Big Five -tilintarkastajat murisevat oikeudenmukaisen palkkion puutteesta – Banking & Finance News

big five, audit firms, auditors, banking and finance

Intialaiset tilintarkastajat ovat järkyttyneitä ”oikeudenmukaisen korvauksen” puutteesta samanlaisesta työstä, jota heidän teollisuusmaidensa tilintarkastajat tekevät. ”Jotta voimme olla kilpailukykyisiä, meidän on lisättävä teknologiaa ja palkattava parhaat kyvyt. Intiassa tilintarkastuspalkkioiden pitäisi nousta vähintään 200 % nykyisestä”, sanoi Big Five -yrityksen tilintarkastustoimialan johtaja.

Arvind Sethi, SR Batliboi & Co:n kansallinen johtaja, sanoi, että tietyn yrityksen auditointitoimeksiannon keskimääräinen koko vaihtelee useiden tekijöiden mukaan, kuten yrityksen koosta, toimialasta, liiketoimintamallista, maantieteellisestä läsnäolosta, liiketoimintaprosessien monimutkaisuudesta ja sääntelyn valvonta. ”Missä intialaisilla monikansallisilla yrityksillä on merkittäviä maailmanlaajuisia toimintoja, tilintarkastuspalkkiot Intian ulkopuolella ovat 0,02-0,04% liikevaihdosta, kun taas Intian toimintojen palkkiot ovat noin 0,01% liikevaihdosta”, Sethi sanoi.

Vaikka tilintarkastajat eivät olekaan vertailukelpoisia, he sanovat olevansa ”paljon alipalkattuja” verrattuna vastaaviin kypsillä markkinoilla, kuten Yhdysvalloissa. Primeinfobase-tietokannan mukaan 1 847 pörssiyhtiön intialaisten tilintarkastajien keskimääräiset palkkiot olivat 93 000 000 000 vuodelta 23, mikä on huomattavasti alhaisempi kuin S&P 500 -yrityksen tilintarkastajille vuonna 2022 maksetut keskimääräiset palkkiot – 10,78 miljoonaa dollaria (90 miljoonaa dollaria).

Big Five -yritysten tilintarkastajat sanoivat, että vaikka ammatti on pakotettuna, ammattilaisille maksetut palkkiot eivät oikeuta riskejä, työstressiä ja yritysten tekemiä investointeja teknologiaan ja kykyihin.

Myös valvoja näyttää olevan samaa mieltä. Maaliskuussa 2024 pidetyssä konferenssissa National Financial Reporting Authorityn (NFRA) puheenjohtaja Ajay Bhushan Pandey sanoi, että korkeapainetyö, kuten tilintarkastus, ei ole hyvin palkittu Intiassa. ”Jos näet eron tilintarkastajan ulkomailla saamissa tilintarkastuspalkkioissa verrattuna Intiassa saamiin tilintarkastuspalkkioihin, ero on valtava”, hän sanoi.

Intian PwC:n puheenjohtaja Sanjeev Krishan sanoi, että luottamuksen rooli on keskeinen, koska se mahdollistaa parempia ja osallistavampia tuloksia. Siksi on välttämätöntä, että luottamuspalvelut (tai tilintarkastuspalvelut) arvostetaan asianmukaisesti, jotta luottamuspalvelujen tarjoajat voivat investoida ammatin vahvistamiseen vastatakseen paremmin yritysten tarpeisiin.

Väitteellä on kuitenkin myös kääntöpuolensa. Asiantuntijat väittävät, että tilintarkastusmaksujen vertailu USA:n ja Intian välillä on perusteeton, koska tarkastajien työn laajuus Intiassa ja Yhdysvalloissa on varsin erilainen. Esimerkiksi Yhdysvalloissa tarkastukset on suoritettava tiukkojen PCAOB:n (Public Company Accounting Oversight Board) tarkastusstandardien mukaisesti, jolla on omat monimutkaisuutensa, riskinsä ja vastuunsa.

”Länsimarkkinoilla yksi suurimmista näkökohdista yleisen edun mukaisten yhteisöjen (PIE) tilintarkastuksessa on ammatillisen vastuuvakuutuksen hinta. Yritykset veloittavat tämän vakuutuksen asiakkailta PIE:n koon perusteella. Intiassa tämä käsite ei ole edes tutkassa. Se ei ole pakollinen, eikä markkinoilla ole tällä hetkellä tarjolla mitään vastaavaa vakuuttamista, kertoo Big Fiven tilintarkastusyhtiön johtaja.

Samankaltaiset artikkelit