India Inc keräsi ensimmäisellä puoliskolla listautumisilla 26 000 cr

Agilus Diagnostics, Agilus Diagnostics sebi, Agilus Diagnostics ipo, Agilus Diagnostics ipo news,

Tilikauden hitaan alun jälkeen listautumisannit (IPO) saivat vauhtia syyskuussa, kun tällä reitillä kerättiin 12 000 miljoonaa rupiaa. Tilikauden ensimmäisellä puoliskolla kerättiin yli 26 000 miljoonaa ruplaa. Lähes 50 % niistä tapahtui PRIME-tietokannan tietojen mukaan pelkästään syyskuussa.

Asiantuntijoiden mukaan suotuisat markkinaolosuhteet sekä hyvän Q1-tuloskauden jälkeen palautunut luottamus vauhdittivat listautumismarkkinoita puolen vuoden lopulla.

Tämä oli huomattavasti vähemmän kuin 23. tilikauden ensimmäisellä puoliskolla, jolloin kerättiin 36 000 rupiaa. Intian henkivakuutusyhtiön (Rs 21 008 crore) ja Delhiveryn (Rs 5 235 000 000) telttatarjontaa oli kuitenkin kaksi kauden aikana.

”Sijoittajien luottamus talouteen ja yritysten terveet tulot ovat kannustaneet pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Muita tekijöitä ovat sijoittajat, joilla on syvät taskut, jotka tavoittelevat nopeita voittoja, harmaiden markkinoiden palkkioiden nousu ja kasvava riskinottohalu, Pantomath Capital Advisorsin toimitusjohtaja Mahavir Lunawat sanoo.

Ensimmäisellä vuosineljänneksellä (huhti-kesäkuu) liikkeeseenlaskujen yhteismäärä oli yli 7 400 miljoonaa rupiaa. Toisella vuosineljänneksellä (heinä-syyskuussa) liikkeeseen laskettiin kuitenkin yhteensä yli 18 800 miljoonaa rupiaa.

Asiantuntijat sanovat myös, että sijoittajat ovat liittymässä listautumisviimeen markkinatunnelman perusteella. Tämä johtuu siitä, että listautumiseen pyrkivät yritykset saavat hyviä arvostuksia suotuisten markkinoiden perustekijöiden, tulosten ja voittojen ansiosta.

Mankind Pharman 4 326 miljoonan rupian listautumisanti huhtikuussa oli ensimmäisen vuosipuoliskon suurin osakeanti. JSW Infran 2 800 miljoonan rupian tarjonta, joka päättyi viime viikolla 37-kertaiseen tilaukseen, oli toiseksi suurin ensimmäisellä puoliskolla.

Vaikka Street on ollut kiireinen syyskuussa, tulevaisuus näyttää myös kuormitetulta, ja useita on valmisteilla.

”Kauppa on vankka, sillä noin 30 yhteisöä saa Sebin hyväksynnän listautumisannoista yhteensä 40 740 rupian arvosta, ja 38 yksikköä, joiden listautumisannin koko on 43 659 miljardia rupiaa, odottaa edelleen hyväksyntää tarjousasiakirjojen jättämisen jälkeen”, lisäsi Lunawat.

Toisella puoliskolla saattaa kuitenkin näkyä myös hidastumista uusien tarjousten osalta.

”Yritykset voisivat pidätellä listautumissuunnitelmiaan vaalien lähestyessä. Markkinoilla on huomattavaa likviditeettiä, minkä vuoksi sijoittajat ovat valmiita lyömään vetoa listautumisannista, ja keskisuurten ja pienten yhtiöiden ralli on lisännyt luottamusta. Mutta markkinat haluavat varmuutta, ja ennen kuin vaalit ovat käyty, näemme todennäköisesti yritykset takajalassa”, sanoi pankkiiri, joka ei halunnut nimeään.

Pankkiiri lisäsi, että monet yhtiöt, joilla on voimassa oleva hyväksyntä tai jotka odottavat hyväksyntää, ovat joutuneet jättämään paperinsa uudelleen.

”Sääntelyviranomaiset ovat tiukentumassa normien suhteen, koska monet äskettäin listatut yritykset ovat järkyttäneet markkinoita”, pankkiiri sanoi.

Oravel Stays, Go Digit ja talletusyhtiö NSDL ovat suuria listautumisia, jotka eivät ole vielä saaneet hyväksyntää. Näiden listautumisannin arvioitu koko on 8 430, 3 500 ja 4 500 biljoonaa.

Samankaltaiset artikkelit