Tekninen analyysi: Suuret yhtiöt ottavat vallan – Market News

market,

Kirjailija: VK Sharma

Suuret yhtiöt ovat jälleen ottaneet markkinat haltuunsa ja rekisteröineet Nifty 50:lle uuden ennätyksen jokaisessa viidestä viime viikon sessiosta. Perjantaina avauduttuaan korkeammalle se päätti päivän hieman alempana 24 010 pisteessä, mutta onnistui rekisteröimään vakaan 2,17 prosentin nousun viikolle.

Nifty on nyt vakaalla pohjalla isojen kirjainten lisääntymisen ansiosta. NSE:n midcap- ja smallcap-indeksit ovat sen sijaan nousseet 0,56 % ja 0,45 %. Teollisuussijoitusyhtiöt ovat palanneet markkinoille, luultavasti aiemmin jääneet tuntematta. Tämän seurauksena sijoitetun pääoman sijoittajien pitkien ja lyhyiden suhde on noussut kolmen vuoden huipulle 4,72:een.

Tällä hetkellä viime perjantaina nähty korkein 24 174 on Niftyn vastus. Tämän lisäksi 24 367 ja 24 610 ovat mahdollisia Fibonacci-resistanssia. Tuen osalta voidaan toivoa, että 21. kesäkuuta saavutettu edellinen huippu 23 667 voisi nyt toimia tukena, jos Nifty lipsahtaa. Aiemmat topit, jotka alun perin toimivat vastuksena, alkavat toimia tukena, kun ne ovat mukavasti ristissä.

Monsuunin eteneminen on ollut heikkoa ennusteeseen ja pitkän ajan keskiarvoon verrattuna, vaikka se on noussut kauppaviikon kahdella viimeisellä päivällä. Mutta vielä viime viikon perjantaina puute oli 14 %. Tämä ei ole hyvä uutinen, sillä noin 61 prosenttia viljelijöistä on edelleen riippuvaisia ​​sadeviljelystä. Heinäkuun odotetaan olevan parempi.

Samaan aikaan Yhdysvaltain toukokuun inflaatiotiedot pysyivät ennallaan. Kulutuskulut kasvoivat hieman toukokuussa. Se antoi jonkinlaisen vaikutelman siitä, että Fedin rahapolitiikka toimi, ja se saattaa pystyä suunnittelemaan pehmeän laskun maailman suurimmalle taloudelle.

Vaikka Fedin ohjeistus on selvä yhdestä koronlaskusta tänä kalenterivuonna, markkinat hinnoittelevat kahteen osaan, koska he toivovat inflaation jatkavan jäähtymistä.

Samaan aikaan Donald Trump on ottanut merkittävän johtoaseman torstain presidenttikeskustelun jälkeen nykyisen presidentin Joe Bidenin kanssa. Keskustelu päätyi korostamaan Bidenin fyysistä ja henkistä heikkoutta. Ei ehkä ole väärin sanoa, että keskustelu olisi saattanut maksaa Bidenille vaalit. Vaikka kovat äänestäjät harvoin muuttavat äänestysmieltymyksiään, keskusteluilla on vaikutusta päättämättömiin äänestäjiin. Vaikka kanojen laskeminen on vielä liian aikaista, Valkoisen talon republikaani ennustaa hyvää Intialle.

Yritystuloksia alkaa sataa tässä kuussa, monsuuni saa siunauksensa ja säännöllinen budjetti vuosille 2024-25 esitellään eduskunnan monsuuniistunnossa. Heinäkuu on ollut hyvä kuukausi markkinoille menneisyydessä, eikä tämä vuosi välttämättä ole poikkeus.

Kirjoittaja on markkinoiden veteraani, jolla on 35 vuoden kokemus. Hän jäi eläkkeelle HDFC Securitiesista PCG- ja pääomamarkkinastrategian johtajana

Näkemykset, suositukset ja mielipiteet ovat henkilökohtaisia ​​eivätkä kuvasta Financial Express Onlinen virallista kantaa tai politiikkaa. Lukijoita kehotetaan ottamaan yhteyttä päteviin rahoitusneuvojiin ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Tämän sisällön kopioiminen ilman lupaa on kielletty.

Samankaltaiset artikkelit