Wall St nousi myrskyisässä kaupankäynnissä inflaatiotietojen jälkeen – Market News

US market bloomberg

Wall Streetin tärkeimmät osakeindeksit kamppailivat suunnasta tiistaina, kun kauppiaat pitivät kiinni Yhdysvaltain keskuspankin koronlaskuista tulevina kuukausina, vaikka kuluttajahintatiedot olivat odotettua kuumempia.

Työministeriön raportti osoitti, että Yhdysvaltain kuluttajahinnat nousivat helmikuussa bensiinin ja asuntojen korkeampien kustannusten vuoksi, mikä viittaa inflaatioon, joka saattaa viivästyttää Federal Reserven odotettua koronlaskua kesäkuussa.

Kuluttajahintaindeksi (CPI) nousi viime kuussa 0,4 %, kun se nousi tammikuussa 0,3 %. Ilman epävakaita elintarvike- ja energiakomponentteja kuluttajahinnat nousivat helmikuussa 0,4 % sen jälkeen, kun ne nousivat samalla marginaalilla tammikuussa.

”Inflaatiota hidastava trendi on hiipumassa, mutta inflaatio ei kiihdy”, sanoi Seema Shah, päävarallisuuden johtamisen globaali strategi.

”Tämä printti riittää pitämään kesäkuun koronlasku-odotukset vakaina – mutta toinen samanlainen painos ensi kuussa työntäisi ensimmäisen leikkauksen vuoden toiselle puoliskolle ja asettaisi pehmeän laskeutumisen narratiivin kyseenalaiseksi.”

CME FedWatch Toolin mukaan kauppiaat näkevät nyt 70 prosentin todennäköisyyden ensimmäiselle koronlaskulle kesäkuussa, kun inflaatioraporttia edeltävä 71 prosenttia.

Viime kuun osakemarkkinoiden ralli hidastui, kun tiedot osoittivat merkkejä vahvasta taloudesta ja tahmeasta inflaatiosta, kun kauppiaat siirsivät odotuksia Fedin ensimmäisen koronlaskun ajoituksesta kesäkuuhun maaliskuusta.

Klo 9.54 ET, Dow Jones Industrial Average nousi 3,64 pistettä eli 0,01 %, 38 773,30, S&P 500 nousi 8,10 pistettä eli 0,16 % 5 126,04 ja Nasdaq Composite 25 tai 31 pistettä. %, 16 043,59.

Utilities johtivat tappioita tärkeimmillä S&P 500 -sektoreilla, 0,4 %, kun taas korkoherkkien teknologiaosakkeiden 0,5 % nousu auttoi tappioita pienentämään.

Oracle hyppäsi 10,7 % merkkien johdosta, että yritys etenee suunnitelmassaan saada osa pilvipalvelumarkkinoista, kiitos sen yhteistyön tekoälyjättiläisen Nvidian kanssa.

Boeing putosi 4,1 prosenttia, kun raportti sanoi, että Federal Aviation Administrationin tarkastuksessa löydettiin kymmeniä ongelmia 737 MAXin tuotannossa.

Southwest Airlines laski 12,9 % sanottuaan, että se odottaa Boeingilta 42 % vähemmän MAX-toimituksia tänä vuonna kuin aiemmin arvioitiin, mikä todennäköisesti johtaa sen kapasiteetin leikkaukseen vuonna 2024.

3M hyppäsi 5,8 prosenttia sen jälkeen, kun teollisuusyritys ilmoitti, että William Brown nimitetään sen toimitusjohtajaksi 1. toukokuuta alkaen.

Laskevat emissiomäärät ylittivät edistyneet 1,43:1:n suhteen NYSE:ssä ja 1,59:1:n suhteen Nasdaqissa.

S&P-indeksi kirjasi kahdeksan uutta 52 viikon huippua eikä yhtään uutta pohjaa, kun taas Nasdaq kirjasi 22 uutta huippua ja 57 uutta pohjaa.

Samankaltaiset artikkelit