SBI, Bank of Baroda saa rohkaisevan vastauksen digitaaliseen rupiaan – Pankki- ja rahoitusuutiset

CBDC, SBI, Bank of Baroda, SBI CBDC, Bank of Baroda CBDC, digital rupee, SBI digital rupee

Julkisen sektorin lainanantajat State Bank of India (SBI) ja Bank of Baroda ovat saaneet rohkaisevia vastauksia asiakkailta keskuspankin digitaaliselle valuutalle (CBDC) tai digitaaliselle rupialle. Maan suurin lainanantaja on kirjannut yli 900 000 tapahtumaa 400 000 miljoonalta käyttäjältä viime vuoden joulukuun 1. päivän jälkeen. Bank of Barodan CBDC-käyttäjien määrä on noussut 250 000:een.

”CBDC:n pilotti on onnistunut. Meillä on yli 900 000 tapahtumaa viime vuoden joulukuun 1. päivästä lähtien, ja mukana on yli 40 000 kauppiasta”, SBI:n teknologiajohtaja Balaji Rajagopalan sanoi FICCI:n järjestämän FIBAC 2023 -pankkikonferenssin sivussa.

Bank of Baroda pyrkii kasvattamaan CBDC:n käyttäjien määrän yhteen miljoonaan kuluvan tilikauden loppuun mennessä.

”Kun lisäämme CBDC:n käyttäjien määrää, myös tapahtumien määrä kasvaa”, Bank of Barodan toiminnanjohtaja Joydeep Dutta Roy kertoi toimittajille samassa tapahtumassa.

Päivittäisten tapahtumien määrä on noussut yli 2 000:een alkupäivien 200-300 tapahtumasta, hän sanoi.

Keskuspankki on asettanut tavoitteeksi miljoona CBDC-tapahtumaa päivässä tämän vuoden joulukuun loppuun mennessä CBDC-pilotissa, joka käynnistettiin 1.12.2022. Tällä hetkellä CBDC-pilotissa on mukana 13 pankkia 80 kaupungissa. RBI:n mukaan noin 15 000 digitaalista rupiatapahtumaa tapahtui päivässä syyskuusta lähtien.

Pankkiirit sanovat, että CBDC:n käyttäjien määrä kasvaa tulevaisuudessa merkittävästi, kun pankit ovat alkaneet toteuttaa yhteentoimivuutta CBDC:n ja Unified Payments Interfacen (UPI) välillä. Tämän ominaisuuden julkaisun jälkeen käyttäjät voivat nyt käyttää digitaalista valuuttaansa, joka on saatavilla digitaalisessa rupialompakossa kaupoissa, joissa UPI hyväksytään.

Bank of Baroda ja SBI ovat ottaneet käyttöön CBDC UPI QR -yhteensopivuustoiminnot käyttäjilleen.

”CBDC UPI:n yhteentoimivuus nopeuttaa entisestään digitaalisen rupian käyttöönottoa asiakkaiden keskuudessa, koska se tasoittaa tietä saumattomille tapahtumille asiakkaiden ja kauppiaiden välillä”, Roy lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit