Hallitus, RBI osallistuu aktiivisesti digitaaliseen valuuttaan: FM Nirmala Sitharaman – Pankki- ja rahoitusuutiset

RBI, Nirmala Sitharaman, Finance Minister, State Bank of India, Bank of Baroda, Union Bank of India, HDFC Bank, ICICI Bank, Kotak Mahindra Bank, YES Bank, IDFC First Bank, HSBC, top news, latest news, industry news, banking news,

Valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman sanoi torstaina, että hallitus ja keskuspankki ovat aktiivisesti mukana parantamassa keskuspankkien digitaalista valuuttaa (CBDC), jotta sitä voidaan käyttää rajat ylittäviin maksuihin.

RBI aloitti pilottiprojektin tukkukaupan CBDC:llä ja otti yhdeksän pankkia: State Bank of India, Bank of Baroda, Union Bank of India, HDFC Bank, ICICI Bank, Kotak Mahindra Bank, YES Bank, IDFC First Bank ja HSBC.

Lisäksi RBI on jo ottanut käyttöön pilottiversion CBDC:n tai e-rupian vähittäismyyntiversiosta 1. joulukuuta 2022. E-rupia on digitaalisen tunnuksen muodossa, joka edustaa laillista maksuvälinettä.

Se lasketaan liikkeeseen samoissa nimellisarvoissa kuin paperivaluutta ja kolikot. Sitä jaetaan rahoituksen välittäjien eli pankkien kautta. Käyttäjät voivat asioida e-rupialla osallistuvien pankkien tarjoaman digitaalisen lompakon kautta.

”Uskomme vahvasti, että se auttaa rajat ylittävissä maksuissa. Se tuo lisää läpinäkyvyyttä ja jäljitettävyyttä…”, Sitharaman sanoi puhuessaan tapahtumassa Hindu Collegen 125-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Se auttaa nopeuttamaan maksuja pienemmillä kustannuksilla, hän sanoi ja lisäsi, että se alentaa koti- ja uloslähetysten kustannuksia. ”Sekä sääntelyviranomainen että hallitus työskentelevät sen eteen. Olemme siinä aktiivisesti mukana”, hän sanoi.

Kysyttäessä Intian Viksit Bharatin ensisijaisista aloista, hän sanoi, että painopistealueet olisivat valmistus ja maatalous. Maatalous säilyttää etusijansa ja pyrimme vahvistamaan maataloutta modernisoimalla joitain käytäntöjä, sadonkorjuun jälkeisiä käytäntöjä ja niin edelleen. hän sanoi.

Hänen mukaansa valmistuksessa hallitus oli yksilöinyt 13 auringonnousun alaa, mukaan lukien uusiutuva energia, puolijohteet, koneoppiminen, maatieteet ja avaruus.

Samankaltaiset artikkelit