Telanganan vaalitulokset 2023: Hallitsevatko kapinalliset maata? SUURI tekijät pelissä näissä vaaleissa – India News

Key Issues in Telangana Assembly Election 2023

Telanganan lakiasäätävän kokouksen vuoden 2023 vaalien tulokset on määrä julkistaa sunnuntaina 3. joulukuuta. Äänestys pidettiin 30. marraskuuta osavaltiossa, jossa nähtiin kolmiottaistelua hallitsevan Bharat Rashtra Samithin (BRS), Intian kansalliskongressin ja Bharatiya Janatan välillä. puolue (BJP). Intian nuorin osavaltio (perustettu 2. kesäkuuta 2014) todisti useita huippupoliittisten johtajien mielenosoituksia, jotka yrittivät houkutella äänestäjiä monilla lupauksilla.

Vaikka odotukset lisääntyvät, kun kyselyt ennustavat jyrkänteen nousua kongressin yrittäessä rikkoa pääministeri K Chandrasekhar Raon linnoitusta, tässä on katsaus keskeisiin tekijöihin, jotka voivat aiheuttaa tai rikkoa pelin kummallekin osapuolelle, kun tulokset julkistetaan.

Madhya Pradeshin poistumiskyselyt 2023: kyselytutkimukset ennustavat niska-taistelua BJP:n ja kongressin välillä

Hyvinvointijärjestelmillä on todennäköisesti ollut tärkeä rooli Telanganan lakiasäätävän kokouksen vaaleissa 2023. Maatilalainoista ilmaisiin nestekaasupulloihin ja taloudelliseen apuun vähäosaisille Telanganan poliittiset puolueet sisällyttivät vaaliohjelmiinsa joukon hyvinvointijärjestelmiä. Hyvinvointijärjestelmiin liittyvillä takuilla ja näiden järjestelmien täytäntöönpanolla on todennäköisesti suuri merkitys päätettäessä tuloksesta Telanganassa.

Vaalit 2023: Poistumisäänestykset pitävät toivon elossa BJP:lle, kongressi on vahvasti laskenut

Työpaikkojen luominen on yksi tärkeimmistä asioista Telanganassa. Vaaliohjelmassaan Bharatiya Janata -puolue (BJP) sanoi, että tutkinnon (tai ammatillisen koulutuksen) suorittaville tarjotaan ilmaisia ​​kannettavia tietokoneita. Sahramijuhla lupasi naisille 10 000 000 työpaikkaa. Osavaltiossa puolue huolehtii nuorten työllistymisestä seuraavan viiden vuoden aikana, lupasi BJP. Lupausten taustalla on huoli osavaltion työmahdollisuuksien puutteesta huolimatta hallituksen väitteistä IT-alan työntekijöiden määrän kasvusta 300 prosentilla. Sekä BJP että kongressi ovat maininneet työpaikkojen luomisen yhtenä tärkeimmistä mielipidelupauksistaan, jos he pääsevät valtaan osavaltiossa.

Telanganan poistumiskyselyn tulokset 2023: Kongressilla on etulyöntiasema, BRS:ää seurattava, ennustaa tutkimuksia

Kuten monet osavaltiot maassa, maanviljelijöiden asiat ovat tärkeitä myös tässä Intian nuorimmassa osavaltiossa. Kongressipuolue lupasi manifestissaan, että maanviljelijät ja maataloustyöntekijät saavat 15 000 rupiaa ja 12 000 rupiaa taloudellista tukea joka vuosi. Maanviljelijät saavat myös 500 rupian bonuksen 500 senttiä kohden vähimmäistukihinnan (MSP) ylittävästä paddystä. Bharat Rashtra Samithi lupasi manifestissaan, että Rythu Bandhu -järjestelmän mukaiset maanviljelijät saavat 10 000 rupiaa vuodessa hehtaarilta, mikä nostetaan asteittain 16 000 rupiaan vuodessa seuraavien viiden vuoden aikana.

Kapinallisten läsnäolo puolueiden välillä on ainutlaatuinen haaste BRS:lle ja kongressille. Kapinallisilla tiedetään olevan merkittävä vaikutus vaalien lopullisiin tuloksiin tärkeillä edustajakokouspaikoilla. Vaalitulos riippuu myös siitä, kuinka hyvin puolueet ovat onnistuneet tukahduttamaan oman sisäisen erimielisyytensä.

Samankaltaiset artikkelit