Pankit reagoivat heikosti RBI:n VRRR-huutokauppoihin – Banking & Finance News

rbi

Pankit ovat antaneet haalean vastauksen Intian keskuspankin (RBI) järjestämiin Variable Rate Reverse Repo (VRRR) -huutokauppoihin, mikä osoittaa, että lainanantajat eivät halua luopua ylimääräisistä varoista. Keskuspankin perjantaina järjestämässä 14 päivää kestäneessä VRRR-huutokaupassa pankit parkkeerasivat 20 482 miljardia rupiaa, mikä oli vain 40 prosenttia ilmoitetusta 50 000 miljoonan euron määrästä, osoittivat RBI:n tiedot.

Myös lainanantajien vastaus aikaisempiin tällaisiin huutokauppoihin on vaimentunut. Kolmessa edellisessä loka- ja syyskuussa pidetyssä huutokaupassa pankit parkkeerasivat 10-13 % ilmoitetusta määrästä, kun taas elokuussa pidetyissä huutokaupoissa noin 22-34 % ilmoitetusta kokonaismäärästä.

”Pankit ovat alkaneet suuren luottokysynnän kausiin, eivätkä ne halua lukita varojaan 14 päiväksi. ”He eivät halua kohdata tilannetta, jossa heidän on lainattava rahamarkkinoilta vastatakseen luottokysyntään vain siksi, että he lukitsivat rahaa 14 päiväksi VRRR:ssä”, Bank of Barodan pääekonomisti Madan Sabnavis kertoi FE:lle.

”VRRR:n sijaan he haluavat pysäköidä ylimääräiset varat RBI:n yön yli pysyvään talletusjärjestelmään”, hän lisäsi.

Standing Deposit Facility on RBI:n yön yli -talletusmahdollisuus, jonka avulla pankit voivat varata ylimääräistä likviditeettiä. Asiantuntijat sanoivat, että suhteellisen korkeat joukkolainojen tuotot ovat myös saaneet pankin pysymään poissa pysäköintirahastoista 6,49 prosentissa VRRR-huutokaupoissa.

”Syys- ja lokakuussa lyhytaikaisten yritystodistusten tuotot olivat nousseet noin 20-25 peruspistettä, mikä rohkaisi lainanantajia sijoittamaan ylimääräisiä varoja CP:iin”, Sanjay Agarwal, Care Ratingsin vanhempi johtaja kertoi FE:lle.

Keskuspankki järjestää VRRR-huutokaupan ylimääräisen likviditeetin poistamiseksi pankkijärjestelmästä. RBI on puolittanut VRRR:n kokoa syyskuusta lähtien, mikä osoittaa, että järjestelmän ylimääräisen likviditeetin taso on laskenut. Edellisten neljän huutokaupan ilmoitettu määrä oli 50 000 rupioita, kun taas elokuussa pidettyjen huutokauppojen koko oli 1 biljoonaa rupiaa.

”VRRR-huutokauppojen ilmoitetun määrän lasku heijastaa sitä, että pankkijärjestelmän ylimääräinen likviditeetti on nyt laskenut”, Sabnavis sanoi. Hän lisäsi, että joillakin suuremmilla pankeilla on ylimääräistä likviditeettiä, kun taas jotkut pienet ja keskikokoiset pankit kohtaavat likviditeettipulaa.

Samankaltaiset artikkelit