Espanja asettaa väliaikaisen kiellon Worldcoin-silmämuna-skannauksille yksityisyyttä koskeviin huolenaiheisiin vedoten – Digital Transformation News

Reportedly, more than 360,000 people in Spain have signed up for Worldcoin

Espanjan tietosuojaviranomainen on määrännyt Worldcoinin, OpenAI:n toimitusjohtajan Sam Altmanin luoman yrityksen, joka skannaa silmäkuoria digitaalisten tunnistusten tekemiseksi salausta vastaan, lopettamaan toimintansa maassa kolmeksi kuukaudeksi, koska se on huolissaan siitä, mitä se tekee käyttäjien henkilötiedoilla. .

Worldcoinin tavoitteena on antaa ihmisille sellainen henkilöllisyyden muoto, jota ei voida koskaan varastaa tai kopioida. Sanotaan, että se voi tehdä tämän luomalla ”World ID” -tunnuksen skannaamalla jonkun silmämunat ”pallojen” läpi – laitteen, joka tallentaa kuvan hänen iiriksestään, silmien värillisistä osista. Vastineeksi rekisteröityneet saavat Worldcoinin kryptovaluutta.

Espanjan tietosuojavirasto kehotti keskiviikkona Worldcoinin emoyhtiötä Tools for Humanity Corporationia lopettamaan henkilötietojen keräämisen ja säilyttämään kaikki jo kerätyt tiedot. Virasto kertoi lausunnossaan, että se on saanut yhtiötä vastaan ​​useita valituksia alaikäisten henkilötietojen keräämisestä siihen, että ihmiset eivät saa peruuttaa suostumustaan ​​henkilötietojen jakamiseen.

Ihmiset ovat asettuneet jonoihin kohtiin, joissa näitä palloja on sijoitettu Madridin ja Barcelonan kaltaisiin kaupunkeihin viime kuukausina. Yli 360 000 ihmistä Espanjassa on rekisteröitynyt Worldcoinille viimeisimpien yritystietojen mukaan marraskuusta. Vaikka Worldcoin väittää, että tietoja käytetään ainutlaatuisen ja turvallisen tunnistusmuodon luomiseen, tietosuojaasiantuntijat ovat huolissaan siitä, että yritys voi käyttää tietoja muilla tavoilla, kuten personoidulla markkinoinnilla. Tämä on saanut muut maat, kuten Ranska ja Saksa, tutkimaan Worldcoinin toimintaa.

Kenian hallitus on myös keskeyttänyt uudet rekisteröitymiset Worldcoiniin, koska se tutkii, ovatko ihmisten tiedot suojattu asianmukaisesti. Worldcoin vastasi, että heidän toimintansa suojelee yksityisyyttä. ”Espanjan tietosuojaviranomainen (AEPD) kiertää EU:n lainsäädäntöä toiminnallaan tänään, mikä rajoittuvat Espanjaan eivätkä laajempaan EU:hun ja levittävät epätarkkoja ja harhaanjohtavia väitteitä teknologiastamme maailmanlaajuisesti”, Worldcoinin tietosuojavastaava Jannick Preiwisch sanoi lausunnossaan.

Samankaltaiset artikkelit