Öljyn hinta helpottaa kysynnän vuoksi, mutta suunta on edelleen viikoittainen nousuun

oil price, crude oil, oil demand, crude oil supply,

Öljyn hinta laski perjantaina toisen istunnon, jota painoivat jatkuvat huolet hidastuvasta maailmanlaajuisesta kysynnästä, mutta olivat silti matkalla toiseen peräkkäiseen viikoittaiseen nousuun tarjonnan kiristymisen odotusten keskellä.

Brent-raakaöljyfutuurit laskivat 33 senttiä eli 0,4 % 89,59 dollariin tynnyriltä vuoteen 0050 GMT mennessä, kun taas US West Texas Intermediate -raakaöljyn futuurit laskivat 33 senttiä eli 0,4 % 86,54 dollariin.

Molemmat vertailuindeksit saavuttivat 10 kuukauden huippunsa aiemmin tällä viikolla, koska pelättiin mahdollisista puutteista talven huippukysynnän aikana sen jälkeen, kun Saudi-Arabia ja Venäjä pidensivät vapaaehtoisia toimitusleikkauksiaan vuoden loppuun. Viikon aikana Brent ja WTI olivat edelleen noin 1 prosentin nousussa.

”Sijoittajat saivat voittoa äskettäisen rallin jälkeen, mikä johtui huolista tarjonnan kiristymisestä Saudi-Arabiassa ja Venäjällä jatkuneiden tuotantoleikkausten jälkeen”, sanoi Nomura Securitiesin vanhempi ekonomisti Tatsufumi Okoshi.

”Markkinat ovat ottaneet huomioon uutiset alhaisemmasta tarjonnasta, ja se tarvitsee selkeitä merkkejä vahvemmasta globaalista kysynnästä, erityisesti Kiinassa, siirtyäkseen korkeammalle”, hän sanoi ja huomautti, että sijoittajat ovat yksimielisiä siitä, että Pekingin elvytys ei ole toistaiseksi onnistunut tehostamaan sen kysyntää. taloutta.

Kiinan kokonaisvienti ja tuonti laskivat elokuussa, kertoivat tiedot torstaina, kun ulkomaisen kysynnän heikkenemisen ja heikon kulutusmenon aiheuttamat kaksoispaineet puristivat yrityksiä maailman toiseksi suurimmassa taloudessa. Mutta Kiinan raakaöljyn tuonti nousi 30,9 % viime kuussa, kun jalostamot lisäsivät varastojaan ja lisäsivät jalostusta hyötyäkseen polttoaineen viennistä saatavista suuremmista voitoista.

Yhdysvaltain raakaöljyvarastojen odotettua suurempi supistuminen tuki öljyn hintaa vaimeasti. USA:n raakaöljyvarastot pienenivät neljättä peräkkäistä viikkoa, ja varastot vähenivät yli 6 % viime kuussa, koska öljynjalostamot käyvät kovaa tahtia pysyäkseen maailmanlaajuisen energian kysynnän tahdissa, Energy Information Administrationin tiedot osoittivat torstaina. Raakaöljyn varastot laskivat 6,3 miljoonaa tynnyriä, mikä on kolminkertainen analyytikot odottivat 2,1 miljoonan tynnyrin pudotuksen.

Samankaltaiset artikkelit