Aasian osakkeet pysähtyvät, dollari hämärtyy Japanista – Market News

Traders work on the trading floor at the New York Stock Exchange (NYSE) in New York City

Aasian osakkeet horjuivat maanantaina, kun sijoittajat pelkäsivät, että Yhdysvaltain tämän viikon inflaatiotiedot voivat heikentää korkojen laskua, kun taas Japanin valuuttainterventioiden riski pysäytti jenin laskun tällä hetkellä.

Kiinan keskuspankki myös suunnitteli juanin kurssin asetettuaan tiukemman valuutan arvon, mikä pudotti dollaria alas laajemmin.

Viikon tärkein datatapahtuma on USA:n henkilökohtaisten kulutusmenojen (PCE) hintaindeksi perjantaina, jonka nähdään nousevan 0,3 % helmikuussa pitäen vuosivauhdissa 2,8 %. Mitä tahansa korkeampaa pidettäisiin takaiskuna toiveille Federal Reserven koronlaskusta kesäkuussa.

Monet markkinat ovat kiinni pääsiäisenä perjantaina, jolloin PCE-tiedot on määrä julkaista, joten täysi reaktio joutuu odottamaan ensi viikkoon.

Fedin johtaja Jerome Powell oli viime viikolla riittävän röyhkeä jättääkseen futuurit noin 74 prosentin todennäköisyydellä kesäkuun heikkenemiseen, kun se viikkoa aiemmin oli 55 prosenttia.

Powell osallistuu moderoituun keskusteluun politiikkakonferenssissa perjantaina, kun taas Fedin pääjohtajat Lisa Cook ja Christopher Waller esiintyvät myös tällä viikolla.

Euroopalla on omat inflaatiotestinsä Ranskasta, Italiasta, Belgiasta ja Espanjasta peräisin olevilla kuluttajahintatiedoilla ennen EU:n kuluttajahintaindeksin kokonaisraporttia 3. huhtikuuta.

Ruotsin keskuspankki kokoontuu keskiviikkona, ja sen odotetaan yleisesti pitävän ohjauskorkonsa 4,0 prosentissa, vaikka Sveitsin keskuspankin (SNB) viime viikolla tekemä yllättävä kevennys sai markkinat odottamaan järjetöntä lausuntoa.

Odotukset lainakustannusten alenemisesta maailmanlaajuisesti ovat olleet osakkeille siunaus, sillä S&P 500 -indeksi on noussut lähes 10 % tähän mennessä. Maanantaina S&P 500 -futuurit ja Nasdaqin futuurit putosivat kumpikin 0,1 prosenttia.

EUROSTOXX 50 -futuurit tuskin hyppäsivät, kun taas FTSE-futuurit laskivat 0,14 %.

MSCI:n laajin Aasian ja Tyynenmeren osakkeiden indeksi Japanin ulkopuolella pysyi ennallaan ja hieman alle kahdeksan kuukauden ennätyksen, kun taas kiinalaiset blue chipit nousivat 0,23 %. Japanin Nikkei laski 0,86 %, kun se nousi viime viikolla 5,6 % uuteen kaikkien aikojen huippuun jenin heikentyessä.

Vaikka Fed kuulosti viime viikolla hullulta, se tuskin oli yksin, sillä Sveitsin keskuspankki (SNB) itse asiassa laski korkoja, kun taas Englannin keskuspankki (BoE) ja Euroopan keskuspankki (EKP) jättivät markkinat etsimään kevennyksiä kesäkuusta eteenpäin.

”Uskomme, että dollarin elpyminen kuvastaa muiden suurten keskuspankkien – erityisesti SNB:n ja BoE:n – selkeämmin röyhkeämpää asennetta”, sanoi Jonas Goltermann, Capital Economicsin varapääekonomisti.

”PBOC:n ilmeinen päätös antaa renminbin heiketä jyrkästi on lisännyt dollarin yleistä positiivista sävyä”, hän lisäsi. ”Kaiken kaikkiaan dollari suuntaa pääsiäisloman jaksoon tiukasti eturintamassa, ja vakaat Yhdysvaltain taloustiedot pitävät sen todennäköisesti sellaisena.”

Edes Japanin keskuspankin (BOJ) siirtyminen erittäin helposta politiikasta ei voinut horjuttaa dollaria, koska sijoittajat olettivat, että se ei ollut noususarjan alku ja futuurit tarkoittavat vain 20 peruspisteen korkoa vuoden loppuun mennessä.

Maanantaina dollari oli hieman alempana 151,25 jenissä, kun se nousi viime viikolla 1,6 % huippuunsa 151,86:een. Markkinat ovat varovaisia ​​testaamaan 152,00:aa, koska se on taso, joka on houkutellut Japanin väliintuloa aiemmin.

Japanin korkein valuuttavirkamies varoittikin maanantaina, että jenin nykyinen heikkous ei heijasta perustekijöitä ja liialliset liikkeet eivät olleet toivottuja.

Euro pysyi 1,0816 dollarissa, koska se on pudonnut Sveitsin frangin jälkeen SNB:n sokkikoron laskun jälkeen.

Samankaltaiset artikkelit