ISRO:n puheenjohtaja vihkii käyttöön HAL:n tilat LVM3-ohjelman tukemiseksi

ISRO

Intian avaruustutkimusorganisaation (ISRO) puheenjohtaja S Somanath vihki tänään käyttöön edistyneen ponneainesäiliön tuotannon ja CNC-koneistuksen valtion omistamassa Hindustan Aeronautics Limitedin (HAL) Aerospace Divisionissa. Näiden uusien laitosten on määrä parantaa merkittävästi ISRO:n kapasiteettia vastata sen kasvaviin tuotantovaatimuksiin, erityisesti Launch Vehicle Mark-3 (LVM3), Intian raskain ja tehokkain raketti.

Tällä hetkellä ISRO voi laukaista vain kaksi LVM3-rakettia vuodessa, mutta uusien laitosten ansiosta HAL pystyy valmistamaan riittävästi kriittisiä komponentteja kuuden laukaisun tukemiseen vuodessa, mikä sulkee tuotantovajeen.

Tilaisuuteen osallistui CB Ananthakrishnan, HAL:n CMD (Addl. Charge) sekä ISRO:n ja HAL:n vanhempi upseeri.

Somanath kehui HAL:n kykyjä ja huomautti, että sen valtava potentiaali tulisi hyödyntää molempien organisaatioiden hyödyksi. Hän korosti, että HAL tulee olemaan ratkaisevassa roolissa ISRO:n tulevissa tehtävissä ja että sen tulisi keskittyä uusiin teknologioihin, suunnitteluhaasteisiin ja päästä päähän -tehtäviin ISRO:n aiheuttaman paineen lievittämiseksi.

Ananthakrishnan korosti, että meneillään oleva yhteistyö ISRO:n kanssa nopeuttaa ihmisten avaruuslentotehtäviä ja seuraavan sukupolven laukaisuajoneuvojen (NGLV) kehittämistä. Hän huomautti, että HAL:lla on merkittäviä mahdollisuuksia työskennellä ISRO:n kanssa, ja ilmaisi HAL:n sitoutuneen investoimaan edelleen maksimoidakseen potentiaalinsa avaruusohjelmissa. ”Päivä ei ole kaukana, jolloin avaruudesta tulee tärkeä HAL-vertailu”, hän lisäsi.

Ohjelman aikana ensimmäinen Gaganyaan Service Module ja LVM3 ½ U Isogrid Version Hardware luovutettiin symbolisesti ISRO:lle.

Ponneainesäiliön tuotantolaitos on erikoistunut valmistamaan korkean suorituskyvyn polttoaine- ja hapetintankkeja, jotka ovat kriittisiä komponentteja LVM3-kantoraketille. Niiden mitat ovat halkaisijaltaan jopa 4 metriä ja pituus 15 metriä.

CNC-työstökoneistossa on kehittyneitä CNC-koneita, jotka pystyvät valmistamaan erittäin tarkasti 4,5 metrin luokan renkaita ja ponneainesäiliökupuja LVM3:lle.

Avajaisiin osallistui tohtori V Narayanan, Liquid Propulsion Systems Centerin (LPSC) johtaja; M. Mohan, Human Space Flight Centerin (HSFC) johtaja; Mihir Kanti Mishra, HAL:n Bangalore Complexin toimitusjohtaja; ja S Anbuvelan, HAL:n helikopterikompleksin toimitusjohtaja.

Samankaltaiset artikkelit