Laina arvopapereita vastaan ​​vs henkilökohtainen laina: Mikä sinun pitäisi valita?

Loans, latest news loans, personal finance, Loan against securities, Personal loan, financial express personal finance

Valinta henkilökohtaisen lainan ja arvopaperilainan välillä riippuu taloudellisesta tilanteestasi ja rahoitustarpeistasi. Jokaisella lainatyypillä on omat hyvät ja huonot puolensa, ja valinta tulee tehdä tarpeidesi huolellisen harkinnan perusteella.

Laina arvopapereita vastaan ​​on rahoitustuote, jossa yksityishenkilöt voivat käyttää olemassa olevia rahoitusvarojaan, kuten osakkeita, sijoitusrahastoja tai muita arvopapereita, vakuudeksi saadakseen lainan rahoituslaitokselta tai lainanantajalta. Tämäntyyppinen laina mahdollistaa lainanottajien pääsyn varoihin ilman, että heidän tarvitsee myydä sijoituksiaan. Toisaalta henkilökohtainen laina on vakuudeton laina, joten se on laajemman lainanottajien saatavilla. Tässä on joitain tekijöitä, jotka on otettava huomioon valittaessa näiden kahden välillä:

Laina arvopapereita vastaan

Se edellyttää, että pantat sijoituksesi, kuten osakkeet tai sijoitusrahastot, vakuudeksi. Jos laiminlyö lainan, lainanantaja voi myydä arvopaperisi saadakseen lainan takaisin.

Nämä lainat tarjoavat tyypillisesti alhaisemmat korot verrattuna henkilökohtaisiin lainoihin, koska ne on vakuutettu. Korot voivat vaihdella 9 % ja 14 % välillä lainanantajasta riippuen. Jos sinulla on arvokkaita arvopapereita ja voit pantata ne mukavasti vaarantamatta taloudellista vakauttasi, arvopaperilaina voi tarjota alhaisempia korkoja.

Lainasumma määräytyy yleensä vakuudeksi antamiesi arvopapereiden arvon mukaan. Se voi olla prosenttiosuus arvopapereiden kokonaisarvosta 50–70 prosentin välillä. Se voi joissain tapauksissa olla korkeampi lainanottajasta ja lainanantajasta riippuen.

Arvopaperilainoissa on usein lyhyempi laina-aika verrattuna henkilökohtaisiin lainoihin. Tarjottu takaisinmaksuaika on 1-3 vuotta. Tämä voi kuitenkin vaihdella lainanantajasi ja lainaehtojen mukaan.

Tällaisten lainojen käsittelyaika on nopeampi, koska lainanantajalla on jo vakuus. Jos tarvitset nopeaa varojen saantia, arvopaperilaina voi olla sopivampi lyhyemmän käsittelyajan vuoksi.

On olemassa riski menettää sijoituksesi, jos et pysty maksamaan lainaa takaisin. Jos arvopapereiden arvo laskee merkittävästi, saatat joutua panttamaan lisäarvopapereita tai maksamaan osan lainasta takaisin.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”Sinun on valittava huolellisesti vaihtoehtosi takaisinmaksustrategioistasi ja rahastovaatimuksistasi riippuen. Jos et pysty maksamaan lainaa takaisin vakuuksia vastaan ​​laina-aikana, lainanantajilla on oikeus purkaa omistusosuutesi ja saada summa takaisin.

Henkilökohtainen laina

Henkilökohtaiset lainat eivät vaadi vakuuksia. Ne ovat vakuudettomia lainoja, joten ne ovat saatavilla henkilöille, joilla ei ehkä ole arvokasta omaisuutta panttattavana. Jos sinulla on hyvät luottotiedot ja vakaat tulot, voit saada henkilökohtaisen lainan kilpailukykyisin ehdoin.

Henkilökohtaisten lainojen korot ovat yleensä korkeammat kuin arvopaperilainan, koska niihin liittyy suurempi riski lainanantajalle. Korko voi vaihdella 11 prosentista 15 prosenttiin. Se voi olla pienempi tai korkeampi pankista ja luottopisteistäsi riippuen.

Shetty selittää: ”Henkilökohtaiset lainat voivat olla hyödyllinen taloudellinen työkalu, kun niitä käytetään vastuullisesti, mutta lainanottajien tulee harkita huolellisesti takaisinmaksukykyään ja vertailla eri lainanantajien tarjouksia varmistaakseen tarpeisiinsa parhaat ehdot ja korot.”

Henkilökohtaisen lainan lainasumma riippuu luottokelpoisuudestasi, tuloistasi ja muista taloudellisista tekijöistäsi. Se voi olla pienempi kuin mitä voit saada arvopaperilainalla.

Henkilökohtaiset lainat tarjoavat usein joustavia laina-aikoja, jolloin voit valita taloudelliseen tilanteeseen sopivan takaisinmaksuajan. Se voi vaihdella 12 kuukauden ja 60 kuukauden välillä.

Henkilökohtaisten lainojen hyväksymisprosessi voi kestää kauemmin, koska lainanantajan on arvioitava luottokelpoisuutesi ja taloudellinen historiasi. Jos luottohistoriasi on kuitenkin puhdas ja maksat velkasi ajallaan, voit saada myös ennakkohyväksyttyjä tarjouksia henkilökohtaisista lainoista.

Henkilökohtaiset lainat eivät vaaranna omaisuuttasi, mutta niiden maksamatta jättäminen voi vaikuttaa negatiivisesti luottopisteeseesi ja tulevaan lainanottokykyysi. On suositeltavaa arvioida kaikki edut ja haitat ennen henkilökohtaisen lainan hakemista. Myös korkeammat korot voivat asettaa sinut maksukyvyttömyyteen. Siksi takaisinmaksusuunnitelma on pidettävä valmiina jo ennen lainan hakemista.

Raoul Kapoor, Andromeda Sales and Distributionin toimitusjohtaja, sanoo: ”Valinta arvopaperilainan ja henkilökohtaisen lainan välillä riippuu yksilöllisistä taloudellisista olosuhteista. Arvopaperilainan vakuutena on olemassa olevia sijoituksia, kuten osakkeita tai joukkovelkakirjoja, jotka tarjoavat alhaisempia korkoja ja korkeampia lainamääriä omaisuuden arvosta riippuen. Sitä vastoin henkilökohtaiset lainat ovat vakuudettomia, saatavilla ilman vakuuksia ja niitä on saatavilla suhteellisen korkeammalla korolla, esimerkiksi 1,5–2 prosenttia korkeammalla korolla kuin kiinteistölainassa.”

Lainanottajat, joilla on huomattavia arvopapereita, voivat valita lainan arvopapereita vastaan ​​kustannustehokkuuden vuoksi, kun taas omaisuutta vailla olevat voivat valita saavutettavuuden vuoksi henkilökohtaisen lainan. Viime kädessä päätöksen tulee olla yhdenmukainen taloudellisten tavoitteiden, riskinsietokyvyn ja vakuuksien saatavuuden kanssa.

VAROJEN LÖYTÄMINEN

  • Valinta arvopaperilainan ja henkilökohtaisen lainan välillä riippuu takaisinmaksustrategioistasi.
  • Jos arvopapereiden arvo putoaa, saatat joutua pantamaan lisäarvopapereita tai maksamaan osan lainasta takaisin.
  • Henkilökohtaisten lainojen hyväksymisprosessi on pidempi, koska lainanantajan on arvioitava luottokelpoisuutesi.

Samankaltaiset artikkelit