EKP:n rekisteröinnit huhti-tammikuussa nousivat 52 % ja saavuttivat neljän vuoden huippunsa – Banking & Finance News

ECB registrations,

Intialaiset yritykset ovat alkaneet hankkia varoja ulkomailta, ja ulkoisen kaupallisen lainan (EKP) rekisteröinnit ovat saavuttaneet neljän vuoden korkeimman 38,7 miljardin dollarin kuluvan tilikauden huhti-tammikuussa. Tämä merkitsee 52 prosentin nousua 25,4 miljardista dollarista vuosina 2022-23. Intian keskuspankin (RBI) tietojen mukaan maksujen kokonaismäärä vuoden 24 ensimmäisen 10 kuukauden aikana oli 30,1 miljardia dollaria.

Odotukset suurten keskuspankkien koronlaskuista tänä vuonna ja vakaa rupia ovat rohkaisseet yrityksiä hyödyntämään ulkomaisia ​​varoja rahoitustarpeidensa täyttämiseksi.

”Yritykset ovat lisänneet ulkomaista lainaa, koska ne odottavat korkojen laskevan Yhdysvalloissa ja muissa suurissa talouksissa, mikä alentaisi niiden lainakustannuksia”, Manappuram Financen konsernin pääekonomisti Madhavankutty G sanoi FE:lle. ”Hyödyntämällä kansainvälisiä markkinoita EKP:n kautta yritykset monipuolistavat rahoituslähteitään ja vähentävät haavoittuvuutta kotimarkkinoiden heilahteluille.”

Yhdysvaltain keskuspankki on ilmoittanut korkojen keventämisestä vuodesta 2024 lähtien, mikä on saanut yritykset keräämään varoja ulkomailta, hän lisäsi.

Yritykset hankkivat ulkomaista pääomaa ensisijaisesti investointien (capex) rahoittamiseksi. Huhtikuun 2023 ja tammikuun 2024 välisenä aikana rekisteröidyistä EKP:ista yli kolme neljäsosaa sopimuksista oli varattu investointiin, RBI:n tiedot osoittavat.

Yritykset saavat korkoetua hankkiessaan varoja ulkomailta. Yritykset voivat lainata vakuudella yön yli -rahoituskorolla (SOFR), joka on lainojen hinnoittelun vertailukohta, plus 200-300 peruspistettä, mikä on alhaisempi kuin intialaisten pankkien lainakorot. SOFR on kovettunut maaliskuun 2023 4,81 prosentista 5,30 prosenttiin maaliskuussa 2024.

RBI:n nostaessa korkoja paikallisesta lainasta on tullut kalliimpaa, mikä tekee EKP:stä paikallisten yritysten suosiman valinnan. Inflaation hillitsemiseksi keskuspankki nosti repokorkoa 250 peruspisteellä toukokuusta 2022 helmikuuhun 2023, mikä pakotti pankit nostamaan lainojen korkoja.

EKP viittaa kotimaisten yritysten ulkomaille lainaamiseen lainoilla, joukkovelkakirjoilla tai vaihtoehtoisilla rahoitusvälineillä.

Intian ja Yhdysvaltain valtion 10 vuoden valtion arvopaperituottoero on kaventunut kahden viime vuoden aikana, mikä on vaimentanut kiinnostusta kotimaisiin joukkolainoihin. Tällä hetkellä ero Intian ja Yhdysvaltojen 10 vuoden G-Sec-tuoton välillä on noin 300 bps, kun se vuonna 2021 oli noin 500 bps.

Valuuttariskiä vähentävä rupian vakaus on myös kannustanut yrityksiä ottamaan lainaa ulkomailta. ”Rupia on pysynyt vakaana viimeisen vuoden aikana, mikä on myös rohkaissut yrityksiä lainaamaan ulkomailta, sillä vakaa rupia merkitsee niille alhaisempia suojauskustannuksia”, sanoi yksityisen pankin treasury-päällikkö. ”Vakaa Intian rupia tarjoaa paremman ennustettavuuden yrityksille ulkomaisen lainanoton suunnittelussa.”

Rupia on ollut suhteellisen vakaa ja liikkunut tiukassa 82,9-83,2:ssa suhteessa Yhdysvaltain dollariin viimeisen vuoden aikana. Keskuspankki puuttuu valuuttamarkkinoihin hillitäkseen volatiliteettia ja varmistaakseen rupian säännöllisen liikkeen. Tämä antaa yrityksille lohtua siitä, että RBI ei salli paikallisen valuutan voimakasta vaihtelua.

”Rupia alhaisen volatiliteetin ansiosta auttoi intialaisia ​​lainaajia turvaamaan suhteellisen halvempaa pääomaa EKP:n kautta”, sanoi Debopam Chaudhuri, Piramal Groupin pääekonomisti.

EKP:n markkinat tarjoavat kotimarkkinoihin verrattuna laajemman lainanantajajoukon, jolloin yritykset voivat saada suurempia summia. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä suurille infrastruktuuriprojekteille tai yrityksille, joilla on merkittäviä rahoitusvaatimuksia.

Samankaltaiset artikkelit