NIM laskee 4,5-5 prosenttiin vuonna 25: CSB Bank MD – Banking & Finance News

CSB Bank

Thrissur-pääkonttorissa sijaitsevan CSB Bankin nettokorkomarginaali (NIM) laskee 4,5-5 prosenttiin 25:llä tilikaudella 5,04 prosentista maaliskuussa 2024 päättyneellä neljänneksellä, toimitusjohtaja Pralay Mondal kertoi FE:lle.

Luotonantajien kannattavuuden avainindikaattori NIM heikkenee, kun matalatuottoisten pienten ja keskisuurten yritysten (pk-yritysten) ja tukkulainojen osuus yleisestä lainavalikoimasta kasvaa, kun taas kultalainan hidastuminen.

CSB Bankin kokonaisennakot olivat 24 572 miljoonaa rupiaa Q4FY24:n lopussa eli 18 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Kultalainojen osuus oli 48 %, yrityslainojen 24 %, vähittäislainojen 17 % ja pk-lainojen 11 %. Lainanantaja jatkaa lainojen kasvattamista samalla 18 prosentin vauhdilla 25:llä tilikaudella, Mondal sanoi.

Talletukset, jotka olivat maaliskuun lopussa 29 719 miljoonaa rupiaa, kasvavat 21 prosentin vauhtia 25 tilikauden aikana, koska lainanantaja haluaa säilyttää luotto-talletussuhteensa noin 83–85 prosentissa 25:llä tilikaudella. Lainanantaja avaa nykyisen verotuksen aikana 60–75 konttoria talletusten mobilisoimiseksi useissa osavaltioissa, mukaan lukien Maharashtra, Uttar Pradesh, Gujarat, Rajasthan, Punjab, Tamil Nadu, Karnataka ja Delhi.

CSB Bankin maaliskuun vuosineljänneksen voitto verojen jälkeen laski 3 % vuotta aiemmasta 151 biljoonaan vuoden viimeisellä neljänneksellä. Tämä johtui lähes 20 miljoonan rupian varauksesta, joka tehtiin tilille, jolla oli 70 miljoonan rupian maksamatta ja joka putosi vuosineljänneksen aikana, Mondal sanoi ja lisäsi, että korkeammat korkokustannukset vahingoittivat myös pankin nettotulosta.

Lainanantaja odottaa tilin elpyvän 25. vuosipuoliskon aikana ja odottaa vastaavasti järjestämättömien brutto- ja nettovarallisuussuhteensa (GNPA, NNPA) laskevan lähes 20 peruspistettä (bps) tammikuun 1,47 prosentista ja 0,51 prosentista. maaliskuuta.

CSB Pankki käyttää lähes 7-8 % kokonaistoimintakuluistaan ​​talotekniikan palveluihin ja luku tulee vain nousemaan seuraavan kolmen-neljän vuoden aikana, Mondal sanoi. Hänen kommenttinsa tulivat aikaan, jolloin Reserve Bank of India (RBI) on asettanut Kotak Mahindra Bankille ankaran liiketoimintarajoituksen IT-infrastruktuurin jatkuvan säännösten noudattamatta jättämisen vuoksi.

”Enimmäissijoituksemme tapahtuu tällä hetkellä teknologiaan. Suurin osa IT-järjestelmästä tulee olemaan uuden ajan, luokkansa parasta, eikä sieltä tule juuri mitään, mikä oli pankissa neljä vuotta sitten. Tässä mielessä rakennamme uutta pankkia käynnistämällä teknologian kokonaan uudelleen, hän sanoi.

”Perusperiaatteeni on toteuttaa lupaamasi johdonmukaisesti 24×7 kaikkialla maailmassa ja tehdä perusasiat oikein. Kirsikka päälle on hyvä, mutta laadukkaat ja kannattavat asiakkaat voivat etsiä kirsikkaa, mutta haluavat kakun olevan kunnollista”, hän lisäsi.

Pankki palkkasi vuonna 2022 veteraanipankkiirin Sharad Saxenan edistämään IT-infrastruktuuriaan, Mondal sanoi ja lisäsi, että suuret pankit ovat nykyään dynaamisessa asemassa asiakkaiden odotusten, liiketoiminnan kasvun, UPI-transaktioiden ja kyberturvallisuusuhkien kasvaessa.

Samankaltaiset artikkelit