Musk's X Corp hävisi oikeudenkäynnin vihapuheenvalvojaa vastaan ​​- Brand Wagon News

X had argued that the nonprofit was bound by Musk’s policy changes, and could have left Twitter if it didn’t like them

Yhdysvaltalainen tuomari hylkäsi maanantaina Elon Muskin kanteen voittoa tavoittelematonta ryhmää vastaan, joka syytti häntä siitä, että hän salli vihapuheen lisääntymisen sosiaalisessa mediassa X, entisessä Twitterissä.

Yhdysvaltain piirituomari Charles Breyer San Franciscossa sanoi, että oli ”ilmeistä”, että Musk's X Corp haastoi Center for Countering Digital Hate (CCDH), koska hän ei pitänyt sen kritiikistä ja ajatteli, että sen tutkimus vahingoittaisi X:n imagoa ja pelottaisi mainostajia.

”X Corp on nostanut tämän tapauksen rangaistakseen CCDH:ta CCDH:n julkaisuista, jotka kritisoivat X Corpia – ja ehkä saadakseen muut, jotka saattavat haluta osallistua tällaiseen kritiikkiin”, Breyer kirjoitti.

”On mahdotonta lukea valitusta ja olla päättelemättä, että X Corp on paljon enemmän huolissaan CCDH:n puheesta kuin sen tiedonkeruumenetelmistä”, hän lisäsi.
X ilmoitti lausunnossaan aikovansa valittaa.

Päätös on isku Muskille, maailman kolmanneksi rikkaimmalle henkilölle, avaa uuden välilehden, joka on useiden vuosien ajan tyylistänyt itseään sananvapauden mestariksi.

Mutta sen jälkeen, kun hän maksoi 44 miljardia dollaria Twitteristä lokakuussa 2022, hän on kohdannut laajaa kritiikkiä liian monien ihmisten irtisanomisesta, jotka valvoivat väärää tietoa, ja kansalaisoikeusryhmiltä haitallisten ja loukkaavien viestien sallimisesta.

Center for Countering Digital Hate -keskuksen toimitusjohtaja Imran Ahmed sanoi lausunnossaan, että Breyerin päätös vahvistaa hänen ryhmänsä oikeuden ”saa sosiaalisen median yritykset vastuuseen päätöksistään, jotka ne tekevät suljettujen ovien takana”.

Voittoa tavoittelemattoman järjestön asianajaja Roberta Kaplan sanoi, että päätös osoittaa, että Musk ”ei voi taivuttaa oikeusvaltioperiaatetta tahtonsa mukaan”.

Musk ja X ovat myös joutuneet moniin muihin oikeusjuttuihin, mukaan lukien entisten Twitter-johtajien väitteet Muskin epäasianmukaisesta pidättämisestä irtisanomismaksusta ja myyjät väittävät, että heille ei ole maksettu.

Tesla avaa uuden välilehden, Muskin johtama sähköajoneuvojen valmistaja, joka on erikseen joutunut useisiin oikeusjuttuihin väittäen, että se sietää työntekijöiden häirintää. Se on kiistänyt nämä väitteet.

Muskin haltuunotto ei ole ennakoitavissa

X syytti keskustaa vuoden 2019 käyttäjäsopimuksen rikkomisesta kaapimalla ja poimimalla tietoja luodakseen vääriä ja harhaanjohtavia raportteja, joiden mukaan Musk teki X:stä vihapuheen, ääriliikkeiden ja väärän tiedon paratiisi.

X:n viime heinäkuussa tekemän valituksen mukaan voittoa tavoittelematon järjestö suunnitteli ”pelotuskampanjansa” karkottaakseen mainostajia ja aiheutti kymmenien miljoonien dollarien vahingot.

X oli väittänyt, että Muskin politiikan muutokset sitoivat voittoa tavoittelematonta järjestöä, ja se olisi voinut jättää Twitterin, jos se ei pitänyt niistä.

Breyer myönsi, että X:n halu hillitä kritiikkiä oli ”liiketoiminnan näkökulmasta täysin järkevää”.

Mutta hän sanoi, että voittoa tavoittelematon järjestö ei voinut ennakoida liittyessään Twitteriin, että Musk lopulta ottaa haltuunsa ja löysää käyttäjien sisällön moderointia.

Breyer hylkäsi myös X:n väitteet Euroopan ilmastosäätiötä vastaan, Alankomaiden Haagissa sijaitsevaa voittoa tavoittelematonta järjestöä vastaan, joka edistää ilmastonmuutoksen hillitsemistoimia.

X oli syyttänyt sitä salaliitosta Center for Countering Digital Hate -keskuksen kanssa kerätäkseen tietoja laittomasti.

ECF:n asianajaja Nathaniel Bach sanoi, että voittoa tavoittelematon järjestö oli kiitollinen Muskin ”kevyttömän” oikeusjutun hylkäämisestä.

Myös Muskin oma puhe on usein herättänyt valituksia.

Marraskuussa 2023 Musk kannatti X:ssä julkaistua antisemitististä viestiä, jonka mukaan juutalaisyhteisön jäsenet lietsoivat vihaa valkoisia ihmisiä kohtaan sanoen, että käyttäjä puhui ”todellista totuutta”.

Musk on kiistänyt olevansa antisemitisti ja pyrkinyt korjaamaan tilannetta muun muassa tammikuussa vieraillessaan entisellä natsien kuolemanleirillä Auschwitzissa Etelä-Puolassa.

ViserrysInstagram, LinkedIn, Facebook

Samankaltaiset artikkelit