Gemini palauttaa 1,1 miljardia dollaria asiakkaille, maksaa sakon viranomaisratkaisussa – Digital Transformation News

Gemini is run by Cameron and Tyler Winklevoss, also known as the Winklevoss twins

Kryptovaluuttapörssi Gemini palauttaa vähintään 1,1 miljardia dollaria lakkautetun lainaohjelmansa asiakkaille ja maksaa 37 miljoonan dollarin sakon vaarallisista ja epäterveistä käytännöistä osana sovittelua New Yorkin rahoituspalveluministeriön (NYDFS) kanssa, sääntelijä sanoi keskiviikkona. . Geminin Earn-ohjelma, jota tarjottiin yhteistyössä kryptolainaajan Genesis Global Capitalin kanssa, keskeytettiin kryptomarkkinoiden romahduksen yhteydessä marraskuussa 2022. Tämä sijoittuminen johti Genesiksen konkurssiin ja on johtanut laajoihin oikeudenkäynteihin Genesiksen, Geminin ja Genesiksen emoyhtiön välillä. , Digital Currency Group (DCG).

Sopimus tarkoittaa, että Gemini's Earn -asiakkaat, jotka eivät ole päässeet käsiksi näillä tileillä oleviin varoihin vuoden 2022 lopun jälkeen, ovat askeleen lähempänä rahansa takaisin saamista.

NYDFS sanoi keskiviikkona, että sillä on oikeus nostaa lisätoimia Geminiä vastaan, jos yhtiö ei täytä velvollisuuttaan palauttaa vähintään 1,1 miljardia dollaria asiakkaille Genesiksen konkurssin ratkaisun jälkeen. Gemini on luvannut osallistua 40 miljoonalla dollarilla Genesiksen konkurssin loppuun saattamiseksi Earn-asiakkaiden hyödyksi, sääntelyviranomainen sanoi.

Geminiä johtavat Cameron ja Tyler Winklevoss – tunnetaan myös nimellä Winklevoss-kaksoset, jotka saivat kansallisen huomion laillisesta taistelustaan ​​Meta Platformsin toimitusjohtajaa Mark Zuckerbergia vastaan. Yhtiö oli aiemmin haastanut DCG:n oikeuteen heidän yhteisen kryptolainauskumppanuutensa epäonnistumisesta. Nämä kaksi yritystä tekivät yhteistyötä joulukuussa 2020, jotta Gemini-asiakkaat voisivat lainata kryptoomaisuutensa Genesisille vastineeksi koron ansaitsemisesta, mikä lopulta kerää miljardien dollarien arvosta kryptoomaisuutta sijoittajilta. NYDFS väitti, että Gemini ei valvonut ja suorittanut Genesiksen asianmukaista huolellisuutta koko Earn-ohjelman ajan eikä ylläpitänyt riittäviä varoja.

”Gemini ei suorittanut due diligence -tutkimusta sääntelemättömän kolmannen osapuolen suhteen, jota syytettiin myöhemmin massiivisesta petoksesta, joka vahingoitti Earn-asiakkaita, jotka eivät yhtäkkiä päässeet käsiksi omaisuuteensa Genesis Global Capitalin taloudellisen romahduksen jälkeen”, sanoi NYDFS:n superintendentti Adrienne Harris lausunnossaan. ”Tämänpäiväinen ratkaisu on voitto Earn-asiakkaille, joilla on oikeus Geminille uskomaansa omaisuuteen.”

Blogiviestissä Gemini sanoi, että se on ”työskennellyt väsymättä viimeisten 15 kuukauden aikana Ansaitse-käyttäjien puolesta ja heidän omaisuutensa palauttamiseksi”. ”Gemini kiittää New Yorkin rahoituspalveluosastoa (DFS) sen roolista tässä ratkaisussa, joka tarjoaa kolikoista kolikon palautuksen Earn-käyttäjille.”

Samankaltaiset artikkelit