UPI Lite X ja offline-digitaalinen maksutoiminto lanseerattiin; miten se eroaa UPI- ja UPI Lite NPCI -sovelluksista

UPI Lite X with offline digital payments facility launched; how it is different from UPI, UPI Lite NPCI apps

UPI, joka tunnetaan paremmin nimellä Unified Payment Interface, on kansakunnan ylpeys, jonka ulkomaiset voimat tarkkailevat jatkuvasti tätä tekniikkaa ja ovat aina kunnioittaneet. Se ylitti äskettäin 10 miljardia transaktiota, mikä on jälleen yksi virstanpylväs, ja lisää on tulossa.

Toisena toimenpiteenä, joka tekee siitä entistä helpompaa, RBI:n kuvernööri on käynnistänyt uuden ominaisuuden nimeltä UPI Lite X, jonka avulla käyttäjät voivat lähettää ja vastaanottaa rahaa ilman Internet-yhteyttä tai yksinkertaisesti ”offline-tilassa”. RBI:n johtaja Shaktikanta Das esitteli tätä ominaisuutta Global Fintech Fest 2023 -tapahtumassa.

NPCI antoi myös lausunnon: ”UPI LITE -ominaisuuden menestyksen pohjalta RBI:n kuvernööri lanseerasi UPI LITE X:n offline-maksuille. Tämän ominaisuuden avulla käyttäjät voivat nyt sekä lähettää että vastaanottaa rahaa ollessaan täysin offline-tilassa, jolloin käyttäjät voivat aloittaa ja suorittaa tapahtumia myös alueilla, joilla on huono yhteys.” Lausunnossa selvennetään myöhemmin, että se vaatii NFC:tä offline-tapahtumien suorittamiseen.

Mikä on UPI Lite X?

UPI Lite X:n avulla käyttäjät voivat tehdä tapahtumia jopa alueilla, joilla ei ole yhteyttä, kuten metroasemilla ja etäisillä paikoilla. Tämä voi olla erittäin hyödyllistä lähettää ja vastaanottaa rahaa paikoissa, joissa Internet katkeaa, ja tehdä offline-tapahtumista todellisuutta.

Mikä erottaa UPI Lite X:n UPI:stä, UPI Litestä?

UPI Lite X eroaa tavallisesta UPI:stä ja UPI Litestä. Tavallisen UPI:n avulla voit lähettää rahaa pankkitilien välillä milloin tahansa ja missä tahansa. Samaan aikaan UPI Lite on tarkoitettu pienille maksuille.

Mutta UPI Lite X edellyttää, että sekä lähettäjä että vastaanottaja ovat lähellä. Se on kuin kädenpuristus kahden laitteen välillä, ja se toimii offline-tilassa NFC:n avulla, eikä erityistä tapahtumarajaa ole vielä ilmoitettu. Vaikka lisää yksityiskohtia on verhon alla, NPCI todennäköisesti paljastaa täydelliset tiedot pian.

Joten UPI on edelleen korkein maksuvaihtoehto, jota seuraa UPI Lite. UPI Lite X täyttää keskittymisen syrjäisille alueille parantaakseen maksuviestintää kaikin tavoin.

Samankaltaiset artikkelit