Entiset kryptopäiväkauppiaat sanovat ei kiitos, vaikka Bitcoin karjuu takaisin – Digital Transformation News

Retail investing in crypto isn’t returning to previous levels can be seen in weekday versus weekend volumes

Vuosina 2013–2017 Peter To väittää tienaneensa yli miljoona dollaria käymällä päiväkaupalla Bitcoinia sen härkäkierrosten aikana.

Vaikka maailman suurin kryptovaluutta on noussut viime viikkoina yli kaksinkertaistuen tasolle viime vuoden eeppisen romahduksen jälkeen, joka auttoi räjäyttämään FTX-pörssin, 34-vuotias ammattimainen osakekauppias New Yorkissa sanoo, että ei riitä, että hän palaa takaisin. . ”Bitcoin ei ole niin epävakaa tai niin ohjattu kuin se oli”, To sanoi. ”Kaltaisilleni kauppiaille, jotka etsivät markkinoiden tehottomuutta, se ei ole yhtä mielenkiintoista. Viehätys on tavallaan poissa.”

Kun FTX:n perustaja Sam Bankman-Fried odottaa saadakseen selville, kuinka kauan hän viettää vankilassa torstaina petossyytteisiin perustuvan tuomion jälkeen, monet alan edustajat uskovat, että ruman jakson sulkeminen merkitsee alan epäkypsän ja kaoottisen vaiheen loppua. ja käynnistää kypsemmän valtavirran hyväksymisen aikakauden. Tämä voi kuitenkin myös tarkoittaa, että markkinat eivät enää koskaan tarjoa samanlaista mahtavaa kasvua ja kerran elämässä tapahtuvia kaupankäyntimahdollisuuksia, joita on nähty aikaisempina vuosina.

Bitcoin loi kipinöitä viime viikolla, kun se nousi yli 35 000 dollariin. Vaikka se on edelleen paljon alle kaikkien aikojen ennätyksensä, lähes 69 000 dollaria vuonna 2021, markkinoilla vallitsi optimismi, että ensimmäinen pörssilistattu Bitcoin-rahasto hyväksytään, ja BlackRock Inc. jätti hakemuksen kesäkuussa. Positiivisempia uutisia tuli, kun tuomari kumosi elokuussa päätöksen estää Grayscale Investments LLC:n Bitcoin-säätiön muuntaminen ETF:ksi.

Vähittäissijoittajat vetäytyivät, kun alaa järkytti vuosi sitten FTX:n romahdus. JPMorgan Chase & Co:n mukaan Bitcoin putosi alle 16 000 dollariin ja kauppiaiden tuotto noin 40 % vuonna 2022. Crypto ei ole ainoa markkina, jolle päiväkauppiaat vetäytyvät. Yksityissijoittajien osuus Yhdysvaltain osakemarkkinoiden volyymeista putosi pankin mukaan 40 % viime vuoden lopussa vuoden 2021 alusta, kun taas vähittäiskaupan aikoinaan nostamat osakkeet tuottivat selvästi markkinoita.

Tilanne näyttää nyt hieman ruusuisemmalta, vaikka laajemmat markkinat ovat vetäytyneet, ja S&P 500 on laskenut noin 5 % heinäkuun lopusta. Vähittäiskaupan kryptokaupan volyymi prosentteina kokonaisvolyymista Yhdysvalloissa Bitstamp-pörssissä on noussut 35 prosenttiin 33 prosentista ensimmäisen puoliskon ja meneillään olevan toisen puoliskon välisenä aikana, kun taas maailmanlaajuisesti se on noussut 9 prosenttiin 8 prosentista.

”Vähittäiskauppapaikka karhuympäristössä on yleensä melko uninen”, Bitstamp USA:n toimitusjohtaja Bobby Zagotta sanoi. ”Minusta tuntuu, että näemme tässä jotain parannusta.” Silti monet kryptopäiväkauppiaat ovat siirtyneet eteenpäin. Craig Murray, joka arvioi tienaavansa markkinoilla lähes 200 000 dollaria, sanoo pakeneneensa kaiken menettämästä FTX:lle hiuksen verran sen jälkeen, kun alan ystävät kuulivat kuiskauksia sen välittömästä romahtamisesta. Siinä vaiheessa 23-vuotias – joka asuu New Yorkissa ja keskeytti äskettäin Vanderbiltin yliopistosta – oli tehnyt päätöksensä.

”Se laittoi minut yli reunan”, Murray sanoi. ”Päätin vain, että se ei ole sen arvoista. Miksi minulla olisi rahani tässä tilassa, kun on mahdollista, että jonain päivänä kaikki voi mennä pois?”

Toinen merkki siitä, että vähittäiskaupan kryptosijoittaminen ei ole palaamassa aikaisemmalle tasolle, voidaan nähdä arkipäivän ja viikonlopun volyymeissa, olettaen, että tyypillinen viikonloppuna käyvä henkilö on päiväkauppias. ”Nykyään ei ole epätavallista nähdä arkipäivän kaupankäynnin volyymi keskimäärin 50 % korkeampi kuin viikonloppukaupan volyymi, kun taas aiemmin tämä suhde oli lähes 1:1”, sanoi Fredrick Collins, salaustietoalustan Velo Datan toimitusjohtaja ja perustaja.

Tim van den Berg vaihtoi kaikkea Bitcoinista Dogecoiniin vuosina 2016–2019 ollessaan yliopistossa Alankomaissa käyttäen hollantilaista Plus500-kauppajärjestelmää. Tänä aikana hän menetti noin 12 000 dollaria. ”Menetin jatkuvasti niin paljon rahaa”, hän sanoi. ”Minun piti säästää, löytää parempi työ ja huolehtia opinnoistani.”

Van den Berg, 24, sanoo ymmärtävänsä markkinoita paremmin nyt ja ansaitsevansa rahaa futuurikaupasta, mutta digitaaliset varat eivät enää kiinnosta häntä. ”Salausta manipuloidaan nyt niin paljon”, hän sanoi. ”Se oli aluksi asia, joka päihittäisi pankkijärjestelmän, mutta nyt on vain rikkaiden tehtävä siirtää paljon rahaa. Kun Yhdysvaltain markkinat sulkeutuvat, krypto ei periaatteessa liiku ollenkaan.

Osakekauppias on samaa mieltä. Hän sanoi, että aikoinaan hänellä oli tapana tehdä suurimmat kryptovoittonsa noin kello 2 yöllä. ”Näitä 20-30 % laskuja tapahtuisi, kun kaikki New Yorkissa nukkuivat”, To sanoi. ”Alkuaikoina metsästit näitä vikoja ansaitaksesi rahaa. Nyt, jos krypto nousee, ansaitset rahaa, ja jos se laskee, häviät. Se on suuntaavampi, mikä on eri peli.

Vaikka Murray ei enää käy kauppaa kryptoilla niin paljon kuin ennen, hänellä on rahaa pörsseissä ja joskus hän opettaa uusille tulokkaille, kuinka käydä kauppaa digitaalisilla varoilla. Hän ei kuitenkaan pidä sitä hyvänä ideana useimmille ihmisille. ”Monet ihmiset harkitsevat kryptoa ajatellen, että se tulee olemaan helppoa rahaa, koska miljoonat ihmiset tienasivat ei-korjattavilla rahakkeilla ja muilla kolikoilla”, hän sanoi. ”Sitten he ottavat suurempia riskejä kuin aikoivat ja vain rikkovat tilinsä.”

Samankaltaiset artikkelit