Kysymyksesi: Tulovero; Sukulaisen lahjoituksesta saadut tulot verotetaan vastaanottajan käsissä

income tax, money
  • Minkä tuloverolain pykälän nojalla sisareni voi hakea vapautusta käteisrahalle, joka on annettu äidilleni, joka sijoittaa eläkeläisten säästöohjelmaan?

-Mangalaprasad Patnaik

Äidille ja sisarelle lahjan antavalle henkilölle ei ole IT-sääntöjen mukaisia ​​vähennyksiä/vapautuksia. Äitisi ei ole verovelvollinen vastaanottaessaan tällaisen käteislahjan. Kaikki hänen tällaisista käteislahjoista ansaitsemat tulot ovat kuitenkin veronalaisia, ja ne ilmoitetaan hänen vastaavassa ITR:ssä.

  • Miten nostot NPS Tier-2 -tileiltä verotetaan?

— Iavan Sagar

NPS Tier-2 -tileillä 36 kuukauden sisällä tehdyistä nostoista peritään lyhytaikainen pääomatulovero, ja niitä verotetaan sijoittajan verokannan mukaan. 36 kuukauden jälkeen se on pitkän aikavälin voitto, ja sitä verotetaan 20 prosentilla indeksointiedulla.

  • Myin kiinteistön FY23 ja maksu vastaanotettiin 31. maaliskuuta 2023 mennessä. TDS talletettiin 31. maaliskuuta 2023 ja se näkyy 26AS:ssani ja AIS:ssäni. Myyntikirja kuitenkin tehtiin 3.4.2023. Milloin myyntivoitto näkyy?

– Prakash Agarwal

Koska tehokas siirto tapahtui FY22-23 ja TDS ja vastike näkyvät lomakkeessa 26AS ja AIS, myyntivoittoja voidaan tarjota verotettaviksi vain FY22-23.

  • Vaimoni siirsi tililleni 38 miljoonaa. Myöhemmin teimme kiinteän talletuksen yhteisiin nimiin, minun ensisijaisena tilinhaltijana ja puolisoni toisena nimenä. Voimmeko jakaa kiinteän talletuksen korot molempiin nimiin tuloveroilmoituksia tehdessämme?

-Abhijit Gupta Sarma

Koska vaimon lahjoittamista varoista on tehty tietty sijoitus eli FD, koko korkotulo on veronalaista hänen käsissään.

  • Olin maksanut verkossa tuloveron ennakkoon AY 23-24. Tiliäni veloitettiin välittömästi, mutta summa näkyy IT-portaalin ”e pay tax” -sarakkeessa CRN-numerolla, eikä se näy AIS:ssäni. Mitä minun pitäisi tehdä?

– Nimi salattu

CRN näkyy challaneissa, joista ei ole maksettu. Tästä syystä ennakkoveroa ei ehkä ole maksettu ja voit ottaa yhteyttä pankkiisi. Maksullisten challanien CIN näkyy portaalissa.

Käsikirjoittaja on ohjaaja, Nangia Andersen India. Lähetä kysymyksesi osoitteeseen fepersonalfinance@expressindia.com

Samankaltaiset artikkelit