Intia ja Uusi-Seelanti keskustelevat UPI:n käyttöönotosta

UPI

Intia neuvottelee Uuden-Seelannin kanssa Unified Payment Interface (UPI) -järjestelmän käyttöönotosta liiketoiminnan, kaupan ja matkailun helpottamiseksi, kauppaministeriön lausunnossa todettiin tiistaina.

Asia otettiin esille kauppa- ja teollisuusministeri Piyush Goyalin ja Uuden-Seelannin kauppa- ja viennin kasvuministerin Damien O’Connorin tapaamisessa.

Molemmat ministerit pitivät myönteisenä varhaisia ​​keskusteluja Intian National Payments Corporationin (NPCI) ja Payments NZ:n välillä ja suostuivat pitämään lisäneuvotteluja, lausunnossa todettiin. He keskustelivat myös tavoista sallia puuhirsien tuonti Uudesta-Seelannista.

Intia on keskustellut useiden maiden kanssa laajentaakseen digitaalisten maksujärjestelmiensä, kuten UPI:n ja Rupayn, verkostoa. Singapore, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Ranska, Iso-Britannia, Saudi-Arabia, Bahrain, Malediivit, Bhutan ja Oman ovat niitä maita, joissa intialaiset voivat maksaa UPI:llä.

Ministerit pitivät tervetulleena intialaisten mangojen äskettäin alkanutta vientiä Uuteen-Seelantiin sekä Uuden-Seelannin edistymistä Intian pyynnön suhteen sallia kaksi uutta höyrylämpökäsittelylaitosta Intiassa mangojen vientiä varten. Nämä laitokset vähentävät intialaisten viejien kustannuksia. Jotkut maat, jotka sallivat puutarhatuotteiden tuonnin Intiasta, edellyttävät, että testaus suoritetaan niiden lainkäyttöalueella.

Osapuolet keskustelivat myös mahdollisesta innovatiivisesta teknisestä yhteistyöstä maatalouden ja puutarhatalouden alalla.

”Ministrit tunnustivat, että Uuden-Seelannin ja Intian välisten lentoyhteyksien parantaminen on toivottavaa, ja pitivät myönteisenä aiesopimuksen viimeistelyä kahdenvälisen lentoliikennesopimuksen vapauttamiseksi edelleen”, lausunnossa todettiin.

Kahdenvälinen kauppa oli hieman yli miljardi dollaria vuosina 2022-2023. Intian vienti Uuteen-Seelantiin oli 548 miljoonaa dollaria.

Samankaltaiset artikkelit