Bajaj Auto putoaa yli 3 % vahvoista Q4-tuloista huolimatta – Ota selvää miksi? – Markkinauutiset

Bajaj Auton osakkeet putosivat 3,6 % päivänsisäiseen alimmalle tasolle 8 700,05 rupiaan päivä sen jälkeen, kun yhtiö ilmoitti neljännen vuosineljänneksen tuloksestaan, koska sijoittajat uskovat, että rikas arvostus ylittää vahvan suorituskyvyn.

Yhtiön liikevaihto oli 11 485 miljardia Rs 24:n viimeisellä tilikaudella, mikä oli 29 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Sen käyttökate kasvoi 34 prosenttia 2 307 miljoonaan rupiaan vuodentakaisesta. Neljännen vuosineljänneksen nettotulos oli 1 936 miljoonaa rupiaa, mikä on 35 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin, kun se edellisvuoden vastaavana aikana oli 1 433 miljoonaa rupiaa.

Vuonna 2024 liikevaihto oli kaikkien aikojen ennätys, noin 44 685 rupioita, mikä on 23 % enemmän kuin vuotta aiemmin, mikä johtui sekä ajoneuvojen että varaosien ennätysmyynnistä. Yhtiö teki ennätyksellisen nettovoiton, 7 479 miljoonaa ruplaa.

Prabhudas Lilladherin analyytikot uskovat, että sähköajoneuvojen volyymin kasvu tukahdutti marginaalit, mutta se on kuitenkin kyennyt lieventämään osan siitä kustannusleikkauksilla. Jatkossa johto odottaa kotimaisten 2W-markkinoiden kasvavan 7-8 % 25:llä tilikaudella ja nopeampaa kasvua premium-moottoripyörien osalta.

Keskipitkällä aikavälillä marginaalit saavat tukea suotuisasta yhdistelmästä ja korkeammasta toiminnallisesta vipuvaikutuksesta. ”Kun otetaan huomioon Bajaj Auton viime vuosien menestyksekäs saavutus tuotteiden interventiossa, pysymme positiivisina varaston suhteen”, sanoi JM Financial tutkimusraportissa.

Autovalmistaja näki johdonmukaista kasvua kaikilla vuosineljänneksillä (neljännesvuosittaiset ennätykset 3/4), mikä kuvastaa joustavaa liiketoimintamallia, jossa vahva kotimainen suorituskyky kompensoi enemmän kuin vaimeaa vientiä, johon ulkomaisten markkinoiden haastava tilanne vaikutti edelleen.

Johto odottaa kotimaan kaksipyöräisten markkinoiden kasvavan 7-8 % 25:llä tilikaudella ja nopeampaa kasvua premium-moottoripyörien osalta.

Viiden viime päivän aikana Bajaj Auton osake on laskenut 3,3 %, mutta noussut 60 % viimeisen kuuden kuukauden aikana. Bajaj Auton osakkeet ovat nousseet 106 % viimeisen vuoden aikana ja 188 % viimeisen viiden vuoden aikana.

Vertailun vuoksi Nifty Auto on pudonnut lähes 3 % viimeisen viiden päivän aikana. Se on kuitenkin noussut 29 prosenttia viimeisen kuuden kuukauden aikana. Toimialaindeksi on noussut 65 % viimeisen vuoden aikana ja 152 % viimeisen viiden vuoden aikana.

Samankaltaiset artikkelit