Ethereum: Seuraava kryptopiste – Digital Transformation News

21Shares is a crypto exchange-traded products service provider

Ethereum, markkina-arvoltaan toiseksi suurin kryptovaluutta, on ollut viime aikoina repeämässä, ylittäen 2 400 dollarin avainvastustason ja saavuttaen korkeimman hintansa vuoden 2022 puolivälin jälkeen. Mielenosoitusta ovat vauhdittaneet useat tekijät, kuten Ethereum 2.0 -päivityksen ennakointi, hajautetun rahoituksen (DeFi) ja non-fungible tokenien (NFT) kasvava suosio sekä digitaalisen omaisuuden lisääntyvä institutionaalinen käyttöönotto.

Mutta jännittävin katalysaattori Ethereumin hinnannousulle saattaa olla vielä tulossa: Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomitean (SEC) hyväksyntä ensimmäisille Ethereum-pörssissä noteeratuille rahastoille (ETF). Jos historia on opas, spot-Ethereumin ETF-rahastojen käyttöönotto voi vapauttaa kryptovaluutan uuden kysynnän ja likviditeetin aallon, mikä saattaa nostaa sen hinnan uusiin huippuihin.

Spot Ethereum ETF on sijoitusväline, joka seuraa Ethereumin hintaa pitämällä hallussaan itse kryptovaluuttaa futuurisopimusten tai muiden johdannaisten sijaan. Tämä tarkoittaa, että sijoittajat voivat saada altistumisen Ethereumille ilman, että heidän tarvitsee ostaa tai varastoida kryptovaluutta suoraan, mikä voi olla kallista, monimutkaista ja riskialtista.

Spot Ethereum ETF:ien odotetaan tarjoavan useita etuja olemassa oleviin krypto-tuotteisiin verrattuna, kuten:

  • Pienemmät maksut: Ne veloittavat todennäköisesti paljon alhaisempia maksuja kuin muut kryptorahastot, kuten Grayscale Ethereum Trust, joka veloittaa 2,5 prosentin vuosimaksun, tai ProShares Ethereum Strategy ETF, joka veloittaa 0,95 prosentin vuosimaksun ja sijoittaa Ethereumin futuureihin. sopimuksia, joihin liittyy lisäkustannuksia ja riskejä.
  • Korkeampi likviditeetti: Niiden odotetaan käyvän kauppaa suurissa pörsseissä, kuten NYSE:ssä tai Nasdaqissa, joilla on paljon korkeammat kaupankäyntivolyymit ja likviditeetti kuin OTC-markkinoilla, joilla useimmat kryptorahastot ovat tällä hetkellä listattuina. Tämä tarkoittaa, että sijoittajat voivat ostaa ja myydä helpommin ja edullisemmin vaikuttamatta taustalla oleviin markkinoihin.
  • Parempi seuranta: Ne on suunniteltu seuraamaan Ethereumin hintaa mahdollisimman tarkasti luomalla ja lunastamalla osakkeita vastauksena markkinoiden kysyntään. Tämä vähentää ETF:n mahdollisuutta käydä kauppaa merkittävällä preemiolla tai alennuksella sen nettoarvoon (NAV), mikä on tilanne monien kryptorahastojen kohdalla.
  • Laajempi pääsy: Niiden odotetaan houkuttelevan lisää sijoittajia, erityisesti institutionaalisia ja yksityissijoittajia, joilla ei välttämättä ole pääsyä tai kiinnostusta ostaa ja hallita kryptovaluuttoja suoraan. Spot Ethereum ETF:itä voidaan myös sisällyttää erilaisiin salkkuihin, kuten eläketileihin, sijoitusrahastoihin tai pörssirahastoihin, mikä voi lisätä kryptovarojen hajauttamista ja näkyvyyttä.

SEC on ollut tunnetusti hidas ja varovainen hyväksyessään kryptoon liittyviä tuotteita, erityisesti spot-ETF:itä, jotka sääntelijä on toistuvasti hylännyt tai lykännyt viimeisen vuosikymmenen aikana. Vuorovesi näyttää kuitenkin kääntyvän, sillä SEC hyväksyi äskettäin ensimmäiset spot Bitcoin ETF:t, jotka aloittivat kaupankäynnin 11. tammikuuta 2024. Tässä yhteydessä kaupankäyntivolyymi yli 1 miljardi dollaria ensimmäisten minuuttien aikana ja yhteensä 4,6 miljardia dollaria ensimmäinen päivä.

Spot Bitcoin ETF:ien hyväksyminen on luonut ennakkotapauksen ja etenemissuunnitelman spot Ethereum ETF:ille, joiden odotetaan seuraavan perässä lähitulevaisuudessa. Useat suuret omaisuudenhoitajat, kuten BlackRock, VanEck, ARK Invest & 21Shares, Fidelity ja Invesco Galaxy, ovat jättäneet hakemuksia, jotka odottavat SEC:n tarkastusta. Päätöksen aikaisin määräaika on 23.5.2024 VanEckin Ethereum ETF:lle, jonka jälkeen muut hakijat tulevat seuraavina viikkoina.

