Yhdysvaltain varapuheenjohtaja Kamala Harris, Guatemalan presidentti Bernardo Arevalo puhuivat maahanmuutosta Valkoisessa talossa – World News

Kamala Harris

Yhdysvaltain varapresidentti Kamala Harris isännöi Guatemalan presidenttiä Bernardo Arevaloa Valkoisessa talossa maanantaina vahvistamaan hänen nuorta hallitustaan ​​ja keskustelemaan Keski-Amerikasta tulevan muuttoliikkeen vähentämisestä.

Harrisin kokous korostaa Yhdysvaltain tukea uudelle, uudistusmieliselle presidentille, jonka virkaanastuminen viivästyi tammikuussa hänen auktoriteettiaan heikentävien vastustajien vuoksi.

Heidän tapaamisensa alussa Harris sanoi, että Yhdysvallat ”oli ylpeä voidessaan seistä kanssanne, herra presidentti, vapaiden ja rehellisten vaalien jälkeen ja koko siirtymäkauden ajan”, ja lisäsi, että ”Guatemalan kansan tahto havainnojemme mukaan on voittanut.”

Maahanmuutosta on tullut kuuma näppäinkysymys presidentti Joe Bidenin ja Harrisin vuoden 2024 uudelleenvalintakampanjassa, kun republikaanit syyttävät hallintoa Yhdysvaltojen rajan ylittävien uusien maahanmuuttajien määrän huonosta käsittelystä.

Valkoinen talo syyttää republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpin johtamia republikaaneja kahden puolueen lakiesityksen torpedoimisesta, joka olisi tiukentanut rajavalvontaa.

Republikaanit leimasivat Harrisin epäonnistuneeksi ”rajatsaariksi”, kun Biden syytti häntä keihäänkärjestä Keski-Amerikan maista tulevan muuttoliikkeen syiden ratkaisemiseksi, jotka ovat osaltaan lisänneet maahanmuuttajien määrää.

Harris ja Arevalo keskustelivat siitä, kuinka Yhdysvallat voi tukea Guatemalan korruptiontorjuntaa, vahvistaa ihmisoikeuksia ja elvyttää taloutta.

”Näen tämän historiallisena hetkenä kahden maidemme välisissä suhteissa, jotka jakavat perusarvot ja yhteiset intressit ja kohtaavat monia yhteisiä haasteita”, Arevalo sanoi tapaaessaan.

He keskustelivat Arevalon yhteydenotosta alkuperäiskansoihin ja pyrkimysten priorisoimiseen virkamiesten ”laittoman maahanmuuton” vähentämiseksi Yhdysvaltoihin.

Harris ilmoitti miljardin dollarin uusista rahoitussitoumuksista yrityksiltä, ​​jotka ovat osa julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuusohjelmaa Keski-Amerikkaan investoimiseksi, mikä on nostanut kokonaissumman yli 5,2 miljardiin dollariin toukokuusta 2021 lähtien.

Niihin sisältyy Metan sitoumus kouluttaa nuoria ja pienyritysten omistajia El Salvadorissa, Guatemalassa ja Hondurasissa.
Hän myös ”kiitti Guatemalan tukea muille demokratioille ympäri maailmaa”, Valkoinen talo sanoi kokouksesta antamassaan lausunnossa, mutta ei antanut yksityiskohtia.

Guatemala on yksi harvoista maista, joka ylläpitää diplomaattisia suhteita Taiwaniin, itsehallinnolliseen saareen, jonka Kiina vaatii.

Samankaltaiset artikkelit