Pakollinen vastaus huhuihin M&A-sopimuksista: Asiantuntijat – Markkinauutiset

sebi

Sebi pidensi äskettäin määräaikaa sellaisten normien toimeenpanolle, jotka vaativat yrityksiä vahvistamaan tai kieltämään markkinahuhut, antaen näin hengähdystauon India Inc:lle.
Lykkäyksestä huolimatta lainopilliset asiantuntijat ovat kutsuneet muutosta ”takasuuntaiseksi” sanoen, että tämä ei vaikuta vain yritysjärjestelyihin, vaan johtaa myös tarpeettomiin heilahteluihin osakekursseissa.

Syy: M&A-keskusteluihin osallistuvien osapuolten on seurattava varovasti arkaluonteisten tietojen paljastamista. Mikä tahansa raukeaminen ei voi johtaa ainoastaan ​​sopimuksen romahtamiseen, vaan myös erillisiin sääntelytoimiin.

Asianajotoimiston kumppani, joka ei halunnut nimeään, kutsui asetusta ”drakoniaksi”. Hän huomautti, että mahdollisuus vapaaehtoiseen selventämiseen oli jo olemassa, hän sanoi, että se haittaisi tarpeettomasti valmisteilla olevia kauppoja.

”Kun kauppa, kuten yrityskaupat tai yksityinen sijoitus, tai jopa lähipiirikauppa on tekeillä, asianomaiset tahot eivät voi virallisesti kommentoida tai paljastaa tietoja. Suuri osa kaupan ääriviivat ovat kädenpuristuksen ja varsinaisen toteutuksen välillä. Usein tarjoukset menevät kylmävarastoon, kun ilmenee epäsuhta. Osapuolet eivät voi puhua keskusteluvaiheessa, ja se vaikuttaa vain sopimukseen edelleen, hän huomautti.

Toiset sanovat, että kaupoista sovitaan ennalta määrätyllä hinnalla, mutta kaikki huhut ja myöhemmät vahvistukset/kieltäminen (valtuutetun mukaisesti) ajavat osakekurssit tasolle, joka voi pysäyttää kaupan.

”Säännöt edellyttävät lisäksi, että yhteisö julkistaa ”tällaisen tapahtuman tai tiedon tämänhetkisen vaiheen”. Mutta kun otetaan huomioon näiden huippulistattujen yhtiöiden liiketoiminnan ja liiketoimien luonne, tällä voi olla mahdollisia vaikutuksia valmisteilla olevien transaktioiden/yrityshankkeiden luottamuksellisuuslausekkeeseen”, sanoi Karanjawala & Co:n partneri Manmeet Kaur.

Hän korosti, että tietyt toimialat ja roolit kieltävät yrityksen julkisen tai virallisen lausunnon, koska ne voivat allekirjoittaa tiettyjä salassapitosopimuksia. Tämä voi aiheuttaa konfliktin.
Lisäksi varmistaakseen vaatimustenmukaisuuden 24 tunnin sisällä yritysten on otettava käyttöön lukuisia resursseja eri mediaalustojen, mukaan lukien mutta ei rajoittuen verkkopohjaiseen, painettuun, uutis- tai sosiaaliseen mediaan eri alueilla ja kielillä, asianmukaista skannausta varten.
Yritykset eivät ole ainoita vastaanottajapäässä. 24 tunnin määräaika voisi estää keinottelua, mikä heikentää markkinaosuutta ja vaikuttaa lyhyen aikavälin kaupankäyntistrategioihin.

Sen lisäksi on olemassa myös riski, että kilpailijat vaativat muita lunnaita vastaan.

Nimettömänä puhunut asianajaja sanoi: ”Kuka estää yhteisöä tai henkilöä levittämästä epätarkkoja ja spekulatiivisia raportteja tarkoituksenaan pakottaa asianosainen yritys virallisesti vahvistamaan tai kiistämään uutiset 24 tunnin kuluessa, mikä heittää avaimen sisäänsä. sopimukset ja vaikuttavat myös osakekursseihin.”

Markkina-arvon mukaan 100 suurimman pörssiyhtiön uusi käyttöönottopäivä on 1.2.2024. 250 listatuimman yhteisön osalta se on 1.8.2024. Aiemmat päivämäärät olivat 1.10.2023 ja 1.4.2024.

Samankaltaiset artikkelit