Intian joukkolainojen tuotot eivät juurikaan muuttuneet ennen valtion velkatarjontaa

indian bond market

Intian valtionlainojen tuottojen odotetaan pysyvän pääosin ennallaan tiistain alkuistunnossa, kun kauppiaat odottavat uutta velkatarjontaa osavaltioista, kun taas viimeaikainen korkojen nousu pitää heidät varovaisina. Vuoden 2033 joukkovelkakirjalainojen viitetuotto 7,26 % on todennäköisesti välillä 7,15 % – 7,19 % sen jälkeen, kun se päätti edellisen istunnon 7,1746 %:iin, valtion ylläpitämän pankin kauppias sanoi.

Korko nousi heinäkuussa toisen kuukauden peräkkäin ja on nyt yhteensä 19 peruspistettä noussut kesä-heinäkuussa. Intian osavaltiot pyrkivät keräämään 195 miljardia rupiaa (2,37 miljardia dollaria) myymällä 7-30 vuoden joukkovelkakirjalainoja, joiden määrä on suurelta osin kalenterin mukainen.

”Markkinat katselevat tällä viikolla 7,20 % vertailuindeksistä, emmekä odota siihen asti mitään suurta nousuliikettä”, kauppias sanoi. Paikallisten joukkolainojen tuotot ovat nousseet seuraten USA:n tuottopiikkiä, kun 10 vuoden paperi ylitti 4 %:n rajan ja leijuu edelleen tällä tasolla.

Vaikka markkinat uskovat, että Federal Reserven koronnostosykli on saatu päätökseen, vallitsee laaja yksimielisyys siitä, että korot pysyvät korkeina pidemmän aikaa, mikä on vahvistanut karhuja entisestään. Todennäköisyys koronnostoon syyskuussa on vain 20 %. Kotimaassa kauppiaat ovat edelleen huolissaan siitä, että paikallisen inflaation odotetaan nousevan jyrkästi heinäkuussa, mikä saattaa pakottaa Intian keskuspankin (RBI) valitsemaan järjettömän kannan tulevassa rahapolitiikan arvioinnissa 10. elokuuta.

HDFC Bank odottaa joukkolainojen viitetuoton olevan lähitulevaisuudessa 7,10–7,25 %, ja riskitasapaino kallistuu vaihteluvälin ylärajaan. Intian vähittäiskaupan inflaatio hyppäsi kesäkuussa 4,81 prosenttiin neljän kuukauden hidastuttuaan. Ekonomistit arvioivat, että inflaatio ylitti 6 % heinäkuussa, mikä ylitti RBI:n keskipitkän aikavälin tavoitteen.

Samankaltaiset artikkelit