15 000 vähittäiskaupan CBDC-tapahtumaa päivässä: RBI:n apulaiskuvernööri T Rabi Sankar

RBI

Intialaiset pankit todistavat noin 15 000 vähittäiskaupan keskuspankkien digitaalisen valuutan (CBDC) transaktiota päivässä, ja Reserve Bank of India (RBI) pyrkii nostamaan sen 1 miljoonaan tapahtumaan päivässä kuluvan kalenterivuoden loppuun mennessä, varakuvernööri T sanoi. Rabi Sankar kertoi toimittajille SME Finance Forumin sivussa täällä tänään.

”Se (vähittäiskaupan CBDC) liiketoimet ovat noin 15 000 rupiaa päivässä. Meidän on saatava se miljoonaksi, mutta alun perin ponnistelumme viimeisen puolentoista kuukauden aikana on ollut tehdä siitä yhteentoimiva UPI QR-koodien kanssa, ja tämä prosessi on valmis. Nyt keskitymme kauppoihin”, hän sanoi.

Maan suurin lainanantaja State Bank of India (SBI), HDFC Bank, Bank of Baroda, Canara Bank, Axis Bank, Kotak Mahindra Bank, YES Bank ja IDFC First Bank ovat tähän asti ottaneet käyttöön Unified Payments Interface (UPI) QR-koodin yhteentoimivuuden keskuspankin kanssa. digitaalisen valuutan (CBDC) maksut.

RBI oli käynnistänyt CBDC-pilottiohjelman loppuvuodesta 2022. Heinäkuussa Sankar oli kertonut, että päivittäin tapahtuu noin 5 000 CBDC-vähittäiskauppaa. Raporttien mukaan CBDC-tapahtumien pienempien volyymien vuoksi keskuspankki pyrkii tukemaan CBDC:n käyttötapauksia, mukaan lukien ominaisuuden saatavuuden offline-tilassa.

Hän sanoi myös, että RBI keskittyy tällä hetkellä fintech-teollisuuden säätelyyn itsesäätelyorganisaation (SRO) kautta. Sisäisesti sääntelijä tarkastelee, mitkä muut mahdolliset asiat voisivat auttaa fintech-sektoria kasvamaan hallitusti.

Lopuksi valtion obligaatioiden sisällyttämisestä maailmanlaajuiseen joukkovelkakirjaindeksiin pääosasto sanoi, että tällä hetkellä ainoa kanava, jonka ulkomaalaiset ja kansalliset pääomasijoittajat voivat sijoittaa Intiaan, on FPI-reitti. ”Jos on jokin muu kanava, kuten Euroclearbility tai jotain, jos se avautuu, se on toinen tapa ratkaista se, mutta se ei ole vielä auki”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit