FII myy pelottoreja – Markkinauutisia

The Nifty 50 and Sensex fell around 1% each to close at 22,519.40 points and 74,244.90 points (Image/Reuters)

Vertailuindekseillä oli perjantaina huonoin päivä lähes kuukauteen, kun se saavutti uudet elinkaaren ennätykset kahdessa edellisessä sessiossa, kun ulkomaiset institutionaaliset sijoittajat (FII) tekivät nettomyyjiä markkinoilla.

Se, mikä näytti pelästyneen heitä, on epävarmuus Yhdysvaltain keskuspankin koronlaskuista viimeisimpien inflaatiotietojen jälkeen ja verohelpotuksen poistaminen Mauritiuksella toimivilta ulkomaisille portfoliosijoittajille.

Teollisuussijoitus myi osakkeita nettomääräisesti 8 027 miljardilla ruplalla, kun taas kotimaiset institutionaaliset sijoittajat olivat alustavien tietojen mukaan netto-ostijoita 6 341,53 miljoonalla rupialla.

Nifty 50 ja Sensex putosivat kumpikin noin prosentin päätyen 22 519,40 pisteeseen ja 74 244,90 pisteeseen. Tästä johtuen indeksit päätyivät ennätystasolle viikolle ja pyyhkivät pois kaikki viikon aikana nähdyt nousut.

Motilal Oswal Financial Servicesin vähittäiskaupan tutkimuksen johtaja Siddhartha Khemka sanoi, että USA:n odotettua kuumemmasta inflaatiosta johtuva joukkovelkakirjalainojen tuottojen nousu ja Intian ja Mauritiuksen välisen verosopimuksen muutos vaimensivat tunteita.

Yhdysvaltain 10 vuoden viitelainojen tuotto nousi viiden kuukauden korkeimmalle tasolle 4,5 prosenttiin, kun tiedot osoittivat, että Yhdysvaltain vuositasoinen kuluttajahintaindeksi oli maaliskuussa 3,5 %. Kuukausittainen kuluttajahintaindeksi oli 0,4 % verrattuna arvioon 0,3 %.

Korkeammat inflaatiotiedot ovat lisänneet epävarmuutta Federal Reserven kesäkuussa tekemästä koronlaskusta, mikä häiritsee markkinoiden vauhtia. ”Odotamme markkinoiden pysyvän epävakaina lähitulevaisuudessa, kun otetaan huomioon maailmanlaajuiset huolenaiheet ja ensi viikolla alkavat vaalit”, Khemka sanoi.

Amol Athawale, varatoimitusjohtaja – Kotak Securitiesin tekninen tutkimus sanoi, että markkinat ovat muodostaneet käänteisen muodostelman, mikä osoittaa tilapäistä heikkoutta. ”Olemme sitä mieltä, että niin kauan kuin Nifty 50 käy alle 22 650:n, heikko tunnelma todennäköisesti jatkuu. Sen alapuolella markkinat voivat pudota jopa 22400-22305, hän sanoi.

Vaikka BSE Smallcap- ja BSE Midcap -indeksit menestyivät paremmin kuin suuret yhtiöt, päätyen vastaavasti 0,6 % ja 0,5 % alempana, yleinen markkinaleveys suosi karhuja, joiden 2 373 osaketta päätyi BSE:ssä alemmas verrattuna 1 466 nousuun.

Lisäksi tappiot havaittiin kaikilla aloilla, joista pahiten kärsivät kestokulutushyödykkeet, öljy ja kaasu, terveydenhuolto ja FMCG-yhtiöt.

Samankaltaiset artikkelit