Hyviä uutisia! EPFO lisää 8,41 lakh uutta jäsentä joulukuun 2023 aikana

Good News! EPFO adds 8.41 lakh new members during December 2023

Tässä on hyviä uutisia Intian kasvavan työttömyyden kasvavan huolen joukossa. EPFO on lisännyt 15,62 lakh nettojäseniä joulukuussa 2023, mikä on korkein viimeisten kolmen kuukauden aikana EPFO:n tänään julkistettujen alustavien palkkatietojen mukaan.

Nettojäsenlisäykseen on rekisteröity kuluvan kuukauden aikana 11,97 % kasvua edelliseen marraskuuhun 2023 verrattuna.

Lisäksi vuosittainen analyysi paljastaa jäsenmäärän nettolisäysten 4,62 %:n kasvun joulukuuhun 2022 verrattuna. Tämä jäsenmäärän nousu johtuu useista eri tekijöistä, kuten lisääntyneistä työllistymismahdollisuuksista, kasvavasta tietoisuudesta työsuhde-etuuksista ja EPFO:n tehokkuudesta. tavoittavia ohjelmia.

Tiedot osoittavat, että noin 8,41 lakh uutta jäsentä on ilmoittautunut joulukuun 2023 aikana, mikä on korkein viimeisten kolmen kuukauden aikana. Uusien jäsenten lisäys osoittaa 14,21% kasvua edelliseen marraskuuhun 2023 verrattuna. Huomattava osa tiedoista on 18-25-vuotiaiden ikäryhmän dominointi, mikä on merkittävä 57,18% kaikista joulukuussa lisätyistä uusista jäsenistä. Tämä tilasto korostaa huomattavaa trendiä – suurin osa järjestäytyneeseen työvoimaan liittyvistä henkilöistä on nuoria, pääasiassa ensikertalaisia ​​työnhakijoita.

Palkkatiedot korostavat, että noin 12,02 lakh jäsentä erosi EPFOsta ja liittyi myöhemmin takaisin. Tämä luku edustaa merkittävää 12,61 prosentin kasvua edelliseen marraskuuhun 2023 verrattuna ja on korkein viimeisten viiden kuukauden aikana. Nämä jäsenet vaihtoivat työpaikkaa ja palasivat EPFO:n piiriin kuuluviin laitoksiin ja päättivät siirtää rahastonsa loppuselvityksen hakemisen sijaan turvaten näin pitkän aikavälin taloudellista hyvinvointiaan ja laajentaen heidän sosiaaliturvaansa.

Palkkatietojen sukupuolikohtainen analyysi paljastaa, että 8,41 miljoonasta uudesta jäsenestä noin 2,09 miljoonaa on uusia naisjäseniä. Tämä luku on suurin naistyövoiman lisäys viimeisen kolmen kuukauden aikana. Vertailu edellisen kuukauden marraskuuhun 2023 näyttää 7,57 % nousua. Myös naisjäsenten nettolisäys kuukauden aikana oli noin 2,90 lakh, mikä heijastaa noin 3,54 prosentin kasvua edelliseen kuukauteen marraskuussa 2023. Naisjäsenten lisääntyminen on osoitus laajemmasta siirtymisestä kohti osallistavampaa ja monipuolisempaa työvoimaa. .

Osavaltiokohtainen palkkalaskentatietojen analyysi osoittaa, että nettojäsenmäärä on suurin Maharashtran, Gujaratin, Tamil Nadun, Karnatakan ja Haryanan viidessä osavaltiossa/UT:ssa. Nämä osavaltiot muodostavat noin 58,33 % nettojäsenmäärästä, mikä lisää yhteensä 9,11 lakh nettojäsentä kuukauden aikana. Kaikista osavaltioista Maharashtra johtaa 21,63% nettojäsenistä kuukauden aikana.

Toimialakohtaisten tietojen kuukausittainen vertailu osoittaa merkittävää kasvua toimialoilla toimivissa laitoksissa työskentelevien jäsenten määrässä. Rauta ja teräs, Building & Construction, Vahinkovakuutus jne. Koko nettojäsenyydestä noin 40,66 % lisäystä tulee asiantuntijapalveluista (johon kuuluvat työvoimantoimittajat, normaalit urakoitsijat, turvallisuuspalvelut, sekalaiset toiminnot jne.).

Samankaltaiset artikkelit