Kaksi vuosikymmentä muutosta: Elinvoimainen Gujarat on muuttanut osavaltiosta kukoistavan talouden keskuksen ja maailmanlaajuisen investointikohteen

Gujarat

Jos katsomme historian sivuja, huomaamme, että liiketoiminta on aina ollut olennainen osa Gujaratia ja sen ihmisiä. Gujarat oli ollut Intian valtameren kaupan kukoistava keskus, jossa taidetta, mausteita ja arvokkaita hyödykkeitä, kuten kultaa ja hopeaa, käytiin kauppaa osavaltion kautta.

Osavaltiossa asui myös yksi rikkaimmista sivilisaatioista – Harappan sivilisaatio. Surat, Ahmedabad, Kutch jne. olivat jo kukoistavia kaupan ja kaupan keskuksia. Jotain tästä rikkaasta historiasta ja sen yrittäjähengestä kuitenkin unohtui ajan historiaan.

Kun Narendra Modista tuli osavaltion pääministeri vuonna 2001, hän päätti hyödyntää Gujaratin strategista maisemaa, vapauttaa sen ihmisten yrittäjähenkeä ja tehdä siitä jälleen kerran kukoistavan liiketoiminnan, kaupan ja kulttuurin keskuksen. Eikä ole ihme, että Gujaratin ihmiset tukivat häntä avosylin.

Vuonna 2003 hän aloitti Vibrant Gujarat Global Summitin, aloitteen, josta on nyt tullut kaupan, kulttuurin ja perinteiden yhtymäkohta.

Vilkas Gujaratin huippukokous muutti Gujaratin kukoistavaksi taloudelliseksi keskukseksi ja maailmanlaajuiseksi investointikohdeksi. Nykyään Gujaratista on tullut ”Global Business Hub” ja ”Intian kasvumoottori”, joka houkuttelee kotimaisia ​​ja kansainvälisiä investointeja ja vauhdittaa näin Intian kasvutarinaa.

Osavaltion osuus Intian BKT:sta on yli 8 prosenttia, ja se on houkutellut useita kansallisia ja kansainvälisiä toimijoita Vibrant Gujarat -huippukokouksen alle.

Huippukokouksen ainutlaatuinen piirre oli se, että vaikka se keskittyi houkuttelemaan investointeja ja yrityksiä, se keskittyi myös Gujaratin kulttuurin ja perinteiden korostamiseen. Lyhyesti sanottuna se oli täydellinen paketti kaikille, jotka halusivat tehdä Gujaratista kotinsa.

Läpinäkyvän järjestelmän, yhden ikkunan selvitysten, maapankkien pakettien ja plug-and-play-mahdollisuuden ansiosta Gujarat houkutteli alan keskeisiä toimijoita edistäen näin kasvua, työllisyyttä ja investointeja. Talouskasvun ohella valtio loi myös visiota kestävästä tulevaisuudesta. Vuonna 2009 Gujarat oli ensimmäinen osavaltio, joka perusti ilmastonmuutososaston.

Gujaratin rikkaat perinteet nostettiin kansalliselle ja kansainväliselle tasolle erilaisten tapahtumien kautta, kuten Rann Utsav, Vibrant Navratri Festival ja International Kite Festival. Nämä messut ja festivaalit ovat lisänneet paikallista työllisyyttä ja korostaneet Gujaratin historiaa modernissa muodossa Intiaan ja maailmaan.

On tärkeää tietää, että Gujaratin visiota ei koskaan ollut tarkoitettu vain osavaltion ihmisille. Se on aina ollut Intialle.

Tästä syystä olemme ajan mittaan ottaneet käyttöön politiikkaa edistääksemme Intian kasvutarinaa. The Industrial Policy 2020, Gujarat Electronics Policy 2022, Gujarat State Biotechnology (BT) Policy 2022, Gujarat Waste to Energy Policy 2022, Gujarat IT/ITes Policy- 2022, Gujarat Semiconductor Policy 2022, Gujarat Cinematic Policy 2022, Gujarat Cinematic 2 Tourism, Gujarat20202020 Student Startup & Innovation Policy (SSIP 2.0) 2022 ja Scheme for Assistance for Startups or Innovation (Teollisuuspolitiikan 2020 alaisuudessa), Gujarat State Electric Vehicle Policy 2021 ovat koetinkiviä omilla aloillaan.

Nykyään olemme edelläkävijöitä lähes kaikilla aloilla start-upeista puolijohteisiin matkailuun ja innovaatioihin. Useita suunnitelmia ja ohjelmia, jotka aloitettiin Gujaratissa, toistetaan nyt kansallisella tasolla.

Gujarat on myös muuttanut itsensä suorien investointien keskukseksi. Se on saanut kumulatiivisia suoria suoria sijoituksia 51,19 miljardia dollaria vuodesta 2003 elokuuhun 2022.

Osavaltio on viennin kärjessä, ja sen osuus Intian tuotteista 33 % on 150 miljardia dollaria 23. tilikaudella. Valtio erottuu myös huippusuorituskykyisenä unionin hallituksen BRAP 2020 -raportissa, mikä osoittaa sen sitoutuneen edistämään mukautuvaa liiketoimintaympäristöä.

Vaikka nämä tilastot osoittavat hallinnon omistautumista ja sitoutumista, meidän on ymmärrettävä, että todellinen syy, miksi pystyimme nousemaan tällaisiin korkeuksiin, johtuu ihmisten tuesta, jotka ovat aina varmistaneet rauhallisen ympäristön ja hyväksyneet ihmisiä eri puolilta Intiaa ja maailma avosylin.

Kun juhlimme kaksi vuosikymmentä kestäneen Elinvoimaisen Gujaratin huippukokouksen päättymistä, joka on muuttanut osavaltion, olemme valmiita ja omistautuneita jatkamaan tätä perintöä uudella tarmokkaalla ja innostuneella tavalla.

Intian astuessa Amrit Kaaliin Gujarat on sitoutunut toteuttamaan pääministerin vision kehittyneestä Intiasta vuoteen 2047 mennessä mantralla ”Aatmanirbhar Bharat Aatmanirbhar Gujaratin kautta”.

Kirjoittaja on Gujaratin pääministeri

Samankaltaiset artikkelit