Valot, kamera, toimintaa! Elokuvien näyttelyliiketoiminnan elpyessä käyntimäärät saavuttavat pandemiaa edeltävän tason – Brand Wagon News

The Hindi domestic footfalls have gone down by 19.35% to 27.5 crore in 2023 from 34.1 crore in pre-pandemic 2019

Intialaiset ovat aina halunneet katsoa teattereita Amazon Inc:n tytäryhtiön IMDB:n online-elokuvatietokannan listan mukaan. Internetin elokuvatietokantojen tiedot paljastavat, että näyttelijät Amitabh Bachchan ja Dharmendra’s Sholay ovat menestyneet eniten elokuvan historiassa. Intialainen elokuva 18,25 miljoonalla, jota seuraa Prabhasin Baahubali 2: The Conclusion 10,77 miljoonalla. Kävijämäärät ovat kuitenkin vähentyneet viime aikoina huomattavasti. Vuoden 2023 tuottoisin elokuva oli Jawan, jonka katsojamäärä oli 3,5 miljoonaa. Ormaxin raportin mukaan kävijämäärät ovat laskeneet 8,44 prosenttia 94,3 miljoonaan vuonna 2023 (pandemian jälkeinen) 103 miljoonasta vuonna 2019 (prepandemia). Huolimatta kävijämäärien laskusta, bruttolipputulot Intiassa ylittivät 12 000 rupian rajan, mikä oli 12 226 miljardia rupiaa vuonna 2023. Toisaalta Intian OTT-markkinoiden odotetaan kasvavan saavuttaen 35 523 miljoonan rupiaan vuonna 2024. ja sen odotetaan kasvavan 46 520 miljoonaan rupiaan vuoteen 2028 mennessä kasvaen 7,74 prosentin vuotuisella kasvuvauhdilla. Herää kysymys, onko OTT:n nousu johtanut kävijämäärien laskuun. ”Elokuvateatteri on edelleen ensiluokkainen viihdemedia, jossa alle 95 miljoonaa ihmistä saapuu elokuvasaliin vuodessa, koska käynti maksaa paljon enemmän kuin mitä perhe kuluttaisi televisioon kuukaudessa, mikä tarjoaa heille pääsyn monia elokuvia. Tämä yhdistettynä lyhyempiin digi- ja tv-julkaisuikkunoihin sekä arvostelujen nopea levittäminen sosiaalisessa mediassa vähentää kustannustietoisten asiakkaiden tarvetta vierailla elokuvateatterissa. Tämän korjaamiseksi tarvitaan ”Janta-teattereita”, joissa lippujen ja ruokien ja juomien (F&B) hinnat ovat alhaisemmat, sekä massasisältöä, EY:n media- ja viihdejohtaja Ashish Pherwani kertoi. BrandWagon verkossa.

Jalansijat ovat laskeneet merkittävästi Sholayn ja Mughal-e-Azamin aikakaudesta Jawanin, Pathanin ja Gadar 2:n aikakauteen. Vaikka jälkimmäiset julkaisut ovat tehneet lipputuloennätyksiä, kävijämäärät ovat olleet verrattain pienempiä. Hindin kotimaan kävijämäärät ovat laskeneet 19,35 % 27,5 miljardiin vuonna 2023 pandemiaa edeltäneestä 34,1 miljoonasta vuonna 2019. Tamilin ja telugunkielisillä markkinoilla kävijämäärä on kuitenkin lisääntynyt, kun taas malajalamin ja kannadankieliset markkinat ovat vähentyneet. . ”Yleisö haluaa katsoa valittua sisältöä teattereissa. He ovat myös avautuneet katsomaan maailmanlaajuisia viihdeohjelmia OTT-alustoilla. Etelä-Intian elokuvateollisuus avautui ensimmäisenä pandemian jälkeisenä aikana, ja alueen rakkaus teatteriin on lisännyt kävijöitä”, elokuvakaupan analyytikko ja tuottaja Girish Johar sanoi.

Vaikka kävijämäärät ovat kasvaneet 5,71 prosenttia vuoden 2022 89,2 miljoonasta 94,3 miljoonaan vuonna 2023, alan asiantuntijat uskovat, että se on edelleen pandemiaa edeltävää tasoa alhaisempi, mikä on suurelta osin seurausta koronaviruksen aiheuttamista rajoituksista. Sulkujen vuoksi elokuvanäyttelyliiketoiminnan liikevaihto pysähtyi. Kun ihmiset ovat alkaneet palata teattereihin, uskotaan, että kävelymäärät palaavat lopulta tai jopa ylittävät pandemiaa edeltävän tason. ”Tässä on kaksi seikkaa – elokuvateattereiden kulutuksessa on tapahtunut muutosta. Jos esipandemian aikana yleisö katsoi kahdeksan elokuvaa vuodessa, se putosi nollaan pandemian aikana ja nyt pandemian jälkeen se nolla on noussut neljästä viiteen elokuvaan vuodessa. Emme odota luvun palaavan nopeasti alkuperäiseen kahdeksaan, mutta vauhti on palannut. Vuonna CY22 80 % kaikista elokuvia katsovista katsojista palasi teattereihin, ja viime vuonna palautumisaste oli 90 %. Ja uskomme, kuten ennustimme, että se palaa pandemiaa edeltävälle tasolle CY24 mennessä”, Cinepolis Intian toimitusjohtaja Devang Sampat korosti.

