Bandhan Bank sanoo, että valtion virasto tarkastaa lainavaatimukset – Banking & Finance News

Bandhan Bank, NCGTC, top news, latest news, business news,

Yksityisen sektorin lainanantaja Bandhan Bank sanoi tiistaina, että hallituksen ylläpitämä National Credit Guarantee Trustee Company (NCGTC) suorittaa yksityiskohtaisen tarkastuksen pankin luottotakuurahaston puitteissa esittämistä palautusvaatimuksista. Viimeaikaisen tiedotusvälineen selvittämiseksi pankki sanoi, ettei Intian keskuspankki (RBI) ole käynnistänyt tutkintaa.

Bandhan Bankin osake nousi peräti 3,17 % päivän sisällä selvennyksen jälkeen, ennen kuin osan noista voitoista väheni. BSE-indeksi nousi 0,79 % 234,90 rupiaan. Se oli laskenut maanantaina 7,39 prosenttia tiedotusvälineiden auditoinnista.

”Saadessaan ensimmäisen erän CGFMU:n (mikro- ja pienyrityslainojen luottotakuurahaston) takaisinperinnästä pankki oli hakenut toista CGFMU-saatavien erää, jonka arvo oli noin 1 290 miljoonaa rupiaa. NCGTC oli suorittanut alustavan otostarkastuksen hakemuksesta, ja pankki on laajentanut täysimääräistä yhteistyötä prosessissa”, se sanoi.

NCGTC on lisäksi päättänyt suorittaa yksityiskohtaisen tarkastuksen CGFMU:n 21. vuoden salkulle, lainanantaja sanoi ja lisäsi, että vaikka se laajentaa täydellistä yhteistyötä ehdotetussa tarkastuksessa, se on varma saavansa takaisin koko aloitetun vaateen.

Bandhan Bank oli saanut joulukuussa 2022 lähes 917 miljoonaa rupiaa järjestelmän mukaisesta vaateesta. CGFMU:n on perustanut keskushallinto, ja NCGTC hallinnoi sitä edunvalvojana. Sen tarkoituksena on taata lainanantajille maksu laiminlyöntien varalta pankkien myöntämissä lainoissa.

Aiemmin tässä kuussa Bandhan Bank raportoi 18,6 prosentin lainojen kasvusta joulukuussa päättyneellä vuosineljänneksellä 1,15 biljoonaan ruplaan. Talletukset kasvoivat neljänneksellä 14,8 %.

Samankaltaiset artikkelit