Keskellä riviä Mohan Bhagwat sanoo, että RSS tukee varausta

RSS chief Mohan Bhagwat speaks at the release of a magazine, in Nagpur, Thursday, April 18, 2024. (PTI Photo)

Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) päällikkö Mohan Bhagwat toisti järjestön tukensa varauksille sunnuntaina sanoen, että Sangh Parivar ei ole koskaan vastustanut varauksia tietyille ryhmille. Bhagwat esitti huomautuksen eräässä oppilaitoksessa järjestetyn ohjelman aikana ja korosti, että varauksia tulisi jatkaa niin kauan kuin ne ovat tarpeen.

Hänen huomautuksensa taustalla on BJP:n ja kongressin välinen sanasota varauksista.

Lauantaina kongressi arvosteli pääministeri Narendra Modin ”väärän propagandan” huomautuksia ”kiintiöiden sieppaamisesta”.

Kongressin pääsihteeri Jairam Ramesh vastusti Modin väitteitä sanoen, että BJP, ei kongressi, vastusti varauksia Scheduled Castes (SC:t), Scheduled Tribes (ST:t) ja muut backward Class (OBC) -luokat.

Ramesh sanoi, että kongressin johtajien, kuten BR Ambedkarin, Jawaharlal Nehrun ja Sardar Vallabhbhai Patelin, historiallinen panos varauskäytäntöjen täytäntöönpanossa.

Ramesh sanoi videolausunnossaan: ”Pääministeri antautuu toistuvasti väärään propagandaan, jonka mukaan kongressi vastustaa varaumaa SC:ille, ST:ille ja OBC:ille ja haluaa napata sen pois. Tämä on täysin valhetta.”

”Todellisuus on, että perustuslain määräykset varauksista Scheduled Castes ja Scheduled Tribes tehtiin BR Ambedkarin, Jawaharlal Nehrun, Sardar Vallabhbhai Patelin ja muiden kongressin johtajien takia. Joten tämä oli kongressin panos, Ramesh sanoi.

Hän sanoi vuonna 1994, kun PV Narasimha Rao oli pääministeri, ensimmäistä kertaa 27 prosentin varaus OBC:n työllistymisestä keskushallinnossa ja vuonna 2006 Manmohan Singhin ollessa pääministeri, 27 prosentin varaus tehtiin korkeampiin. OBC-koulutuslaitokset.

Perjantaina Biharin Ararian ja Munger Lok Sabhan vaalipiireissä järjestetyissä vaalitilaisuuksissa pääministeri Modi syytti oppositiota yrityksistä ”varastaa” varauksia, jotka oli tarkoitettu muille takapajuisille luokille (OBC), Scheduled Castes (SC) ja Scheduled Tribes (ST) varten. heidän suosimansa muslimien äänipankin edut.

Hän väitti lisäksi, että oppositiopuolueet pyrkivät ottamaan käyttöön uskontoon perustuvan varauman, jos ne voittaisivat Lok Sabha -vaalit, vastakohtana hänen omaan tavoitteeseensa saada 400 paikkaa estääkseen tällaiset toimet ja turvatakseen dalitien ja muiden takapajuisten luokkien kiintiöt.

Madhya Pradeshissa ja Uttar Pradeshissa pidetyissä mielenosoituksissa Modi kuvaili itseään ”chowkidarina” (vartija) ja suojaavana esteenä väitetyille kongressin aikeille riistää ihmisiä joko varallisuuden uudelleenjaolla tai perimällä perintövero, jos INTIA-blokki tulee valtaan. .

Viime vuonna Nagpurissa Bhagwat oli sanonut, että varaumien pitäisi jatkua niin kauan kuin yhteiskunnassa esiintyy syrjintää.

Samankaltaiset artikkelit