Wiprolla, LTIM:llä, Tech M:llä, Infosysilla on 22 400 cr ehdollisia velkoja

wipro, infosys, Tech M, LTIM, litigated amount, industry news

Neljä kuudesta suurimmasta intialaisesta IT-palveluyrityksestä on paljastanut, että niillä on yhteensä noin 22 400 miljoonan rupiaa ehdollisia velkoja, jotka liittyvät vireillä oleviin ja meneillään oleviin tapauksiin, joita ne taistelevat eri tuomioistuimissa ja verofoorumeilla Intiassa.

Teknologiayritykset paljastivat tämän SEBI:n (Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnan) äskettäisen ilmoituksen mukaisesti, joka vaatii yrityksiä paljastamaan oikeudenkäyntien tai riitojen riippuvuuden.

Vaikka Wipro sanoi, että se on riitauttanut eri veroviranomaisia ​​ja eri tuomioistuimia, yrityksen maksut 30. kesäkuuta 2023 voivat nousta 9 810 miljoonaan rupiaan, jos se saa kielteisiä tuomioita. Yhtiö ilmoitti, että se on tallettanut noin 116 miljoonaa rupiaa veroviranomaisille protestina.

Infosys sanoi BSE:lle tekemässään hakemuksessa, että sen riitautettu summa on 3 894 miljoonaa rupiaa. Infosys totesi: ”Nämä vaatimukset johtuvat useista hylkäämisasioista, kuten STP-yksiköistä ja SEZ-yksiköistä ansaittujen voittojen epääminen, uusien työntekijöiden työllistämiseen liittyvien vähennysten epääminen 80JJAA:n pykälän mukaisesti, ohjelmistokulujen epääminen luonteeltaan pääoma ja osakkuusyrityksille suoritetut maksut, joita pidetään ennakonpidätysvelvollisina.”

Toinen bengalurulainen IT-yritys, LTIMindtree, ilmoitti hakemuksessaan, että sen kohtaamien vaateiden määrä oli 5 162 miljoonaa rupiaa. Yhtiö totesi, että Karnatakan korkein oikeus on myös myöntänyt väliaikaisesti GST:ään liittyvän asian.

Tech Mahindra, viidenneksi suurin IT-palveluyritys, sanoi, että se kohtasi 3 561 miljoonan rupian vaatimuksen useista eri tapauksista, jotka ovat haastavia eri foorumeilla ja tuomioistuimissa.

Samankaltaiset artikkelit