RBI:n normiluonnokset voivat viivyttää lainapakotteita, sanovat kiinteistönvälittäjät – Banking & Finance News

According to the RBI’s norms, the role of P2P platform is limited to acting as facilitator between lenders and borrowers.

Reserve Bankin (RBI) ehdottamat normit rakenteilla oleville hankkeille voivat viivästyttää kiinteistökehittäjien lainojen sanktioita ja johtaa heidän lainakorkojen nousuun, huippukiinteistökehittäjät ja konsultit sanoivat.

RBI ehdotti viime viikolla, että pankkien olisi myönnettävä enintään 5 % lainasummasta rakennusvaiheessa ja mukautuksia projektin edetessä.

Kiinteistökehittäjien lainakorot voivat nousta 100–150 peruspistettä, sanoi Vishal Srivastava, Anarock Capitalin toiminnanjohtaja, joka auttaa kehittäjiä nostamaan velkaa.

”Aiemmin vakiovaraus oli 0,4 %. Jos se nostetaan 5 prosenttiin, pankkien on ansaittava asiakkailta paljon enemmän. Heidän on nostettava hintoja, Srivastava sanoi.

Kehittäjät, kuten Sanjay Dutt, Tata Realty & Infrastructure -yhtiön toimitusjohtaja, uskovat, että lainojen sanktio voi viivästyä väliaikaisesti, jos normit pannaan täytäntöön.

”Ei ole ongelma uskottaville kehittäjille, joilla on AA-luokitus tai sitä korkeampi. Pankit ovat jo pyytäneet heitä. Tason II ja III kehittäjät voivat kohdata haasteita, Dutt sanoi.

Huippukehittäjät saavat rakentamisen rahoitusta alle 9 %, reilut 1-2 % vähemmän kuin vuosi sitten. Dutt kuitenkin sanoi, että kehittäjien hinnat voivat nousta marginaalisesti, jos normit pannaan täytäntöön tiukkojen likviditeettiolosuhteiden vuoksi. Hän kiinnittää sen 10-30 peruspisteeseen.

”Kun pankkijärjestelmän likviditeetti paranee, korot ovat normaalit”, hän sanoi.

Mumbaissa toimivan Ajmera Realty & Infrastructure -yrityksen johtaja Dhaval Ajmera sanoi, että muutto johtaisi rakennusrahoitukseen kohdistuviin kustannuksiin kehittäjille, jotka siirtäisivät sen ostajille.

”Jos provisiointi kasvaa 10-kertaiseksi, se johtaa korkeampiin hintoihin kehittäjille, jotka siirtävät sen ostajille”, Ajmera sanoi.

Amit Bhagat, ASK Property Fundin toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja, oli samaa mieltä. ”Kaikki asteittainen nousu lisää kustannuksia ja siirtyy kehittäjille.”

Ajmera sanoi, että kiinteistöjä ei pitäisi sisällyttää samaan ämpäriin infrastruktuurin ja muiden kanssa.

”Rakennusrahoituksessa NPA:t ovat yksi alhaisimmista. Mitään lisävarauksia ei tarvitse tehdä, hän sanoi.

Sunil Pareek, Assetz Property Groupin toiminnanjohtaja ja sijoitusjohtaja, sanoi, että hintojen nousu ei vaikuttaisi paljon nykyisessä tilanteessa, kun asuntojen myynti kukoistaa.

”Koska myynti on korkea, rakennusrahoituksen ottajia on vähemmän. Vaikka hinnat nousisivat, kehittäjät ottaisivat sen vastaan”, Pareek sanoi

Anarock Property Consultantsin mukaan asuntojen myynti on noussut 14 % kuluvan kalenterivuoden ensimmäisellä neljänneksellä seitsemässä suurimmassa kaupungissa.

Samankaltaiset artikkelit