SP Groupin rakennusosaston luonnos 7 000 kr:n listautumisannista – IPO News

Krystal Integrated Services IPO

osakkeiden alkuperäisen osuuden myynnin kautta. Yritys aikoo käyttää tuotot muun muassa velkojen lyhentämiseen ja yleisiin investointitarpeisiinsa.

Listautumisanti toteutettaisiin 1 250 miljoonan rupian uusien osakkeiden liikkeeseenlaskulla ja SP-konserniin kuuluvan Goswami Infratechin myyntitarjouksella (OFS) enintään 5 750 miljoonan rupian arvolla punaisen silakkaesitteen luonnoksen mukaan. DRHP) toimitettu Sebille.

Ennen listautumista yritys aikoo kerätä noin 250 miljoonaa rupiaa etuoikeutetulla emissiolla tai muilla tavoilla. Jos tällainen sijoitus toteutuu, tuoreen numeron koko pienenee siinä määrin, se lisäsi.

DRHP:n mukaan Goswami Infratech omistaa 72,35 % Afcons Infrastructuresta, Shapoorji Pallonji and Company omistaa 16,64 %, Floreat Investments 8,12 %, Hermes Commerce 1,19 % ja Renaissance Commerce 1,18 %.

Kesäkuussa 2023 lähteet olivat kertoneet FE:lle, että Afcons Infrastructure halusi kerätä varoja listautumisannin kautta, jota käytettäisiin velan vähentämiseen ja laajentumissuunnitelmiin.

DRHP:n mukaan yritys aikoo käyttää 500 miljoonaa rupiaa tiettyjen velkojen takaisinmaksuun, 350 miljoonaa rupiaa pitkän aikavälin käyttöpääomatarpeiden rahoittamiseen ja 150 miljoonaa rupiaa pääomamenoihin. Joulukuussa 2023 sen lainakanta oli 2 887,59 miljoonaa rupiaa.

ICICI Securities, DAM Capital Advisors, Nomura, Jefferies India, Nuvama Wealth Management ja SBI Capital ovat liikkeeseenlaskun pääjohtajia.

SP Group on Tata Sonsin suurin yksittäinen sidosryhmä Tata Sonsissa, joka on kaikkien Tata Groupin yhtiöiden sijoitusyhtiö, ja sitä hallitsee miljardööri Shapoor Mistry.

Mumbaissa sijaitseva Afcons Infrastructure on tiiviisti omistettu yritys, joka toimii muun muassa teiden rakentamisessa, yleisissä tie- ja vesirakennustöissä sekä offshore-öljyn ja kaasun alalla. Yritys omistaa myös tontteja, myös Karnatakassa, aseidensa kautta.

SP Group teki tiistaina kaupan 56 %:n osuutensa myymisestä Orissan Gopalpur Portista (GPL) Adani Portsille ja Special Economic Zonelle, mikä merkitsee sen toista sataman myyntiä muutaman viime kuukauden aikana. Se oli aiemmin myynyt Dharamtar Portin, jonka konserni oli ostanut vuonna 2015, JSW Infrastructurelle 710 miljoonan rupiaan yritysarvolla.

Listautumisvarat velkojen vähentämiseen ja investointitarpeiden tyydyttämiseen

Listautumisanti toteutetaan Goswami Infratechin 1 250 kr:n osakkeiden ja 5 750 kr:n OFS:n uusien liikkeeseenlaskujen kautta.

Afconsin tavoitteena on nostaa noin `250 cr ennen listautumisantia

Samankaltaiset artikkelit