Bitcoinin turvapaikan vetoomusta mainostetaan jälleen sulkemismahdollisuuksien kasvaessa

It’s believed that the S&P 500 Index climbed 0.1% on Wednesday

Yhdysvaltain liittohallituksen sulkemisen kasvavat näkymät ovat saaneet jotkut Bitcoinin kannattajat ennustamaan samanlaista rallia kuin se, joka tapahtui vastauksena alueelliseen pankkikriisiin aiemmin tänä vuonna.

”Näimme Bitcoin-rallin eräänlaisena suojana pankkialan levottomuuksia vastaan”, sanoi Stephane Ouellette, FRNT Financialin perustaja ja toimitusjohtaja. ”On erittäin mielenkiintoista nähdä, aikovatko markkinat ostaa Bitcoinia kaikentyyppisinä USA:n ja taloudellisen epävarmuuden aikoina vai vain pankkikriisin yhteydessä, kuten näimme aiemmin tänä vuonna.”

Bitcoin hyppäsi noin 25 % yhden kuukauden aikana maaliskuussa, kun kolme pientä ja keskikokoista yhdysvaltalaista pankkia kaatui viiden päivän aikana. Tämä tapahtui jopa Silicon Valley Bankin pankkiajon jälkeen, jossa osa stabiilien kolikoiden liikkeeseenlaskijan Circlen talletuksista jäi loukkuun useiksi päiviksi ennen kuin ne palautettiin kokonaisuudessaan Bostonissa toimivalle yritykselle. Bitcoin muuttui vähän keskiviikkona noin 26 258 dollariin. Vuoden ensimmäisen puoliskon yli 80 prosentin rallin jälkeen markkina-arvoltaan suurin kryptovaluutta on laskenut noin 14 prosenttia.

Yhdysvaltain hallituksen sulkemisella olisi peräkkäinen taloudellinen vaikutus. Liittovaltion urakoitsijat Elon Muskin SpaceX:stä paikallisten liittovaltion rakennusten talonmiespalveluiden tarjoajiin varautuvat jopa 1,9 miljardiin dollariin päivässä menetettyinä ja viivästyneinä tuloina rahoituksen umpeutuessa 1. lokakuuta. Isku iskeisi rahoitusmarkkinoiden ahdistuksena korkeista koroista, öljyn hinnan nousu ja työvoimalakot painavat jo nyt markkinoita. James Butterfill, kryptovarainhoitajan CoinSharesin tutkimusjohtaja, ennustaa myös, että Yhdysvaltain hallituksen epäjärjestys nostaa Bitcoinin hintaa.

”Odotamme sulkemisen aiheuttavan painetta dollariin, etenkin sen viimeaikaisen vahvistumisen jälkeen, ja samalla sillä on olennainen vaikutus talouskasvuun neljännellä vuosineljänneksellä”, Butterfill sanoi. ”Joissakin näkökohdissa tämä skenaario muistuttaa aiemmin tänä vuonna koettua velkakaton umpikujaa, joka päätyi vahvistamaan Bitcoinin hintoja.” Butterfill huomauttaa, että tiedotusvälineissä on suhteellisen ”niukasti” ja keskustelua sulkemisen vaikutuksesta Bitcoinin hintoihin verrattuna aikaisempaan tänä vuonna, mikä merkitsee hiljaisempia markkinoita.

S&P 500 -indeksi nousi keskiviikkona 0,1 % ja Nasdaq 100 0,4 %. Wall Streetin pelkomittari – Cboe Volatiliteettiindeksi eli VIX – vetäytyi saavuttuaan korkeimmalle tasolle sitten toukokuun, kun toiveet siitä, että Federal Reserve -viranomaiset voisivat pehmentää korkotasoaan, nousevat. Federal Reserve -johtajan Jerome Powellin ja muiden keskuspankin virkamiesten odotetaan puhuvan torstaina. Sääntelyn näkökulmasta Crypto Is Macro Now -uutiskirjeen kirjoittaja Noelle Acheson epäilee, että sulkeminen vaikuttaa paljon kryptomarkkinoihin tai alustavaan lainsäädäntöön. ”Se hidastaa nykyisten kryptolaskujen edistymistä, mutta se oli joka tapauksessa hidasta”, Acheson sanoi.

Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomitea ilmoitti eilen päätöksestään lykätä ARK:n Bitcoin ETF-hakemusta, vaikka sääntelyelimen ei tarvinnut tehdä päätöstä ennen 11. marraskuuta. ”Sikäli kuin tiedän, SEC ei ole sanonut mitään BlackRockin, Fidelityn, Invescon ja monien muiden ehdotuksista, jotka ovat lokakuun 16. ja 19. päivän välisenä aikana ja jotka voidaan kohdata, jos hallituksen sulkeminen jatkuu”, Acheson sanoi.

Samankaltaiset artikkelit