Pankit haluavat kasvattaa käytettyjen ajoneuvojen salkkuja – Pankki- ja rahoitusuutisia

bank

Pankit keskittyvät kasvattamaan markkinaosuuttaan käytettyjen autojen luokassa marginaalien kasvattamiseksi. He hyödyntävät pääsyään edullisiin rahastoihin ja suuriin konttoriverkostoihin päästäkseen tunkeutumaan sekä käytettyjen autojen että käytettyjen hyötyajoneuvojen luokkiin, joissa NBFC:t ovat nauttineet leijonanosasta. Axis Bank, HDFC Bank, ICICI Bank ja YES Bank ovat tehneet yhteistyötä Rupyyn kaltaisten alustojen avulla maksaa käytettyjen autojen lainoja. ”…edeneessämme lisäämme jalanjälkeämme käytettyjen ajoneuvojen segmentissä paremman korkotason ansiosta”, Anil Bhavnani, HDFC Bankin varatoimitusjohtaja, sanoi. äskettäinen webinaari.

CareEdge Ratingsin tiedot osoittavat, että pankeilla on noin 40 prosentin markkinaosuus käytettyjen hyötyajoneuvojen segmentistä, kun taas loput NBFC:t ja omat rahoittajat omistavat. Asiantuntijat arvioivat kuitenkin, että pankkien markkinaosuus segmentissä on pienempi. Kaiken kaikkiaan pankeilla on lähes 56,5 %:n markkinaosuus ajoneuvolainasegmentistä, kun taas NBFC-yhtiöiden osuus on 43,5 %. Vaikka pankit ovat keskittyneet pääasiassa uusien ajoneuvojen rahoittamiseen, käytettyjen ajoneuvojen kasvava kysyntä on saanut ne keskittymään enemmän tähän segmenttiin.

Omaisuuden arvostukseen ja omistusoikeuden siirtoihin liittyvät huolet ovat historiallisesti estäneet investointeja käytettyjen autojen segmenttiin. Käytettyjen ajoneuvojen markkinat ovat kuitenkin kypsyneet ja järjestäytyneitä toimijoita, kuten sertifioituja käytettyjen autojen jälleenmyyjiä ja verkkoalustoja, on syntynyt. Asiantuntijat sanovat, että jopa alkuperäisten laitteiden valmistajat ovat uskaltaneet omistaa autoliikkeitä, jotka myyvät kaikkien merkkien sertifioituja käytettyjä ajoneuvoja.

Kysynnän lisääntyessä pankit ovat tarttuneet mahdollisuuteen saada korkeampia tuottoja aikana, jolloin ne ovat kamppailleet korkeiden rahastokustannusten kanssa. Myös käytetyn ajoneuvon laina-arvo on yleensä alhaisempi kuin uuden auton, mikä voi auttaa asiantuntijoiden mukaan hallitsemaan luottotappioita paremmin. ”Pankille käytetyn ajoneuvon hankinnan rahoittaminen on mahdollisuus ansaita parempi tuotto verrattuna uusiin ajoneuvolainoihin, mikä kompensoi käytettyihin ajoneuvoihin liittyvää korkeampaa riskiä”, Chitrabhanu KG, Federal Bankin vähittäiskaupan omaisuuserien ja korttien maajohtaja, sanoi. Räätälöityjä lainaohjelmia ja hankintamalleja on saatavilla omaa autorahoitusta varten, hän sanoi.

Asiakkaiden näkökulmasta pankit tarjoavat parempia korkoja kuin NBFC:t, koska niillä on mahdollisuus saada edullisia talletuksia. Pankeilla on myös laajempi konttoriverkosto ja vankka järjestelmäinfrastruktuuri, mikä paitsi helpottaa käyttöönottoprosessia, myös tarjoaa laajemman valikoiman tuotteita ajoneuvorahoituksen lisäksi. Pankkien osalta korkoero lainalle myönnettäville lainoille. uusi hyötyajoneuvo ja käytetty on noin 250-300 bps. Uuden auton ja käytetyn auton lainat voivat nousta jopa 550 bps:iin. ”Pankeilla on syvempi ymmärrys asiakkaistaan, kun otetaan huomioon koko tapahtumahistoria, minkä ansiosta ne voivat vakuuttaa nämä vaatimukset paremmin ja hinnoitella samalla kilpailukykyisesti. a-vis NBFCs”, sanoi Vivek Iyer, Grant Thornton Bharatin partneri.

Tietotekniikan hyödyntäminen rikastetun merkintäsitoumuksen ja kattavan luottoturvan takaamiseksi antaa pankeille mahdollisuuden tehdä tietoisia lainapäätöksiä, mikä vahvistaa niiden kilpailuasemaa markkinoilla, sanoi Rupyyn toinen perustaja ja toimitusjohtaja Namit Jain. Asiantuntijat kuitenkin kokevat pankkien kyvyn tehdä merkittävä markkinaosuuden kasvu käytettyjen ajoneuvojen segmentissä riippuu niiden kyvystä hankkia liiketoimintaa. Ensinnäkin ne vaativat vankan jälleenmyyjien ja sopimusten alullepanijoiden verkoston. ”Pankeille tulee olemaan hieman haastavaa päihittää NBFC:t käytettyjen autojen rahoituksessa. Mutta aina tulee olemaan kokonaisuuksia, jotka ovat tarpeeksi keskittyneitä menestyäkseen hyvin”, Karthik Srinivasan, Icran rahoitussektorin luokitteluista vastaava johtaja, sanoi.

Samankaltaiset artikkelit