Mitä tapahtuu, kun lopetat luottokorttien käytön?

What happens when you stop using your credit cards?

Toisinaan meillä on useita luottokortteja, ja meillä on tapana käyttää vain joitain, kun taas toiset ovat syrjään lompakoissamme. Jotkut saattavat saada luottokortin ja lopettaa sen käytön, kun he ovat jo aktivoineet sen. Nämä tavat saattavat kuulostaa siltä, ​​että niillä ei ole välitöntä vaikutusta sinuun, mutta saatat menettää palkintoja ja sinulla ei ole mahdollisuutta rakentaa vankkaa luottotietoa.

Luottokorttien käyttämättä jättämisellä tai käyttämättä jättämisellä voi olla erilaisia ​​seurauksia ja vaikutuksia taloudelliseen profiiliisi. Vaikka se saattaa tuntua turvalliselta lähestymistavalta välttää velan kertymistä, sillä on tiettyjä seurauksia, jotka on otettava huomioon.

Anna meidän ymmärtää, mitä tapahtuu, kun pidät luottokorttisi passiivisina:

Ennen varsinaisen sulkemisen jatkamista luottokorttien myöntäjät lähettävät yleensä useita ilmoituksia, joissa varoitetaan kortin käytön puutteesta ja kysytään, haluatko säilyttää kortin aktiivisen tilan. Ei-aktiivisen luottokortin sulkeminen, erityisesti sellaisen, jolla on pitkä historia pankissa, voi vaikuttaa negatiivisesti luottopisteisiisi.

Tämä johtuu siitä, että kun ylläpidät pitkäaikaista suhdetta pankin kanssa, se todistaa johdonmukaisesta täsmällisyydestäsi maksujen, talletusten, nostojen ja muiden rahoitustoimintojen osalta. Tällaisen luottokortin sulkeminen voi johtaa positiivisen taloushistorian poistamiseen luottotiedoistasi.

CUR on käyttämäsi osuus käytettävissä olevasta luottorajasta. Kun et kuluta luottokorteihisi, CUR pysyy alhaisena. Matala CUR on hyvä luottopisteesi kannalta, koska se osoittaa vastuullisen luottohallinnan. Nollakäyttöinen luottokortti ei kuitenkaan välttämättä osoita kykyäsi hallita luottoa tehokkaasti. Luotonantajat saattavat nähdä tämän kokemuksen puutteena luottojen käsittelyssä, mikä voi vaikuttaa mahdollisuuksiin saada hyväksyntää muille luottotuotteille, kuten lainoille.

Jotkut luottokorttien myöntäjät voivat periä lepotilamaksuja tai passiivisuusmaksuja, jos et käytä luottokorttiasi pitkään aikaan. Nämä maksut on suunniteltu kannustamaan kortinhaltijoita käyttämään korttejaan säännöllisesti. Ne voidaan arvioida vuosittain tai tietyn toimettomuusajan jälkeen. Näiden maksujen välttämiseksi on tärkeää ymmärtää korttisi myöntäjän ehdot.

Liikkeeseenlaskijat voivat sulkea luottokorttitilisi, jos se pysyy käyttämättömänä pidemmän aikaa. Vaikka tällä ei välttämättä ole välitöntä vaikutusta luottopisteeseesi, se voi vähentää käytettävissäsi olevaa luottoa.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”Jos sinulla oli hyvä luottohistoria liitettynä korttiin, sen sulkeminen saattaa myös vaikuttaa luottovalikoimaasi ja tilin keskimääräiseen ikään, jotka vaikuttavat luottopisteisiisi.”

Luottokorttien mukana tulee usein palkinto-ohjelmia, cashback-tarjouksia ja erilaisia ​​etuja, kuten ilmainen pääsy loungeen ja muita palveluja. Jäät paitsi näistä palkinnoista ja eduista.

Shetty selittää: ”Lisäksi, jos sinulla on vuosimaksullinen luottokortti, kannattaa miettiä, oikeuttavatko kortin edut maksun, jos et käytä niitä aktiivisesti.”

Ei-aktiiviset luottokortit voivat olla ongelma, kun kohtaat odottamattomia taloudellisia hätätilanteita. Jos korttisi on lepotilassa, saatat joutua pyytämään uudelleenaktivointia, mikä voi kestää jonkin aikaa. Yleensä on suositeltavaa pitää vähintään yksi luottokortti aktiivisena ja saatavilla tällaisia ​​odottamattomia tilanteita varten.

Luottokortit voivat tarjota hyödyllisen taloudellisen tyynyn, kun sinun on tehtävä ostos, mutta sinulla ei ole välittömiä varoja. Kun et käytä luottokorttejasi, sinulla on vähemmän taloudellista joustavuutta suurten tai odottamattomien maksujen suorittamisessa. Tämä voi vaikuttaa kykyysi hallita hätätilanteita tai järjestää varoja, kun tarvitset nopeaa rahoitusta.

Luottohistorian rakentaminen on välttämätöntä rahoitustapahtumissa, kuten lainan tai asuntolainan hakemisessa. Ei-aktiivinen luottokortti ei vaikuta positiivisesti luottohistoriaasi. Luottokorttien jatkuva vastuullinen käyttö voi auttaa rakentamaan vankan luottohistorian, mikä on hyödyllistä.

Vaikka luottokorttien pitäminen passiivisena saattaa tuntua turvalliselta tapa välttää velkaa, on tärkeää ymmärtää mahdolliset seuraukset. Hyvän luottopisteen ja taloudellisen joustavuuden ylläpitämiseksi on usein suositeltavaa käyttää luottokorttejasi vastuullisesti, vaikka kyse olisikin pienistä, säännöllisistä tapahtumista. Säännöllinen käyttö auttaa rakentamaan luottohistoriaa ja varmistaa, että luottokorttisi pysyvät hyödyllisinä rahoitusvälineinä eri tarkoituksiin.

Samankaltaiset artikkelit