Aasian osakkeet ovat lähellä 16 kuukauden huippua taloudellisessa optimismissa, Aussie helpottaa ennen RBA:ta

global markets

Aasian osakkeet kääntyivät kohti kuudentoista kuukauden huippua tiistaina ja öljy pysyi lähellä viimeaikaisia ​​huippuja, kun sijoittajat alkoivat löytää enemmän syytä iloon maailmantalouden näkymistä kuin syytä huoleen, vaikka tiedot osoittivat, että riskit ovat edelleen olemassa. Dollari nousi kolmen viikon huipulle jeniä vastaan, kun sijoittajat etsivät edelleen selvyyttä Japanin keskuspankin äskettäisestä tuottokäyränsä säätelyn mukauttamisesta ja siitä, mitä se voisi tarkoittaa rahapolitiikalle.

Australian dollari puolestaan ​​helpotti hieman kohti keskuspankin päätöstä, ja sijoittajat asettivat noin 30 %:n todennäköisyyden neljännespisteen koronnostoon. MSCI:n laajin Aasian ja Tyynenmeren osakkeiden indeksi nousi 0,25 % ja suuntasi takaisin kohti maanantaina saavutettua huippua, joka oli sen vahvin taso sitten viime vuoden huhtikuun.

Hang Seng nousi 0,84 % ja teknologian alaindeksi lähes 2 %. Japanin Nikkei nousi 0,59 %.Yhdysvaltain E-mini-osakefutuurit osoittivat 0,1 % nousua S&P 500 -indeksin noustua 0,15 % yössä. Merkkejä Euroopan inflaation huipusta maanantaina heijastuivat USA:n narratiivit, mikä toi lisää näyttöä siitä, että suurimmat keskuspankit ovat lähestymässä kiristyssyklinsä loppua.

Tiistaina julkaistussa yksityisen sektorin tutkimuksessa Kiinan teollisuussektorin yllättävä supistuminen jätettiin suurelta osin huomiotta, kun sijoittajat keskittyivät Pekingin elvytystoimiin tukeakseen vaikeuksissa olevaa pandemian jälkeistä toipumista.” Olemme eräänlaisessa taloudellisessa nirvanassa, jossa on uskomattoman kimmoisa. talous, vakaat tulosraportit ja viilentävä inflaatio”, sanoi Tony Sycamore, IG:n markkina-analyytikko Sydneyssä.

”Vuoden puolivälissä tuntuu siltä, ​​että olemme erittäin hyvässä paikassa.” Positiivinen kertomus kohtaa tällä viikolla tärkeitä kokeita. Yhdysvaltoihin on tulossa useita tiiviisti seurattuja työraportteja, jotka huipentuvat kuukausittaisiin palkkalistoihin. Perjantai. Yritystulot myöhemmin tiistaina sisältävät maailmanlaajuisen kelloputken Caterpillarin.

Yhdysvaltain dollariindeksi, joka mittaa valuuttaa kuutta suurta vertaa vastaan, nousi 0,2 % ja oli 102,07 ensimmäistä kertaa sitten heinäkuun 10. päivän. Tätä auttoi jenin jatkuva vetäytyminen, kun sijoittajat katsoivat ohi BOJ:n 10:n yllätyssäädön. -vuoden tuottokatto, jotta negatiivisen lyhyen koron muutokset olisivat vielä kaukana.

Dollari nousi peräti 0,37 % saavuttaen kolmen viikon korkeimman 142,80 jenin. Japanin 10 vuoden vertailutuotto oli noin 0,6 %, kaukana uudesta de facto -katosta, joka on 1 %. Aussie heikkeni 0,34 % 0,66955 dollariin. se noin puolivälissä sen viime viikon kaupankäyntialuetta.

Johtava kryptovaluutta bitcoin putosi 0,9 % 28 965 dollariin ja nousi aiemmin 28 726 dollariin, alimmalle tasolleen sitten kesäkuun 21. päivän. Raakaöljy laski hieman heinäkuun päätyttyä kolmen kuukauden huippulukemiin, mikä tuki merkkejä maailmanlaajuisen tarjonnan kiristymisestä ja kysynnän kasvusta loppuvuoden aikana. Tämä vuosi. USA:n West Texas Intermediate -raakaöljyfutuurit laskivat 0,3 % 81,54 dollariin tynnyriltä, ​​kun se oli edellisessä istunnossa 82,00 dollaria ensimmäistä kertaa huhtikuun puolivälin jälkeen.

Samankaltaiset artikkelit