Sebi kieltää Brightcomin virkamiehiä johtamasta johtotehtäviä

sebi, market,

Intian arvopaperi- ja pörssilautakunta (Sebi) hyväksyi tiistaina väliaikaisen määräyksen, joka kielsi Brightcom Groupin (BGL) puheenjohtajaa ja toimitusjohtajaa Suresh Kumar Reddyä ja talousjohtaja Narayan Rajua toimimasta keskeisissä johtotehtävissä missään yrityksessä. Reddy on ollut estetty arvopaperimarkkinoilta vuoden ajan.

Se on myös kieltänyt GQuantin perustajaa Shankar Sharmaa yhdessä Rajun kanssa myymästä BGL:n osakkeita.

Sebin suorittama tutkinta paljasti, että 868 miljardia rupiaa oli kerätty 82:sta allotte-osakkeesta laskemalla liikkeelle optio-oikeuksia/etuosakkeita neljä kertaa.

Neljännen oikeusasteen aikana Sharmalle jaettiin 15 miljoonaa optiota hintaan 37,77 rupiaa warranttia kohden, jotka muunnettiin osakeosuuksiksi maaliskuussa 2022 ja listattiin pörssiin huhtikuussa 2022.

Vastatessaan Sebin tilaukseen GQuantin perustaja Shankar Sharma sanoi: ”Olemme saaneet yhtiöltä eilen täsmäytetyt rahalähetystiedot, täsmäytettyinä tietueihimme ja lähetämme tarvittavat tiedot itse Sebille tänä iltana. Olemme maksaneet yhteensä 56,65 miljardia 15 miljoonaan euroon hintaan 37,7 rupiaa optiota kohden (Sebin kaavahinta), joka on tarkka summa, joka meidän on maksettava.

Kun kyseessä oli 22 muuta jaettua osaketta, joille jaettiin 245,24 miljoonan osakkeen arvo, yritys sai vain 52,51 miljardia, ja 192,73 miljardia yritys ei joko saanut tai se ohjattiin takaisin saajille useiden liiketoimien kerrosten kautta.

Markkinasäätelyviranomainen oli saanut valituksia, jotka koskivat Brightcomiin suoraan tai välillisesti sidoksissa oleville tahoille annettua etuoikeutettua osakeantia ja etuoikeutetuissa annissa kerättyjen varojen lainaamista lainoina ja ennakkomaksuina sen tytäryhtiöille.

”Lisäksi väitettiin, että yhtiön vuosikertomuksessa ei annettu asianmukaisia ​​tietoja etuoikeusannista saadun tuoton hyödyntämisestä”, todettiin välipäätöksessä.

Sebi on kehottanut yhtiötä varmistamaan, että lakisääteiset tilintarkastajat P Murali & Co sekä sen edeltäjä PCN & Associates tai kukaan heidän entisistä kumppaneistaan ​​ei ole toistaiseksi tekemisissä yhtiön kanssa väittäen, että he auttoivat yritystä peittämään sen petolliset käytännöt.

Väliaikaisen määräyksen mukaan Reddy ja Raju toimittivat viranomaiselle tekaistuja pankkitiliotteita osoittaakseen, etteivät he saaneet mitään osaa tuotoista.

Sebi hyväksyi väliaikaisen määräyksen, koska se uskoi, että kiireellinen väliintulo oli perusteltua sen jälkeen, kun sen havainnot osoittivat, että yrityksen suorittamat manipulaatiot sekä 24 muuta etuoikeuslainaa koskevaa ilmoitusta.

Ilmoittajilla on 21 päivää aikaa vastata tilaukseen.

Samankaltaiset artikkelit