MARKKINOIDEN KORJAUS: Hae arvorahastoja, jatka SIP:iä

BSE

Koska vertailuindeksit ovat laskeneet lähes 7 % syyskuun puolivälin huipuista ulkomaisten portfoliosijoittajien hellittämättömän myynnin, Yhdysvaltain valtiovarainministeriön nousevien tuottojen ja Israelin ja Hamasin konfliktin seurauksena, yksityissijoittajien on otettava huomioon, että jokainen korjaus on loistava tilaisuus ostaa. laadukkaat osakkeet kohtuulliseen hintaan pitkän aikavälin hyödyn saamiseksi. Markkinakorjaukset ovat ihanteellisia salkun tasapainottamiseen, arvorahastojen etsimiseen, usean omaisuuden strategian tarkastelemiseen ja suunniteltuihin osakesijoituksiinsa sijoittamiseen.

Älä myy paniikissa

Harshad Chetanwala, yksi MyWealthGrowth.comin perustajista, sanoo, että volatiliteetti on osa osakesijoituksia ja kärsivällisyys on avain sijoittajille näinä aikoina. ”Se on lähes 5 %:n pudotus viimeisen kahden viikon aikana, ja sijoittajat voivat käyttää lisävolatiliteettia lisätäkseen lisää, jos heillä on ylijäämää. Paniikki ei tällä hetkellä välttämättä toimi sijoittajien edun mukaisesti. Tällaiset tilaisuudet voivat auttaa sinua sijoittamaan korjattuihin hintoihin”, hän sanoo.

Sijoittajien tulee muistaa, että osakesijoitusten ajoittaminen on mahdoton tehtävä. Sen sijaan heidän on ostettava dippejä. Sushil Jain, toimitusjohtaja, PersonalCFO.in, varainhoitoyhtiö, markkinakorjaus on sijoittajille hyvä tilaisuus seurata varojen allokaatiota. ”Sijoittajien tulisi vähitellen lisätä osakesijoituksia omaisuusallokaationsa perusteella jokaisessa 5 prosentin korjauksessa. Heidän pitäisi jatkaa sijoituksiaan suurten ja keskisuurten yhtiöiden osakkeisiin.

Samoin Siddhartha Khemka, johtaja, Retail Research, Motilal Oswal Financial Services, sanoo globaalien epävarmuustekijöiden vuoksi, että lähitulevaisuudessa voi olla suurempi volatiliteetti, mikä antaa pitkän aikavälin sijoittajille mahdollisuuden kerätä laadukkaita osakkeita alhaisemmalla tasolla. ”Suosittelemme lisäämään allokaatiota suurille yhtiöille, koska arvostukset ovat mukavia ja kasvunäkymät ovat vakaat.”

Valitse arvorahastot

Arvosijoittaminen voi toimia silloin, kun rahastonhoitajat tunnistavat osakkeet, joilla käydään kauppaa merkittävillä alennuksilla niiden todellisesta arvosta. Arvorahastot ostavat osakkeita, kun hinnat ovat alhaiset, ja rahastot voivat tuottaa korkeampaa tuottoa, kun markkinat löytävät näiden osakkeiden arvon. Arvosijoitukset vaativat kärsivällisyyttä, sillä se tarvitsee täyden muutaman vuoden markkinasyklin saavuttaakseen voitot.

Jatka SIP:illä

Sijoittaminen systemaattisten sijoitussuunnitelmien (SIP) kautta on hyvä tapa rakentaa pitkän aikavälin salkku. Koska jyrkkää laskua seuraa elpyminen, SIP:n jatkaminen varmistaa, että sijoittajalla on hyvät mahdollisuudet hyödyntää täysi hyöty elpymisvaiheen aikana. Itse asiassa SIP:t paranevat, kun sijoittajat keräävät niitä epävakaina aikoina, kun folioon kertyy enemmän osuuksia.

Hae hybridirahastoja

Hybridirahastot ovat ihanteellisia sijoittajille, jotka haluavat ottaa rajoitetun riskin ja tuottaa kokonaistuottoa oman pääoman ja velan välillä. Osakepainotteiset aggressiiviset hybridirahastot sopivat ihanteellisesti niille, jotka etsivät aggressiivisempaa vaihtoehtoa puhtaille velkarahastoille ja haluavat sijoittaa osakkeisiin saadakseen suuremman tuottopotentiaalin, rajoittaen samalla tappioitaan markkinoiden putoamisen varalta.

Sijoittajat voivat tarkastella tasapainoisia eturahastoja, jotka sijoittavat yhdistelmään osakkeita, velkaa ja arbitraasimahdollisuuksia markkinatilanteesta riippuen. ”Konservatiiviset sijoittajat voivat siirtyä osakehybridi- tai velkahybridirahastoon”, Jain sanoo.

HYÖDYN VOLATILITEETISTA

  • Älä lopeta SIP:iäsi. Lisää mieluummin lisää haihtuvien vaiheiden aikana, kun enemmän yksiköitä kertyy
  • Hybridirahastot, erityisesti tasapainoiset eturahastot, ovat ihanteellisia niille, jotka haluavat rajoitetun riskin
  • Tee suurempi allokaatio suurille yhtiöille, koska arvostukset ovat mukavia

Samankaltaiset artikkelit