Pankit kuluttavat paljon uusiin työntekijöihin, teknologiaan, kun toimintakulut ovat kasvaneet viime vuosina

banking

Pankkien toimintakulut (opex) ovat nousseet jyrkästi viime vuosina, kun ne ovat käyttäneet paljon uusiin työntekijöihin ja teknologiaan.

”Kun aloitat digitalisointimatkan, sinulla on ensimmäisiä kustannuksia digitaalisen tiimin, tuoteryhmien, tukitiimien ja teknologiakustannusten liittymisestä”, sanoo Bhavik Hathi, Alvarez & Marsalin toimitusjohtaja.

”Tällä matkalla et luovu perinteisistä prosesseistasi, tuotteistasi ja työntekijöistäsi, mikä johtaa päällekkäisiin kustannuksiin pankeille”, hän lisäsi.

Vuosina 2022-23 (huhti-maaliskuu) yksityisten pankkien toimintakulut nousivat lähes 26 % edellisvuodesta (yoy) ja henkilöstökulut lähes 21 % vuositasolla. Toisaalta kokonaistulot kasvoivat lähes 21 % vuotta aiemmasta, FE:n kokoamat tiedot osoittivat.

Vastaavasti valtion omistamien pankkien toiminta- ja henkilöstökulut nousivat lähes 16 % vuotta aiemmasta vuosina 2022-23. Kokonaistulot kasvoivat lähes 17 % vuotta aiemmasta.

Yksityisten pankkien korkeammat kulut johtuvat näiden pankkien 30–50 prosentin poistumisasteesta, erityisesti etupäässä.

Erityisesti henkilöstökulut ovat nousseet noin 31-39 % q/q kesäkuun neljänneksellä tärkeimpien yksityisen sektorin pankkien osalta. Julkisen sektorin pankkien osalta se on noussut noin 23-38 %.

”Pankit käsittelevät valtavaa poistumisongelmaa ja houkuttelevat uusia kykyjä korkeammalla hinnalla”, EY Intian pankki- ja pääomamarkkinoiden johtaja Harshvardhan Bisht sanoi ja lisäsi, että lahjakkuuksien hankinta, uusien kykyjen koulutus ja joissakin tapauksissa aiheutuvat kustannukset. pitoaika voi johtaa kustannusten päällekkäisyyteen.

Useimmat yksityisen sektorin pankit hankkivat myös teknologiaosaamista huomattavasti korkeammalla hinnalla palkkaamalla osaavia resursseja ja kokeneita ihmisiä kilpaillakseen finanssiteknologiayritysten kanssa.

Lisäksi pankit budjetoivat merkittävää kasvua konttoripankkitoiminnassa, mikro-, pk-yrityksissä (MSME) ja maaseutuyrityksissä, jotka ovat kaikki työntekijäintensiivisiä yrityksiä ja ovat budjetoineet kustannuksiinsa merkittävän henkilöstön palkkaamisen.

Yksityisen sektorin pankit ovat lisänneet työntekijöitä jopa 40 % toisella vuosipuoliskolla 2022–2023, ja näiden lisätyövoimakustannusten vaikutukset näkyvät vuosina 2023–24.

Vaikka henkilöstökulut ovat osaltaan lisänneet kokonaiskustannuksia, ja konttorikulut ovat myös merkittävä.

Asiantuntijoiden mukaan Covid-19:n puhkeamisen jälkeen Reserve Bank of India (RBI) on pakottanut lainanantajat digitalisoimaan asiakaskohtaiset ja taustaprosessinsa, ja se on myötävaikuttanut kustannusten nousuun.

Liiketoiminnan nousuun vaikuttaa myös muita tekijöitä, kuten Axis Bank, joka osti Citibankin kuluttajaliiketoiminnan Intiassa, ja Housing Development Finance Corporationin fuusio HDFC Bankin kanssa. Tämä on johtanut integraatiokustannuksiin molemmille pankeille.

Yleisesti ottaen pankit todennäköisesti näkevät kustannus-tulo-suhteensa nousevan lähitulevaisuudessa, kun niille aiheutuu investointeja ja sivukonttoreiden laajentamista. Näitä kuluja kuitenkin todennäköisesti kompensoi vaihtotaseen säästötilisuhteen (CASA) nousu, mikä vähentää varojen kustannuksia, sanovat asiantuntijat.

”Keskipitkällä aikavälillä opexin pitäisi vakiintua ja supistua järjestelmän lisääntyneen tuottavuuden ja tehokkuuden seurauksena”, McKinsey & Companyn vanhempi kumppani Peeyush Dalmia sanoi.

Samankaltaiset artikkelit