Rahasi: Jos tulot ovat pienet ja velat korkeat, ota aikavakuutus

insurance

Sijoitussidonnaisissa henkivakuutuksissa (Ulips) suuri osa vakuutusmaksusta sijoitetaan velka- ja osakemarkkinoille. Tällaisen vakuutuksen ostajat suosivat enimmäkseen kasvurahastoja, koska 60-80 % rahastosta sijoitetaan osakemarkkinoille, mikä lupaa. korkea tuotto. Ei-sidotuista tuotteista sijoitetaan kuitenkin enintään 15 % osakkeisiin ja loput erilaisiin velkainstrumentteihin.

Henkivakuutusturvan on oltava sekä sidottuissa että ei-sidottuissa vakuutustuotteissa. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, kuinka paljon tämä vakuutusturva on.
Ulipsissa henkilö saa 10-kertaisen vuosittaisen vakuutusmaksun suuruisen riskiturvan. Joten jos maksat 50 000 Rs vuodessa, saat 5000 Rs riskiturvan. Sitä vastoin henkilö (ikä noin 30), joka maksaa 50,000 towards a pure protection plan, can get a risk cover of at least2 miljoonaa. Vaikka joku ostaisi perinteisen lahjoitussuunnitelman (voitolla), hän voi saada vakuutussuojan vähintään Rs 15 lakh. 20-25 vuoden voimassaoloajan lopussa vakuutuksen maturiteettiarvo on vähintään 40 lakh nykyisellä johtavien vakuutusyhtiöiden ilmoittamalla bonustasolla.

Ohut siivu vakuutusta

Vakuutetulle yleisölle pitäisi nyt olla selvää, että Ulips tarjoaa hyvin vähän vakuutussuojaa niiden keräämiin vakuutusmaksuihin verrattuna. Samalla vakuutusmaksulla voi ostaa paljon enemmän vakuutussuojaa liittämättömien tuotteiden alla. Koska henkivakuutuksen ensisijainen tavoite on tarjota mahdollisimman paljon taloudellista suojaa mahdollisimman pienellä mahdollisella vakuutusmaksulla, on järkevää valita ensin ei-sidotut tuotteet ja harkita Ulipsin ostamista, kun riittävä vakuutusturva on jo hankittu. Jos henkilö pystyy maksamaan 50 000 rupiaa vuosittain henkivakuutusmaksuna, hän ansaitsee paljon enemmän kuin vähäisen 5000 rupian vakuutusturvan.

Vaikka Ulipin ostamisesta ja tuotteen ”korkean tuoton” odottamisesta lähitulevaisuudessa ei ole haittaa, tosiasia on, että henkivakuutus on ensisijaisesti suunniteltu tarjoamaan kohtuullinen vakuutussuoja ihmisille heidän ihmiselämän arvon mukaan. Pelkän Ulipsin ostaminen ja muiden tavanomaisten tuotteiden hylkääminen ei ole järkevä taloudellinen päätös.

Henkivakuutustuotteet auttavat taloussuunnittelussa eri elämänvaiheissa. Kun tulot ovat pienet ja velat korkeat, määräaikainen vakuutus voi olla paras vaihtoehto. Kun tulot kasvavat merkittävästi myöhempinä vuosina, on syytä alkaa säästää riittävästi eläkkeelle jääneitä päiviä varten ja rahasto/koko elämän suunnitelmat voivat tarjota erilaisia ​​toimeentuloetuja.

Lykättyjen annuiteettisuunnitelmien avulla henkilö voi saada sarjan passiivisia tuloja eläkkeelle jäämisen jälkeisinä päivinä. Jos henkilö jättää huomioimatta nämä tuotteet ja ostaa vain Ulipeja, hän kutsuu lisää riskejä elämään, joka on jo täynnä kasvavia riskejä ja epävarmuustekijöitä.

SUOJAUTUMINEN

  • Ulipsissa riskiturva on 10 kertaa vuositasoinen vakuutusmaksu. Mutta puhtaassa suojasuunnitelmassa se on vähintään 400 kertaa
  • Valitse ensin linkittämättömät tuotteet ja harkitse Ulipsin ostamista, kun riittävä riskiturva on jo ostettu

Kirjoittaja on vakuutusalan analyytikko

Samankaltaiset artikkelit