Spot Ethereum ETF:ien hyväksynnällä voi olla merkittävä vaikutus kryptovaluutan hintaan ja käyttöönottoon, kuten nähtiin spot Bitcoin ETF:ien tapauksessa, mikä nosti Bitcoinin hinnan ja kaupankäyntivolyymin uusiin huippuihin. Vanhempi ETF-analyytikko Eric Balchunas sanoi, että on 70 %:n todennäköisyys, että spot-Ethereumin ETF:t hyväksytään toukokuuhun mennessä, ja hän odottaa niiden houkuttelevan enemmän omaisuutta kuin spot-bitcoin-ETF:ien, kun otetaan huomioon Ethereumin suurempi kasvupotentiaali ja laajemmat käyttötapaukset.

Jotkut asiantuntijat ovat jopa ennustaneet, että Ethereum voisi menestyä paremmin kuin Bitcoin vuonna 2024 ja saavuttaa vähintään 10 000 dollarin arvon perustuen sellaisiin tekijöihin kuin Ethereum 2.0 -päivitys, joka parantaa verkon skaalautuvuutta, turvallisuutta ja tehokkuutta sekä verkkojen kasvavaa kysyntää. DeFi ja NFT:t, jotka on enimmäkseen rakennettu Ethereumiin, sekä kryptovaluutan kasvava institutionaalinen käyttöönotto, mikä voisi lisätä sen legitiimiyttä ja uskottavuutta.

Vaikka spot Ethereum ETF -rahastot tarjoavat sijoittajille monia etuja ja mahdollisuuksia, niihin liittyy myös joitain riskejä ja haasteita, kuten:

  • Sääntelyn epävarmuus: SEC:n hyväksyntä spot-Bitcoin ETF:ille ei takaa spot-Ethereum-ETF:ien hyväksyntää, koska sääntelijällä voi olla erilaisia ​​huolenaiheita tai standardeja eri kryptovaluutoille. SEC voi myös asettaa lisävaatimuksia tai rajoituksia spot-Ethereum ETF:ille, kuten korkeampia pääoma- tai likviditeettistandardeja tai tiukempia raportointi- tai tilintarkastussääntöjä, jotka voivat vaikuttaa niiden suorituskykyyn tai houkuttelevuuteen.
  • Markkinoiden volatiliteetti: Spot Ethereum ETF -rahastoihin kohdistuu sama markkinoiden epävakaus ja riskejä kuin taustalla olevaan kryptovaluuttaan, joihin voivat vaikuttaa useat tekijät, kuten tekniset ongelmat, tietoturvaloukkaukset, hakkerointihyökkäykset, sääntelytoimet tai markkinatunnelma. Se voi myös kokea korkeampaa volatiliteettia kuin muut kryptorahastot, koska niiden likviditeetti on korkeampi ja herkkyys markkinoiden kysynnälle.
  • Kilpailu ja innovaatiot: Spot Ethereum ETF:t voivat joutua kilpailemaan muiden krypto-tuotteiden, kuten futuuripohjaisten ETF-rahastojen, rahastojen tai rahastojen kanssa, jotka voivat tarjota erilaisia ​​ominaisuuksia tai etuja, kuten alhaisemmat maksut, korkeammat tuotot tai enemmän joustavuutta. Se voi myös tulla vanhentuneeksi tai vähemmän merkitykselliseksi, kun kryptoteollisuus kehittyy ja innovoi luoden uusia tuotteita tai alustoja, jotka voivat tarjota parempia ratkaisuja tai vaihtoehtoja sijoittajille.

Spot Ethereum ETF -rahastot ovat yksi odotetuimmista ja jännittävimmistä kehityssuunnista kryptoavaruudessa, koska ne voivat tarjota sijoittajille kätevän, tehokkaan ja helposti saatavilla olevan tavan päästä toiseksi suurimmalle kryptovaluutalle. Se voisi myös nostaa Ethereumin hintaa ja käyttöönottoa, koska ne voisivat houkutella lisää pääomaa ja likviditeettiä markkinoille sekä lisätä kryptovaluutan tunnettuutta ja tunnettuutta.

Ne eivät kuitenkaan ole vailla riskejä ja haasteita, koska ne riippuvat SEC:n hyväksynnästä ja säännöksistä, ja niihin kohdistuu sama markkinoiden volatiliteetti ja riskit kuin taustalla oleva kryptovaluutta. Se voi myös kohdata kilpailua tai vanhentua muista krypto-tuotteista tai innovaatioista, jotka voivat tarjota sijoittajille erilaisia ​​tai parempia vaihtoehtoja.

Tätä artikkelia kirjoitettaessa Ethereumin kauppa käy yli 2 500 dollaria ja markkina-arvo 302 miljardia dollaria. Näin nousevat markkinat odotettujen Ethereumin ETF-uutisten perusteella. Jälleen sijoittajien tulee tehdä oma tutkimus ja due diligence ennen sijoittamistaan ​​ja varautua niihin mahdollisiin etuihin ja riskeihin. Ne eivät ole heikkohermoisille, mutta niille, jotka uskovat Ethereumin pitkän aikavälin potentiaaliin ja arvoon, ne voivat olla pelin muuttaja.

Samankaltaiset artikkelit