Globaalit markkinat: Osakkeet putoavat Applen kanssa, dollari nousee Yhdysvaltain tietojen jälkeen

global markets, us stock market, us market, us stock fall, apple stock,

Maailman osakeindeksit olivat enimmäkseen alempana torstaina, kun S&P 500 ja Nasdaq laskivat Applen osakkeiden myötä, ja Yhdysvaltain dollari nousi odotettua heikompien Yhdysvaltain työttömyyskorvaustietojen jälkeen. Alkuperäiset valtion työttömyyskorvaushakemukset putosivat odottamatta 216 000:een 2. syyskuuta päättyneellä viikolla edellisen viikon tarkistetusta 229 000:sta. Viime viikon luvut olivat alhaisimmat sitten helmikuun.

Erillinen raportti osoitti, että Yhdysvaltojen työntekijöiden tuottavuus ei toisella neljänneksellä ollut niin vahva kuin alun perin ilmoitettiin. Tuoreet tiedot ovat korostaneet näkemystä siitä, että Yhdysvaltain talous säilyy sitkeänä ja että Yhdysvaltojen korkojen on ehkä pysyttävä korkeammalla pidempään. Kiinan juanin maalla kurssi laski 16 vuoden alimmilleen dollaria vastaan, kun kiinteistöjen romahdus, heikko kulutus ja luotonannon kasvu maailman toiseksi suurimmassa taloudessa painoivat.

Torstaina julkistetut Kiinan kauppatiedot, vaikka ne eivät olleetkaan niin rajuja kuin ekonomistit ennustivat, osoittivat edelleen lähes 9 prosentin viennin ja tuonnin yli 7 prosentin pudotuksen. Japanissa kauppiaat jatkoivat interventioiden tarkkailua, kun Japanin jeni kamppaili saavuttaakseen jatkuvaa edistystä kestävää dollaria vastaan. Greenback nousi uuteen huipulle 147,875 jeniin aiemmin, korkeimmalle marraskuun jälkeen, ja oli viimeksi 0,4 % laskussa 147,20:aan.

Euroa ja puntaa sisältävää valuuttakoria vastaan ​​dollari nousi 0,1 % 105,05:een sen jälkeen, kun se oli aiemmin saavuttanut kuuden kuukauden huippunsa. ”Yhdysvaltojen perustarina on edelleen hieman vahvempi kuin muualla maailmassa. Se on edelleen valtava katalysaattori dollarin vahvuudelle”, sanoi Brad Bechtel, Jefferiesin kansainvälinen valuuttajohtaja New Yorkissa.

Applen osakkeet laskivat 2,9 prosenttia, kun asiaan perehtyneet lähteet sanoivat, että Kiina on viime viikkoina laajentanut valtion työntekijöiden iPhone-käyttöä koskevia rajoituksia. Dow Jones Industrial Average nousi 57,54 pistettä eli 0,17 % 34 500,73 pisteeseen, S&P 500 putosi 14,34 pistettä eli 0,32 % 4 451,14 pisteeseen ja Nasdaq Composite 123,64 pistettä eli 0,8,8 prosenttiin.

Euroopan osakkeet päätyivät laskuun seitsemäntenä peräkkäin, kun taas maailmanlaajuinen MSCI-indeksi oli laskussa kolmatta päivää peräkkäin. Yleiseurooppalainen STOXX 600 -indeksi laski 0,1 % ja MSCI:n osakkeet eri puolilla maailmaa putosivat 0,35 %. Yhdysvaltain valtiovarainministeriön tuotot laskivat Yhdysvaltain taloustietojen seurauksena. Yhdysvaltain 10-vuotisen valtion velkakirjan korko laski 4,25 prosenttiin.

Sijoittajat sulattivat myöhään päivällä myös New Yorkin Federal Reserve Bankin presidentin John Williamsin kommentteja, joiden mukaan on ”avoin kysymys”, onko rahapolitiikka tarpeeksi rajoittavaa palauttaakseen talouden tasapainoon.

Energiamarkkinoilla Brent-raakaöljyn hinta putosi alle 90 dollarin tynnyriltä epävakaassa kaupankäynnissä lähes kahden viikon rallin jälkeen kysynnän heikkenemisen merkkejä. Brent-raakaöljyfutuurit laskivat 68 senttiä eli 0,8 % alempana 89,92 dollariin tynnyriltä, ​​kun taas USA:n raakaöljyn futuurit laskivat 67 senttiä eli 0,8 % 86,67 dollariin.

Samankaltaiset artikkelit