Kuinka hyvä luottopisteet auttaa eläkkeellä

How a good credit score helps in retirement

Taloudellisista huolista vapaa eläkkeelle jääminen on kaikkien toive. Nuorena käytämme usein lainaa lyhyen ja pitkän aikavälin tarpeidemme perusteella. Hyvän pistemäärän ylläpitäminen on elintärkeää lainojen turvaamiseksi, sillä luottotoimistot antavat arvoja 300–900, jolloin kaikki yli 750 katsotaan korkeaksi, 600–750 keskiarvoksi ja alle 599 osoittavat huonoa luottoluokitusta. Suotuisan luottopisteen säilyttämisen merkitys säilyy myös eläkkeelle jäämisen jälkeen, sillä luottotoimistot eivät ota luottokelpoisuutta arvioidessaan huomioon eläkkeelle jäämistä tai ikää.

Hyvän luottokunnon ylläpitäminen koko työelämän ajan on välttämätöntä sujuvan eläkkeelle siirtymisen kannalta. Vaikka eläkkeelle siirtyminen itsessään ei välttämättä vaikuta suoraan luottopisteisiin, ennen eläkkeelle siirtymistä luottokäyttäytyminen voi vaikuttaa luottokelpoisuuteen eläkkeelle siirtymisen jälkeen.

Velkataakan minimointi ennen eläkkeelle siirtymistä, tulolähteiden monipuolistaminen ja takaisinmaksuvelvoitteiden tasalla pysyminen ovat keskeisiä askeleita luottokelpoisuuden säilyttämisessä. Eläkkeelle jäämisen jälkeen vakaa luottopisteet tuo edelleen lukuisia etuja asunnon tai lääketieteellisten hätätilanteiden lainojen myöntämisen helpottamisesta luottokorttietujen hyödyntämiseen ja yrittäjyyspyrkimyksiin.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, selittää: ”Vahva luottopisteet mahdollistavat eläkeläisten pääsyn erilaisiin rahoitustuotteisiin, mukaan lukien lainat ja luottokortit edullisin ehdoin. Hyvällä luottoluokituksella seniorit voivat turvata lainoja tärkeisiin kuluihin ilman kohtuuttomia korkoja tai epäsuotuisia ehtoja.

Kun jäät eläkkeelle, perhetilanteesi voivat muuttua. Saatat tarvita isomman talon tai haluat ehkä ostaa uuden talon. Jos sinulla on jo talo, saatat joutua korjaamaan tai kunnostamaan sitä. Taloudellisia tarpeita voi olla useita. Hyvä luottoluokitus auttaa sinua saamaan pankkilainan edullisin ehdoin.

Vanhuudessa olemme usein alttiita odottamattomille terveyskriiseille, jotka vaativat kiireellistä lääkärinhoitoa. Sairaala- ja lääkityskulut voivat kuluttaa säästöjä oleellisesti. Tällaisissa kriittisissä skenaarioissa henkilökohtaisen lainan hyväksynnän saaminen on mahdollista niille, joilla on korkeammat luottopisteet.

”Hätätilanteet voivat syntyä odottamatta, ja vankka luottohistoria varmistaa, että eläkeläiset saavat välittömästi varoja lääketieteellisiin hätätilanteisiin, kodin peruskorjauksiin tai odottamattomiin laskuihin kuluttamatta säästöjä tai turvautumatta ulkopuoliseen apuun”, Shetty lisää.

Kun tulomme ovat epäjohdonmukaiset, koemme tyypillisesti muutosta taloudellisissa vaatimuksissa. Tällöin luottokortit voivat tulla avuksesi. Voit säästää hyvän summan tavallisissa kuluissasi ja ansaita palkintopisteitä, joita voit käyttää myöhemmin. Luottopisteesi auttaa sinua saamaan parhaat kortit maksimitarjouksilla mieltymystesi perusteella.

Jotkut ihmiset haluavat perustaa oman yrityksen ja tarvitsevat siihen varoja. Eläkkeelle jäämisen jälkeen, jos haluat aloittaa yrityksen, on hyvä luottoluokitus pankkilainan hakemista varten.

Eläkenäkymien parantamiseksi eläkeläisten on priorisoitava oikea-aikaiset maksut, optimoitava luottokorttien käyttö ja ylläpidettävä tasapainoista luottosalkkua. Hyvä luottopistemäärä on avainasemassa auttaessasi sinua hankkimaan rahoitustuotteita ja hyödyntämään niitä eläketarpeesi täyttämisessä.

Samankaltaiset artikkelit