Vaikka kävijämäärät ovat kasvaneet vuodesta 2022 vuoteen 2023 kuusi prosenttia, se ei ole vielä saavuttanut pandemiaa edeltävää tasoa. OTT-alustojen kasvu Intiassa ja lisääntynyt kulutushalu voidaan katsoa yhdeksi syyksi elokuvanäyttelyliiketoiminnan hitaasta kävijämäärien kasvuun.

Vaikka teatterijulkaisujen määrä kasvoi 1623 julkaisuun vuonna 2022 verrattuna 878 julkaisuun vuonna 2021, yli 100 elokuvaa julkaistiin suoraan OTT-alustoilla. OTT-sisältötuotanto saavutti 2 956 tuntia vuonna 2022, mikä on 18 % kasvua vuoteen 2021 verrattuna FICCI-EY:n raportin mukaan. OTT-alustojen suosiosta huolimatta alan asiantuntijat uskovat, että elokuvanäyttelyliiketoiminta palaa pandemiaa edeltäviin lukuihin. – Pandemian aikana uskottiin, että elokuvateattereita suljetaan OTT-alustoille ilmestyvien elokuvien myötä. OTT-alustat olivat ainoa viihteen lähde kuluttajille tänä aikana. Elokuvien näyttelyliiketoiminta avautui kuitenkin uudelleen ja luvut tulevat takaisin, media-asiantuntija Abhishek Joshi sanoi.

Alan asiantuntijoiden mukaan elokuvien katsomisesta teattereissa on tullut perheen katselukokemus. Vaikka kuluttajilla on suurempi taipumus kuluttaa enemmän käytettävissä olevilla tuloilla, aikomus ei ole suurempi, vaikka katselumahdollisuudet ovat lisääntyneet merkittävästi. ”OTT on antanut kuluttajille syyn jäädä kotiin katsomaan sisältöä, koska se on hämärtänyt kielirajoja alueellisille sisällöille saatavilla olevilla dubateilla ja tekstityksillä”, Johar korosti.

Lisäksi suoratoistosovellukset ovat saavuttaneet noin 34 prosenttia Intian 1,4 miljardista väestöstä Ormaxin raportin mukaan. Lisäksi OTT-alustojen kokonaisyleisö nousi 13,8 % 481,1 miljoonaan vuoden 2022 423,8 miljoonasta. Kasvu on laskenut edellisen vuoden 20 %:sta. Tilausvideo-on-demand (SVOD) on kasvanut marginaalisesti 31,8 prosenttiin vuonna 2022 vuoden 2021 30,8 prosentista, mikä tarkoittaa yhden prosentin kasvua. Alan asiantuntijat arvioivat, että myös OTT-liittymien määrä on hidastunut. ”Tilausmäärät ovat nähneet tasangon, koska kasvu pandemian aikana ja pandemian jälkeisenä aikana ei pysy. OTT-alustojen tilaustulot eivät nouse”, Joshi lisäsi.

Ormaxin raportin mukaan liikevaihdon kasvu vuonna 2023 on johtunut keskimääräisten lippujen hintojen noususta. Keskimääräiset lippujen hinnat ovat nousseet 130 ruplaan vuonna 2023 vuoden 2022 119 ruplasta, mikä merkitsee yhdeksän prosentin kasvua vuodesta 2022, mutta nousivat yli 22 prosenttia pandemiaa edeltäneestä tasosta vuonna 2019. ”Pandmian aikana ei ollut tuloja, joten elokuvanäyttelytoiminta kasvoi. lippujen hinnat, jotta he voisivat toistaa numeronsa”, Johar lisäsi.

Vaikka hindi-elokuvien keskimääräiset lippujen hinnat ovat nousseet, Etelä-Intian elokuvateattereissa on ollut marginaalinen nousu. Hindi-elokuvien keskimääräiset lippujen hinnat nousivat 196 rupiaan vuonna 2023 187 rupiasta vuonna 2022, kun taas telugun, kannadan ja malajalamin keskimääräiset lippuhinnat ovat nousseet hieman. Alan asiantuntijoiden mukaan Etelä-Intian elokuvateattereissa lippujen hinnoittelussa on yläraja, mutta hindi-elokuvateollisuudessa se puuttuu.

Kävijämäärien vähenemisestä on ristiriitaisia ​​mielipiteitä, sillä jotkut alan asiantuntijat uskovat, että ihmiset ovat tulvanneet teattereihin huippujulkaisuilla, jotka menestyvät hyvin lipputuloissa. ”Olen eri mieltä siitä, että askelmäärät ovat laskeneet. Tämän vuoden joulukuussa julkaistut julkaisut muun muassa Animalin, Dunkin, Salaarin ja Sam Bahadurin kanssa ovat tehneet vaikutuksen. Ihmiset ovat alkaneet tulla elokuvateattereihin katsomaan elokuvia”, elokuvakaupan analyytikko Taran Adarsh ​​totesi.

Samankaltaiset artikkelit