Jio Financial Services voi irtautua NSE-indekseistä ensi viikolla

Jio Financial Services, Jio Financial Services news, Jio Financial Services latest news, market capitalisation, mcap

Jio Financial Servicesin (JFS) väliaikainen sisällyttäminen BSE-indekseihin päättyi perjantaina, jolloin osakkeet poistettiin Sensexistä ja muista BSE-indekseistä ennen kaupankäynnin alkamista.

Aiemmin oli tarkoitus poistaa kolmen päivän kuluttua listautumisesta, mutta samaa lykättiin, koska osake osui 5 %:n alempaan piiriin kolmena peräkkäisenä istunnon aikana. Myyntipaineet johtuivat suurelta osin indeksirahastoista, jotka yrittivät myydä osakkeita.

Nuvama Alternative & Quantitative Researchin raportin mukaan viimeisen 30 minuutin kaupankäynnin aikana torstaina oli yhteensä 64 miljoonaa osaketta, mikä johtui suurelta osin Sensexin passiivisista myyjistä.

Perjantaina osake lukittiin ylempään 5 %:n piiriin ja päätyi 245,30 rupiaan.

Nuvama odottaa tasaista poistumista Nifty-indekseistä, kun osakkeet ovat poissa T-to-T-segmentistä. JFS sisältyi kaupan vaihto-segmenttiin listautumisen ensimmäisten 10 päivän ajan syyskuun 4. päivään saakka. Nuvama Alternative & Quantitative Researchin johtajan Abhilash Pagarian mukaan ulosvirtaus voi olla noin 105 miljoonaa osaketta.

Osakkeen osuessa 5 %:n ylärajaan NSE:ssä, poistoa ei kuitenkaan tapahdu ennen syyskuun 6. päivää. Samaan aikaan globaalit MSCI ja FTSE säilyttävät JFS:n indekseissä ilman vaikutusta sisään- tai ulosvirtaukseen.

Asia-indeksin noudattaman metodologian mukaan JFS-osakkeen sisällyttäminen vertailuindeksin Sensexiin riippuisi tiettyjen kriteerien täyttymisestä ja sen float-korjatusta markkina-arvosta.

Kelpoisuuskriteerien mukaan osakkeiden tulee olla listattuna vähintään kuusi kuukautta, niillä on vaihdettu jokaisena kaupankäyntipäivänä BSE:llä ja niillä on oltava johdannaissopimus.

Hyväksytyt osakkeet luokitellaan niiden keskimääräisen kuuden kuukauden float-korjatun markkina-arvon ja kuuden kuukauden keskimääräisen kokonaismarkkina-arvon perusteella.

Seuraavaksi ne lajitellaan vuosittaisen kaupankäynnin arvon mukaan.

Ne, joiden kumulatiivinen vuotuinen kaupankäynnin arvo on yli 98 %, on jätetty pois, ja loput lajitellaan keskimääräisen kuuden kuukauden float-korjatun m-cap:n mukaan. Ne, joiden paino on alle 0,5 %, suljetaan pois.

Muut sijoitetaan sitten keskimääräiseen kuuden kuukauden kelluntakorjatun m-cap:n mukaan ja valitaan sisällytettäväksi indeksiin.

”Indeksikriteerien täyttämisen lisäksi JFS:llä on oltava jonkin verran toimintahistoriaa ja kannattavuutta, ennen kuin se otetaan uudelleen pörsseihin tarkastettavaksi”, sanoi Deepak Jasani, HDFC Securitiesin vähittäiskaupan tutkimuksen johtaja.

Indeksin osatekijät painotetaan niiden float-korjatun markkina-arvon perusteella.

Perjantaina JFS:n markkina-arvo oli 1,55 biljoonaa rupiaa, ja vapaasti kelluva m-cap oli BSE-tietojen mukaan 82 598 rupioita.

Samankaltaiset artikkelit