FPI:t kääntävät myyntitrendin; sijoittaa 378 miljoonaa rupiaa osakkeisiin marraskuussa – Market News

Foreign Portfolio Investors, FPI, FPI Investors, Indian equities,

Ulkomaiset portfoliosijoittajat (FPI) ovat hillinneet intialaisten osakkeiden laskusuuntausta marraskuussa, kun he tekivät 378 miljoonan rupiaa nettosijoituksen Yhdysvaltain valtion joukkolainojen tuottojen jyrkän laskun vuoksi. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun FPI:t polkumyynnivät intialaisia ​​osakkeita 24 548 rupian arvosta lokakuussa ja 14 767 rupian arvosta syyskuussa, säilytysyhteisöjen tiedot osoittivat. Ennen ulosvirtausta FPI:t ostivat lakkaamatta intialaisia ​​osakkeita viimeisen kuuden kuukauden aikana maaliskuusta elokuuhun ja toivat 1,74 lakh crorea kauden aikana. Kaiken kaikkiaan vuoden 2023 kumulatiivinen trendi on edelleen hyvä, ja FPI-tuloja on tähän mennessä kertynyt 96 340 miljoonaa rupiaa tänä kalenterivuonna.

”Tulevassa matkassa uskomme, että kehittyvien markkinoiden riskinottohalun paraneminen ja riskittömän tuoton lasku USA:ssa vetää FPI-virtoja Intiaan”, sanoi YES Securities Intian institutionaalisen osaketutkimuksen strategi Hitesh Jain. .

Tietojen mukaan FPI:t tekivät 378,2 miljoonan rupiaa nettosijoituksen Intian osakkeisiin tässä kuussa (marraskuun 24. päivään asti). Erityisesti ulkomaiset sijoittajat olivat ostajia neljänä päivänä tässä kuussa, ja he ostivat perjantaina suuren 2 625 miljoonan rupiaa. ”Inflaation odotettua parempi hidastuminen lokakuun puolivälissä USA:ssa on antanut markkinoiden luottamusta olettaa, että keskuspankki on tehnyt koronnoston. Tämän seurauksena Yhdysvaltain joukkolainojen tuotot ovat laskeneet jyrkästi, kun 10 vuoden viitelainojen tuotto on korjautunut lokakuun puolivälin 5 prosentista nyt 4,40 prosenttiin. Tämä on pakottanut FPI:t hidastamaan myyntiään”, Geojit Financial Servicesin sijoitusstrategi VK Vijayakumar sanoi.

Himanshu Srivastava, apulaisjohtaja – tutkimusjohtaja, Morningstar Investment Adviser India, sanoi: ”Epävarmat globaalit tekijät sanelevat edelleen ulkomaisten investointien suunnan Intian osakemarkkinoille.” Lisäksi velkamarkkinat houkuttelivat tarkastelujaksolla 12 400 miljoonaa rupiaa saatuaan lokakuussa 6 381 miljoonaa rupiaa, tiedot osoittivat.

Intian G-Secin sisällyttäminen JP Morgan Government Bond -indeksiin Emerging Markets on lisännyt ulkomaisten rahastojen osallistumista Intian joukkovelkakirjamarkkinoille. Lisäksi Intian velka on suhteellisen houkutteleva verrattuna muiden kehittyvien markkinoiden velkaan. Lisäksi Intian velka tarjoaa suhteellisen korkean tuoton kehittyneiden markkinoiden velkaan verrattuna, Bhuvan Rustagi, toimitusjohtaja ja Per Annum and Lendboxin perustaja, sanoi.

Toimialojen osalta FPI:t ostavat todennäköisesti pankkipalveluita, joita ne ovat myyneet viimeisen kolmen kuukauden aikana. Markkinoilla on todennäköistä, että jatkossa järjestetään suurikokoinen ralli, Geojitin Vijayakumar sanoi. Pääomahyödykkeiden ja kulutuksen kaltaiset sektorit houkuttelevat virtoja, kun hallitus painottaa pääomasijoituksia ja maaseutumenoja ennen ensi vuoden kansallisia vaaleja, YES Securities’ Jain sanoi.

Samankaltaiset artikkelit