Singaporen keskuspankkiiri näkee yksityisen krypton matkalla ulos – Digital Transformation News

Reportedly, RBI is among the central banks that has launched a CBDC on a pilot basis

Singaporen keskuspankin pääjohtajan mukaan yksityiset kryptovaluutat, jotka epäonnistuivat rahoituspalvelujen perustesteissä, poistuvat lopulta rahaelämästä. Tämä jättää tulevan rahajärjestelmän, joka koostuu kolmesta avainkomponentista: keskuspankkien digitaalisista valuutoista, tokenisoiduista pankkiveloista ja ”hyvin säännellyistä” stabiileista kolikoista, Singaporen rahaviranomainen sanoi Hongkongissa tiistaina.

Yksityiset digitaaliset kolikot ”ovat epäonnistuneet surkeasti rahan kokeessa, koska ne eivät voi pitää arvoa”, Menon sanoi paneelikeskustelussa Rahajärjestelmän tulevaisuus osana Hong Kong Monetary Authority-Bank for International Settlements -tapahtumaa. ”Kukaan ei pidä säästöjään näissä asioissa. Ihmiset ostavat ja myyvät näitä tavaroita saadakseen nopeasti rahaa.”

”Yksityiset kryptovaluutat, jotka ovat alkuperäisiä digitaalisia rahakkeita, eivät täytä tätä testiä, joten uskon, että ne lopulta poistuvat näyttämöltä”, hän sanoi. Sitä vastoin sääntelyviranomaiset ovat siirtymässä kohti vakaiden kolikoiden järjestelmää, joka on täysin turvattu korkealaatuisilla valtion arvopapereilla tai käteisellä, mikä mahdollistaa niiden käytön kapean rahan tavoin, Menon sanoi. ”Kauneus on siinä, että se on merkkimuodossa ja sitä voidaan käyttää useisiin innovatiivisiin sovelluksiin.”

Sillä välin eräs intialainen keskuspankkiiri sanoi näkevänsä keskuspankkien digitaalisten valuuttojen menestyvän paremmin, jos ne vastaavat käyttäjien tarpeita, ja ne toteutetaan käyttämällä saatavilla olevaa olemassa olevaa teknologiaa ja infrastruktuuria. ”Tietojen tietosuoja on huolenaihe. Kyberturvallisuus ja joustavuus ovat myös erittäin kriittisiä asioita, jotka meidän on varmistettava, jotta CBDC:hen voidaan luottaa yhtä paljon kuin fyysiseen valuuttaan”, Intian keskuspankin apulaisjohtaja M. Rajeshwar Rao sanoi samassa paneelissa. Sääntelyviranomainen työskentelee myös offline-tapahtumien helpottamiseksi.

RBI on yksi niistä kourallisista keskuspankeista, jotka ovat käynnistäneet CBDC:n pilottiperiaatteella, ja siihen on tähän mennessä osallistunut noin 2,75 miljoonaa osallistujaa. Rao näkee mahdollisuuksia keskuspankkien digitaalisen valuutan laajentamiselle pankkien välisiin rahamarkkinatransaktioihin. Toistaiseksi CBDC:t ovat kahdenvälisiä, ja jatkossa tarvitaan enemmän pohdintaa sen toteuttamisesta monenväliseltä pohjalta, Rao sanoi.

Samankaltaiset artikkelit