DFS Secy sanoo, että 5 PSU-pankkia vähentävät valtion omistusosuutta MPS-normien täyttämiseksi – Banking & Finance News

cash PTI

Viisi julkisen sektorin lainanantajaa, mukaan lukien Bank of Maharashtra, IOB ja UCO Bank, suunnittelevat vähentävänsä valtion osuutta alle 75 prosenttiin noudattaakseen Sebin julkisen vähimmäisomistuksen (MPS) normeja, rahoituspalvelusihteeri Vivek Joshi on sanonut.

12 julkisen sektorin pankista (PSB:stä) neljä täytti MPS-normeja 31.3.2023.

”Osa jatkuvaa ponnistelua kolme muuta julkisyhteisöä on noudattanut vähintään 25 prosentin julkista osuutta kuluvan tilikauden aikana. Loput viisi PSB:tä ovat laatineet toimintasuunnitelmat MPS-vaatimuksen täyttämiseksi”, hän kertoi PTI:lle.

Tällä hetkellä valtion omistusosuus Delhissä sijaitsevasta Punjab & Sind Bankista on 98,25 prosenttia. Sitä seuraavat Chennaissa sijaitseva Indian Overseas Bank 96,38 prosentilla, UCO Bank 95,39 prosentilla, Central Bank of India 93,08 prosentilla ja Bank of Maharashtra 86,46 prosentilla.

Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnan (Sebi) mukaan kaikkien pörssiyhtiöiden on säilytettävä 25 prosentin MPS.

Sääntelyviranomainen oli kuitenkin osoittanut erityistä kärsivällisyyttä valtion omistamille pankeille. Heillä on elokuuhun 2024 asti aikaa täyttää 25 prosentin MPS-vaatimus.

Joshi sanoi, että pankeilla on useita vaihtoehtoja osuuden alentamiseksi, mukaan lukien julkisen tarjouksen seuraaminen tai hyväksytty laitossijoitus.

Markkinatilanteesta riippuen jokainen näistä pankeista ottaa puhelun osakkeenomistajien parhaan edun mukaisesti, hän lisäsi. Aikajanaa ilmoittamatta, hän sanoi, että vaatimusta yritettiin täyttää.

Joshi sanoi, että valtiovarainministeriö on kehottanut kaikkia valtion omistamia pankkeja tarkistamaan kultalainasalkkunsa, koska hallitus on havainnut tapauksia, joissa säännösten mukaisia ​​normeja ei ole noudatettu.

Department of Financial Services (DFS) on pyytänyt julkisyhteisöjen johtajille osoitetussa tiedonannossa heitä tarkastelemaan kultalainaan liittyviä järjestelmiään ja prosessejaan.

Viime kuussa annettiin asiaa koskeva direktiivi, jossa neuvotaan korjaamaan maksujen ja korkojen perintään sekä kultalainatilien sulkemiseen liittyvät poikkeamat.

Kirjeessä esitettiin useita huolenaiheita, kuten kultalainojen maksaminen ilman vaadittua kultavakuutta, maksujen perimiseen ja käteisen takaisinmaksuun liittyvät poikkeamat.

DFS kehotti pankkeja tarkastelemaan perusteellisesti viimeistä kahden vuoden ajanjaksoa 1.1.2022–31.1.2024 varmistaakseen, että kaikki kultalainat on maksettu viranomaisvaatimusten ja pankkien sisäisten käytäntöjen mukaisesti.

On huomattava, että keltaisen metallin hinta on noussut ennätystasolle. 10 gramman kullan hinta nousi viimeisen kuukauden aikana 63 365 rupiasta 67 605 ruplaan.

Kirjeen mukaan osasto on havainnut tapauksia, joissa kultalainasalkkua ei ole noudatettu, ja siksi se on antanut ilmoituksen.

Pelkästään maan suurimmalla lainanantajalla, State Bank of Indialla (SBI) on joulukuussa 2023 30 881 miljoonan rupiaa kultainen lainasalkku.

Punjab National Bankin kultalainariski oli 5 315 miljardia, kun taas Bank of Barodan arvo oli 3 682 miljardia kolmannen neljänneksen lopussa.

Samankaltaiset artikkelit